Actualitat

L’Institut Català de les Dones reconeix a una trentena d'entitats del país amb 25 anys de trajectòria

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El 29 de novembre, l'Associació de Dones l'Anjua va participar en un acte institucional organitzat per l'Institut Català de les Dones de la Generalitat de Catalunya al Palau de Pedralbes (Barcelona). La trobada ha estat dirigida a retre homenatge a prop d'una trentena d'entitats feministes catalanes que celebren enguany el seu 25è aniversari.

La jornada va comptar amb l'assistència de fundadora i de la primera presidenta de l'Associació de Dones l'Anjua, Núria Sol que, acompanyada per les sòcies de l'entitat, ha participat en la recollida d'un reconeixement entregat per la consellera d'Igualtat i Feminismes, Tània Verge. Durant la sessió, Verge va destacar la importància de les associacions locals per a situar a l'agenda pública les polítiques feministes, així com la seva rellevància a l'hora de generar espais de suport, recursos i serveis de proximitat molt abans que les administracions locals o la mateixa Generalitat.

A la trobada també hi ha assistit la presidenta de la Federació de Dones del Pla d'Urgell; la delegada territorial d'Igualtat i Feminisme a la província de Lleida, Elena Fustes; i de la secretària de l'Associació de Dones l'Anjua.

Galeria d'imatges

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L'Ajuntament ha rebut una subvenció de 1.000 euros de l’Oficina de Suport a la Iniciativa Cultural (OISC) del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya per a l'adquisició aquest any 2023 de fons bibliogràfics en fires i mercats. 

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

https://identitatcorporativa.gencat.cat/web/.content/Documentacio/descarregues/dpt/COLOR/Cultura/cultura_h3.jpg

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’adquisició de fons bibliogràfics destinats a la Biblioteca Municipal Glòria Tudela ha estat realitzada amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, atorgant un ajut per a l'any 2023 per import de 2.000 euros.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

https://identitatcorporativa.gencat.cat/web/.content/Documentacio/descarregues/dpt/COLOR/Cultura/cultura_h3.jpg

El poble acollirà diverses propostes per recaptar fons dirigits a fomentar la salut sexual i reproductiva

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Tornen les dates nadalenques acompanyades de La Marató de TV3, una iniciativa solidària dirigida a donar visibilitat a temes relacionats amb la salut i recaptar fons per a la investigació mèdica. Enguany, el projecte està dedicat a la salut sexual i reproductiva, i Vilanova de Bellpuig es tornarà a sumar a la proposta organitzant activitats obertes a tot el veïnat.

En primer lloc, la Biblioteca Municipal Glòria Tudela acollirà una conferència el pròxim dijous, 30 de novembre, a partir de les 19 hores, sobre la importància de protegir la nostra salut sexual i reproductiva.

D’altra banda, dissabte vinent, 2 de desembre, el poliesportiu serà escenari d’un festival que començarà a les 18 hores amb actuacions a càrrec de l’alumnat de l’extraescolar d’anglès, de Ioga Kids, dels grups de patinatge i de gimnàstica rítmica, i una exhibició de sardanes. A més, el públic podrà gaudir d’una sessió de música de Míriam Cortada i Marta Argilés, i coca, xocolata i bingo.

Per assistir a les activitats del dia 2, cal adquirir un tiquet a Cal Clarissó i a l’Estanc per 6 €. Els guanys es destinaran a La Marató de TV3.

Galeria d'imatges

El poliesportiu oferirà una obra teatral apta per a tots els públics, adreçada a conscienciar sobre el masclisme

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El pròxim divendres, 24 de novembre, el poliesportiu acollirà a partir de les 20 hores la representació de l’obra teatral familiar ‘Camí a l’escola’, a càrrec de la companyia Campa Qui Pugui i organitzada pel consistori.

La proposta s’emmarcarà en el Dia Internacional de l’Eliminació de la Violència contra les Dones (25N), el qual se celebra amb la voluntat de conscienciar la ciutadania sobre la importància de col·laborar per eradicar el masclisme de la nostra societat. Es tracta d’un espectacle premiat com a Millor Espectacle Familiar Als Premis de la Crítica, Millor Posada en Escena amb el premi FETEN i nominat a Millor Espectacle Familiar als Premis Butaca.

La sessió està recomanada per a públic a partir de 5 anys, té una durada d’aproximadament una hora i s’hi podrà accedir adquirint un tiquet de 3 € al web de l’Ajuntament. Les portes de l’equipament s’obriran vint minuts abans de l’inicia de l’obra.

Galeria d'imatges

Unes 450 persones de totes les edats participen en la primera edició de la cursa

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Aquest diumenge, 19 de novembre, Vilanova de Bellpuig ha acollit la primera edició del Cros Guineus de La Marinada. La prova s’ha celebrat amb la participació d’unes 450 persones aproximadament, repartides entre les diverses categories que han inclòs des de menuts de la Llar d’Infants fins a atletes veterans/es.

El cros de Vilanova forma part del Circuit Escolar de Cros dels Consells Esportius de les Terres de Lleida, una proposta de què formen part deu proves, de les quals en puntuen les sis millors per la classificació del final de temporada. De cada categoria, les autoritats han entregat trofeus a i també s'ha entregat un guardó a la primera classificació d'atleta local que no hagués estat premiat com a primer/a, segon/a o tercer/a. Les classificacions es poden consultar en línia, al l’espai web del Circuit Escolar de Cros dels Consells Esportius de les Terres de Lleida.  

D’altra banda, tothom qui ha participat en la jornada ha rebut una bossa amb productes de les empreses patrocinadores de l’esdeveniment: Cal Valls, El Rebost de Cal Nero, Cal Galitó, Penya Blaugrana de Vilanova de Bellpuig, BonÀrea, Coca-cola, Argal, Lactalis Puleva, CaixaBank, BBVA,  RedisGestió associats i Banc Sabadell.

La proposta ha estat organitzada pel club Atletisme La Guineu, amb el suport destacat de Ramon Goñi, i també ha comptat amb la col·laboració de l'Escola Marinada, de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) de l'escola, de l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, del Consell Esportiu del Pla d'Urgell i de les Garrigues, i del Consell Català de l'Esport.

Des del compte de YouTube Anar-hi anant, s'han produït diversos vídeos de resum sobre la cursa de cada categoria. El consistori agraeix la tasca i es recomana a tot el veïnat donar-hi un cop d'ull.

Galeria d'imatges

La instal·lació de contenidors intel·ligents augmenta el reciclatge i l’estalvi municipal

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Fa poc més de dos anys, el juny de 2021, l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig va iniciar una prova pilot dirigida a fomentar el reciclatge al nostre municipi amb l’ús de contenidors intel·ligents. Gràcies a aquesta iniciativa, el poble ha aconseguit augmentar el percentatge de gestió responsable, contribuint d’aquesta manera a la defensa del medi ambient.

Segons les dades exposades pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell (què es poden consultar al fitxer adjunt en aquesta mateixa notícia), la ciutadana vilanovina, fins al setembre de 2023, ha generat unes cent tones menys d’escombraries en comparació al 2020, quan encara no s’havia posat en marxa el nou sistema de recollida selectiva. En aquest sentit, dins el mateix període, ha augmentat en deu punts el tant per cent de reciclatge a la nostra localitat, un fet que ha permès que el consistori estalviés 11.497 € gràcies a la reducció de la fracció ‘resta’. D’aquesta manera, es continua abaratint el cost del tractament dels residus, i l’Ajuntament pot destinar més recursos a altres necessitats del poble.

Les xifres tornen a validar l’èxit del nou sistema de recollida, el qual va suposar el tancament dels contenidors d’orgànica, envasos lleugers i rebuig. Des del consistori, es recorda que els cubells només es poden obrir amb una targeta electrònica o mitjançant una aplicació al telèfon mòbil. Confirmada la tendència positiva, l’Ajuntament ha agraït al veïnat la seva col·laboració i compromís amb el projecte, i ha insistit en la importància de la implicació ciutadana per continuar millorant el percentatge de recollida selectiva a Vilanova de Bellpuig.

Fitxers adjunts

La ciutadania ja pot consultar en aquest mateix web tota la informació disponible

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Fa poc més d’un any, el 2022, l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig va organitzar un acte de record a les 56 persones vilanovenques que van perdre la vida a causa de la Guerra Civil (1936-1939) i a una persona que va morir al camp de concentració nazi de Gusen.

En aquesta línia, el consistori ha posat en marxa un espai en línia al qual es pot consultar tota la informació disponible sobre aquests vilanovencs i vilanovenques desapareguts. Totes les dades es poden consultar en una pàgina d’aquest mateix web, a on trobareu una imatge de la placa amb els noms de les persones difuntes que es va instal·lar al cementiri l’any passat, a la qual cal clicar i, un cop oberta a pantalla completa, fent clic sobre cada nom que hi apareix es pot accedir a tota la informació que existeix a l’arxiu local sobre la persona en qüestió.

A la pàgina es troba també un poema creat per la M. Remei Capitan i Artacho, amb el qual es recorda emotivament la tragèdia que va suposar aquesta pèrdua de vides al nostre poble.

Importància de la memòria democràtica

Amb aquest espai, l’Ajuntament continua impulsant la memòria històrica del municipi, una necessitat democràtica que ens permet recordar el nostre passat i la importància d’homenatjar les persones que van morir per la Guerra Civil i per culpa del nazisme.

Des del consistori, s’ha agraït la participació en el projecte de Marta Rallo, Albert Font, Montse Llovera, Llum Miralles, Sisco Marbà, Àngels Carulla, Dolors Pascual, familiars i ciutadania.

Qui desitgi aportar nous recursos que permetin ampliar la informació, ha de contactar amb l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig (tel. 973 32 40 00). 
Els tiquets per participar en l’àpat es poden adquirir presencialment (del 25 al 27 d’octubre) i en línia (fins al 27 d’octubre)

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El poliesportiu municipal acollirà la celebració de la Castanyada el pròxim 31 d’octubre, un esdeveniment organitzat per l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig què comptarà amb música i ball, i amb un sopar – pel qual es pot reservar tiquet fins al 27 d’octubre – apte per a totes les edats i sensibilitats, amb la possibilitat d’escollir entre menús adult, vegetarià i infantil.

Programa

La jornada castanyera començarà a les 20 hores, amb una sessió de ball oberta a la participació de tothom. A continuació, cap a les 21.30 hores, s’iniciarà el sopar, pel qual hi haurà les següents opcions:

 • Menú adult (20 €), amb canelons freds de marisc; fricandó de vedella amb gírgoles; copa gelada i castanyes; i aigua, vi i moscatell.
 • Menú vegetarià (20 €), amb canelons freds de verdures; fricandó de soja; copa gelada i castanyes; i aigua, vi i moscatell.
 • Menú infantil fins a 12 anys (7 €), amb pit de pollastre arrebossat, patates fregides; i gelat i aigua.

Per assistir al sopar, cal reservar presencialment a la Casa de la Vila, del 25 al 27 d’octubre (de 9 a 13.30 hores), o en línia, fins al 27 d’octubre a les 13.30 hores. Des del consistori, es recorda que també es pot adaptar el menú a les persones celíaques o amb altres intoleràncies.

Després de l’àpat, s’oferirà a totes les persones assistents una sessió curta de ball i música disco a càrrec del grup Fusión Musical, amb servei de bar disponible.   

Galeria d'imatges

L’equipament compta ara amb 19 places públiques, d’un total de 55, amb la voluntat de reduir la llista d’espera

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya ha atès la sol·licitud de l'Ajuntament de Vilanova i ha concedit tretze noves places públiques a la residència de gent gran, les quals se sumen a les sis ja existents.

L'augment de places públiques era una demanda urgent per part de l'Ajuntament, que volia reduir la llista d'espera per als residents de la tercera edat i garantir l'accessibilitat als serveis de cura. La residència de Vilanova, és la segona més gran del Pla d'Urgell i fins ara només comptava amb sis places públiques, el mateix nombre que en la seva inauguració fa més de deu anys. Aquesta decisió permetrà abordar millor les necessitats creixents de la població major de 65 anys, ja que el nostre poble té la concentració més gran d'aquest grup d'edat a la comarca.

Davant d’aquesta mesura, el consistori ha reiterat la seva determinació a seguir treballant per millorar els serveis destinats a la gent gran i ha sol·licitat el suport continuat de la Generalitat, sigui mitjançant subvencions econòmiques o l'accés a nous serveis que puguin beneficiar la ciutadania. Aquesta notícia representa un pas important en la millora de l'atenció a la gent gran al poble, i en el compromís de les autoritats locals per garantir una atenció de qualitat a aquesta població creixent.

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha rebut una subvenció de la Diputació de Lleida en el marc del programa d'ajuts a entitats locals de les comarques de Lleida per a la realització d’activitats firals, corresponent a l'anualitat 2022.

En aquest cas, l'import concedit es destina a cobrir una part de les despeses de la Fira Gastrosarau 2022.

Pressupost de l'actuació: 10.029,25 €

Import de la subvenció: 3.644,83 €

Bet Soldevila assisteix com a ponent a unes jornades educatives celebrades a Santander (Cantàbria)

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El passat cap de setmana, es va celebrar el festival de creació, experimentació artística i innovació pedagògica ‘Archipiélago Tejido’. L'esdeveniment, que va tenir lloc del 22 al 24 de setembre a la ciutat càntabra de Santander, va reunir a destacades personalitats de l’àmbit pedagògic amb l’objectiu d’explorar noves perspectives en l'àmbit de l'educació i la creació artística.

Una de les figures que va participar en aquest esdeveniment va ser Bet Soldevila, directora de l’Escola Bressol Municipal de Vilanova de Bellpuig, qui va dur a terme un paper fonamental en les jornades. Soldevila va ser convidada com a ponent en el cicle de xerrades sobre innovació educativa, dirigit especialment a docents, on va compartir les seves idees i experiències relacionades amb les noves estratègies pedagògiques.

A més de les seves intervencions com a ponent, Bet Soldevila va jugar un paper actiu en l'organització d'un laboratori d'exploració i creació destinat al públic infantil, a les famílies i als professionals de l'àmbit educatiu. Aquest laboratori tenia com a objectiu principal fomentar la creativitat i la innovació a través de l'ús del material tèxtil.

La participació destacada de la directora en aquesta iniciativa subratlla la rellevància del projecte pedagògic de l’escola bressol del nostre poble i el compromís del centre amb la innovació educativa i la creació artística, aportant noves idees i inspirant qui busca enriquir l'experiència educativa a través de la creativitat i l’experimentació.

Galeria d'imatges

El públic gaudirà d’exhibicions de les colles locals i de les cobles Jovenívola d’Agramunt i de Tàrrega

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El poliesportiu municipal es prepara per acollir la 36a convocatòria del tradicional Aplec de la Sardana de Vilanova de Bellpuig. Durant la jornada de l'1 d'octubre, el nostre poble es convertirà en epicentre de la popular dansa catalana amb una mostra en què participaran les colles sardanistes locals i les cobles Jovenívola d'Agramunt i de Tàrrega.

L'activitat s'encetarà a partir de les 17.30 hores amb jocs de cucanya i amb sardanes per ballar. Al llarg de l'aplec, hi haurà exhibicions de les colles locals Guineu Saltirona (categoria alevina), Saltirons (categoria infantil), Noves Branques (categoria juvenil), Sol Ixent (categoria gran), i de l'alumnat del Saltem i Ballem de l'Escola Marinada.

Més enllà de les demostracions dansaires, al poliesportiu també s'hi organitzarà un concurs de dibuix adreçat a la ciutadania més menuda, i el públic adult podrà gaudir de servei de bar durant tota la tarda. A més, s'oferirà a les persones assistents un sorbet de crema catalana i sucs de fruita de Cal Valls.

Galeria d'imatges

Prop d’un centenar de persones participen en el torneig de pàdel i es recupera la competició d’escacs

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’agenda esportiva de Vilanova de Bellpuig s’ha omplert d’activitat durant els mesos estiuencs, amb l’organització dels tornejos de pàdel i bitlles, i també una competició d’escacs, la qual se celebrava antigament al nostre municipi i que, aquest any, s’ha recuperat amb una bona acollida.

D’altra banda, la programació esportiva de la festa major també va incloure un partit de futbol amistós de categoria cadet, al qual es va enfrontar la Unió Esportiva Vilanovenca i la Unió Esportiva Bordeta B de Lleida.

Les propostes han comptat amb una gran participació, i han estat obertes a tots els públics; professionals i aficionats, infants i grans.

Torneig de pàdel d’estiu

Enguany, la vila ha celebrat la quarta convocatòria del torneig de pàdel, una iniciativa que tradicionalment serveix com a preludi de la Festa Major, i el qual ha aplegat gran quantitat de públic i participants en totes les anteriors edicions. Aquesta ocasió no ha estat una excepció, i les pistes municipals han comptat amb una gran expectació mentre es disputaven cadascun dels enfrontaments esportius.

Hi han participat disset parelles masculines i dotze femenines, i disset parelles d’infants per sota de 13 anys. En total, noranta-dues persones han format part del campionat, el nombre màxim d’esportistes inscrits en els cinc anys d’existència del torneig. Un cop finalitzat el certamen, jugadors/es d’alt nivell van oferir al veïnat una exhibició de pàdel.

Com a novetat, s’han substituït els antics premis (un pernil i cava/vi) per material esportiu, com una bossa de pàdel i vuit pots de pilotes per als i les finalistes; un val de 25 € per reservar la pista de pàdel, dues canyelleres, 2 pots de pilotes de pàdel i un grip per als i les semifinalistes. Molt bona acollida. A més, es va complementar l’activitat amb un servei de begudes i d’entrepans.

Es recupera la competició d’escacs de la festa major

Al nostre poble es va fundar una de les primeres associacions i clubs d’escacs de la província de Lleida, durant els anys 60. Vilanova de Bellpuig, com a referent en aquesta disciplina esportiva va organitzar durant molts anys un torneig el diumenge de la festa major, però, amb el pas dels anys, es va deixar de convocar.

Aquest any es va decidir reviure aquesta iniciativa i convocar novament la competició, amb la voluntat de recuperar el passat escaquista de la localitat. La proposta també va rebre molt bones crítiques, i el consistori s’ha mostrat satisfet per la celebració d’aquest esdeveniment.

Va ser una modalitat de torneig d’escacs llampec amb 7 rondes i un ritme de 5 minuts + 3 segons/jugada, per federats i no federats on es van apuntar 51 participants. Es van entregar trofeus a la persona campiona (ELO <1800), sotscampiona (ELO >1800), campiona (ELO fins a 1800), sotscampiona (ELO fins a 1800), millor sub 14, sub12, sub10, sub 8 i millor local i també es va sortejar un cistella entre els participants.

Vam tenir l’honor que hi va participar la Joana Ros Vidal, campiona de Catalunya femení el passat 1 de novembre de 2022.

Tirada popular de bitlles i partit de futbol amistós per la festa major

També dins el programa de la Festa Major, la Llar Municipal de la Gent Gran va acollir una tirada popular de bitlles a la Rambla. Tothom va tenir l’oportunitat de participar en la proposta, des de professionals fins a amateurs i infants.

La jornada es va aprofitar per fer entrega dels trofeus del torneig d’estiu de bitlles organitzat pel Club de Bitlles al llarg del mes d’agost, i també es va obsequiar amb una medalla per a cada participant.

Altrament, el dissabte 2 de setembre es va convocar un partit de futbol amistós de categoria cadet entre la Unió Esportiva Vilanovenca i la Unió Esportiva Bordeta B de Lleida. L’enfrontament el va guanyar l’equip local i es va obsequiar un trofeu a cada equip, i va comptar amb l’assistència d’un gran nombre de persones, les quals van poder acabar el matí amb un vermut organitzat pel futbol base de Vilanova de Bellpuig.

Galeria d'imatges

Més d’un centenar d’alumnes enceten les classes avui, 6 de setembre

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Un cop finalitzades les vacances d’estiu, l’alumnat comença avui les classes del curs acadèmic 2023/2024. Aprofitant els mesos de descans escolar, l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha dut a terme diverses tasques de millora a les instal·lacions educatives, amb la voluntat de millorar els equipaments municipals.

Durant aquestes setmanes, la canalla també ha pogut assistir al casalet de la llar d’infants, una iniciativa que ha comptat amb una bona acollida, amb una vintena d’infants cada mes.

Dades de matriculació

Al nostre poble, un total de 126 infants hi estan matriculats. En concret, trenta-quatre alumnes formen part de la comunitat de petits (I3, I4 i I5); trenta-nou assisteixen a la comunitat de mitjans (primer, segon i tercer de primària); i cinquanta-tres a la comunitat de grans (quart, cinquè i sisè de primària). Pel que fa a la llar d’infants municipal, l’equipament compta amb setze nenes i nens.

Obres a l’escola i a la llar d’infants

Pel que fa a les intervencions de renovació dels centres escolars, el consistori ha arranjat el pati de l’escola amb la col·locació de sauló, i s’hi ha instal·lat rodes de cotxe pintades pel jovent del «JoVa». D’altra banda, l’espai ara també compta amb dues taules de pícnic i dues papereres, mentre que a l’interior del centre s’han pintat dues aules i s’han dut a terme tasques de manteniment. A més, l’equip tècnic ha traslladat el sorral a la nova llar d’infants.  

 

A la nova escoleta, l’Ajuntament continua enllestint els darrers detalls. Només falta acabar el mobiliari i la pintura, mentre que a l’exterior cal finalitzar l’accés i el pati.

Centenars de persones han assistit a la programació de propostes lúdiques, culturals i festives

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

De l’1 al 4 de setembre, Vilanova de Bellpuig ha acollit la Festa Major amb un recull d’activitats culturals, lúdiques i esportives adreçades a l’entreteniment i al gaudi de tothom, les quals van tenir una bona acollida amb la participació de centenars de persones.

La programació, organitzada per l’Ajuntament, es va desenvolupar tal com estava previst (tot i l'amenaça de pluja), i va comptar amb propostes destacades com un espectacle d'en Peyu, col·laborador de TV3;  una actuació musical del DJ Lo Puto Cat; la celebració de la 12a edició del Triatló de Vilanova; o l'organització de l'Escape City Vilatà de l'Any. L'activitat de la festa grossa va començar amb dues jornades esportives: les finals del 4t torneig de Festa Major de Pàdel Femení i Masculí i el Triatló de Vilanova.

A més, el veïnat també ha tingut l’oportunitat de participar en actuacions d’artistes, música, ball, sessions teatrals i concerts a càrrec dels grups Atxavara o Les que falta band. D’altra banda, també es va dur a terme la tradicional cercavila, amb la participació del grup local La Foxyband, les sardanes de la Cobla Jovenívola d'Agramunt i la tirada popular de bitlles i entrega de guardons del torneig d'estiu.

Enguany, com a novetat, el consistori ha engalanat diversos carrers del municipi amb la bandera del poble, amb la finalitat d’estimular el sentiment local durant aquests dies de celebració.

Galeria d'imatges

Un cop finalitzada la jornada esportiva, s’oferirà un sopar popular a les piscines municipals

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Tot està enllestit al nostre poble per celebrar la 12a convocatòria del Triatló Vilanova de Bellpuig, una prova esportiva a la qual poden participar atletes de totes les edats.

L'esdeveniment és organitzat pel Club Atlètic Guineus, amb la col·laboració del consistori, i se celebrarà el pròxim 31 d'agost a la zona de les piscines municipals. La jornada començarà a les 17 hores i, al llarg de tota la tarda, tant el públic adult com l'infantil podrà participar en la proposta esportiva.

Pel que fa a atletes nascuts abans del 2007 (aquest inclòs), el cost per competir en el triatló és de 3 € i el recorregut compta amb 150 metres nedant, 6 quilòmetres en bicicleta i 2,5 quilòmetres corrent.

D'altra banda, la canalla pot participar gratuïtament i el grup es divideix en les següents dues modalitats què depenen de l'any de naixement:

- Entre 2022 i 2008. Dues piscines nedant, sis quilòmetres en bicicleta i 2,5 quilòmetres corrent.

- Entre 2012 i 2017. Una piscina a la gran, un tomb a la Rambla i córrer al camp de futbol.

En ambdós casos, el pagament i la inscripció s'ha de dur a terme a les piscines municipals, i l'ús de casc és obligatori.

Un cop finalitzada la jornada, s'oferirà un sopar popular a partir de les 22 hores pel qual cal fer una aportació de 14 €, en el cas de comensals adults, i 9 € en el cas de la canalla.

Galeria d'imatges

De l'1 al 4 de setembre, Vilanova de Bellpuig acollirà una programació de propostes per a tots els públics

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Com cada any a finals d'agost, el nostre poble comença a preparar la celebració de la Festa Major. Enguany, el veïnat podrà gaudir d'un ampli programa d'activitats que s'allargarà de l'1 al 4 de setembre, tot i que hi haurà esdeveniments previs el 30 i 31 d'agost.

Entre les propostes destacades organitzades per l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, es troba un espectacle musical d'en Peyu, humorista i col·laborador de TV3; una actuació musical del DJ Lo Puto Cat; la celebració de la 12a edició del Triatló de Vilanova; o l'organització de l'Escape City Vilatà de l'Any, un concurs d'habilitat i cultura en grup pel qual cal inscriure's en línia.

Així mateix, al llarg de les jornades festives, tothom podrà participar en àpats populars, sessions de ball i música, exhibicions esportives, actes religiosos i tradicionals de la nostra cultura i, de cara a la canalla, activitats infantils.

Programa

Els actes religiosos encapçalen l'agenda d'actes amb el tradicional repic de campanes i misses, una de les quals serà cantada per la Coral Verge del Lliri. D'altra banda, l'activitat de Festa Major començarà amb dues jornades esportives: les finals del 4t torneig de Festa Major de Pàdel Femení i Masculí i el Triatló de Vilanova.

Durant els quatre dies de celebració, la població podrà gaudir d'actuacions musicals i humorístiques, a càrrec d'artistes com Jan Castelló, d'en Peyu, així com en àpats populars (pels quals cal inscriure's, consultant la informació del programa de Festa Major). Tothom podrà assistir també a sessions teatrals; al 44è Concurs de Sardanes amb la Bellpuig Cobla; al Torneig d'Escacs Llampec; al vermut popular amenitzat pel grup La Corb Band; o a sessions de ball amb l'Orquestra Glacé.

El jovent podrà assistir al correbars i a la Nit Jove, la qual tindrà lloc al pati de les escoles i estarà amenitzada per la música d'Atzavara, Les Que Falta Band i el DJ Komando Merluza. D'altra banda, la ciutadania més menuda tindrà a la seva disposició un taller de bombolles, circ, malabars i pintacares.

No faltarà la tradicional cercavila, amb la participació del grup local La Foxyband, les sardanes de la Cobla Jovenívola d'Agramunt i la tirada popular de bitlles i entrega de guardons del torneig d'estiu.

La programació detallada es pot consultar com a arxiu adjunt en aquesta mateixa pàgina.

Servei per a persones amb mobilitat reduïda

Des del consistori, es posa a disposició de la ciutadania amb dificultats de mobilitat la possibilitat de reservar llotges de fàcil accessibilitat durant els actes de Festa Major. Per reservar-ne, cal posar-se en contacte amb l'Ajuntament a través del correu electrònic ajuntament@vilanovabellpuig.ddl.net, o trucant al 973 32 40 00.

El termini per sol·licitar-ho finalitza el pròxim dimarts, 29 d'agost, a les 13.30 hores.

Fitxers adjunts

Els partits es jugaran del 7 al 20 d’agost i s’entregaran premis de 300, 220 i 120 euros als tres primers equips classificats

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’estiu és un bon moment per compartir el temps amb amistats, divertir-se i aprofitar per impulsar el benestar a través de l’esport. Amb aquest motiu, l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig organitza un torneig de futbol sala que s’allargarà del 7 al 20 d’agost.

La competició es durà a terme a l’espai de les piscines municipals, a on es disputaran els enfrontaments que donaran a conèixer els tres millors equips del torneig. Com a premi, el consistori entregarà a aquestes formacions la quantia de 300 € (primer classificat); 220 € (segon classificat); i 120 € (tercer classificat). A més, també s’entregarà un guardó a l’esportista que marqui més gols.

L’aportació per participar en la proposta és de 80 € per equip. En cas de necessitar més informació, o tramitar la inscripció, cal posar-se en contacte amb Aaron Cebrián (656 516 377) o Àlex Pons (693 727 113).

Galeria d'imatges

Durant les vacances escolars s’han organitzat el casalet, el campus esportiu, els cursets de natació i el JoVa

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Els mesos de juny i juliol s’han organitzat a Vilanova diferents propostes per a ocupar el temps de lleure dels infants durant les vacances escolars i, així, donar suport a les famílies contribuint a la conciliació laboral i familiar. Un total de 83 infants han participat en el casalet i el campus esportiu, organitzats per l’AFA de l’Escola amb la col·laboració de l’Ajuntament i prop de 100 han realitzat cursets de natació, destinats a nenes i nens nascuts entre el 2012 i el 2021.

El JoVa, destinat a l’alumnat d’educació secundària amb la voluntat d’implicar el jovent en projectes d’intervenció comunitària, ha tornat aquest estiu amb una vintena de joves inscrits/es. Aquests han col·laborat en diferents espais com la biblioteca, la Llar Municipal Gent Gran i la residència. Entre les activitats que han dut a terme hi ha el taller de costura de coixins per als seients del camp de futbol, han pintat rodes que aniran al pati de les escoles, han ajudat en diferents tasques a la biblioteca, han acompanyat els avis i les àvies de la residència, han donat suport a la llar d’infants. Així mateix, han participat en un taller a càrrec de Colors de Ponent sobre relacions sanes i han preparat una prova per a una gimcana que organitzen de manera conjunta totes les JoVa del Pla d’Urgell.

Galeria d'imatges

La solidaritat ciutadana ha permès recollir un total de 711,92 euros per a la lluita contra aquesta malaltia

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Vilanova de Bellpuig s’ha adherit un any més a la campanya solidària «Mulla’t per l’esclerosi múltiple». Aquesta iniciativa, promoguda per la Fundació Esclerosi Múltiple, convida la ciutadania a «mullar-se» en favor de la recerca científica contra aquesta malaltia.

El diumenge dia 9 de juliol es convidava la ciutadania a apropar-se a les piscines municipals i fer un salt conjunt a favor de la lluita contra aquesta malaltia. Tant al matí com a la tarda es va habilitar una paradeta on es podien adquirir articles i on hi havia una guardiola per a rebre els donatius dels veïns i les veïnes del poble. Els comerços locals també van posar altres guardioles durant tota la setmana del 10 al 16 de juliol.

En total, a Vilanova s’han recaptat 711,92 euros, que estan destinats a la Fundació Esclerosi Múltiple. Des de l’Ajuntament es vol fer un agraïment a totes les persones que han col·laborat en la campanya i a les persones voluntàries que han dedicat el seu temps a aquesta causa.

Galeria d'imatges

La participació ha estat del 64,5 % del cens electoral, gairebé un punt per sota de la mitjana catalana

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Vilanova de Bellpuig va tornar a viure ahir diumenge una nova jornada electoral que es va desenvolupar sense incidents. En aquesta ocasió, la ciutadania havia d’escollir qui volia que fossin els seus representants en el Congrés dels Diputats i el Senat.

Junts ha aconseguit ser la força més votada al municipi amb un total de 179 vots (33,8 %) , tot i que n’ha perdut respecte les anteriors eleccions generals de l’any 2019. La segona posició ha estat per a Esquerra Republicana de Catalunya (ERC) amb 157 vots (29,67 %). El Partit dels Socialistes de Catalunya (PSC) ha estat la tercera força amb 99 vots (18,71%).  Per darrera han quedat la CUP amb 27 vots (5,1%), el Partit Popular (PP) amb 19 vots (3,59 %), Sumar-En Comú Podem amb 13 vots (2,45 %), Vox també amb 13 vots (2,45 %) i PDeCAT , que n’ha obtingut 11 (2,07 %).

Pel que fa a la participació a Vilanova, aquesta ha estat del 64,5 %, gairebé un punt per sota de la mitjana catalana i gairebé cinc punts inferior a la comptabilitzada a tot l’Estat.

La directora de la llar d’infants municipal participa a Mollerussa en una jornada de divulgació en l’àmbit de l’educació

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Bet Soldevila, directora de l'escoleta de Vilanova de Bellpuig, va participar com a ponent el 29 de juny a la XIII Trobada d'Intercanvi de Bones Pràctiques Educatives al Pla d'Urgell que es va dur a terme a l'Espai Cultural dels Canals d'Urgell de Mollerussa.

La trobada ha servit per presentar el projecte "Teixint Vincles", una experiència pedagògica de la llar d’infants municipal dirigida a l’intercanvi generacional, la qual s’ha desenvolupat durant el curs acadèmic amb la col·laboració amb la Residència Pare Pacífic.

«Teixint vincles»

A partir de diferents tallers que s'han realitzat de forma setmanal en el marc de «Teixint vincles», infants i persones grans han gaudit d'un espai de trobada en què s’han cuidat mútuament i han adquirit el protagonisme que mereixen com a actius de la societat. 

També el dia 29 de juny, de 18 a 20 hores, es va presentar a la Casa de la Vila una exposició sobre aquesta mateixa experiència, la qual es podrà visitar tota aquesta setmana en horari d'obertura de l'Ajuntament.

L'equip educatiu espera que aquesta iniciativa impulsi una comunitat més inclusiva i equitativa, en què l'atenció de qualitat i les cures siguin al centre de l'acció social. Es pot consultar tota la informació a l’espai web del projecte.

Galeria d'imatges

Un gran nombre de persones assisteix als actes de la celebració en honor a l'apòstol Pere

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Es clou l’edició d’enguany de la Festa Major de Sant Pere, una celebració amb la qual centenars de persones del nostre municipi han pogut gaudir d’una programació de propostes organitzada per a tots els gustos.

La festivitat s’ha dut a terme entre el 28 de juny i l’1 de juliol. Durant aquests dies, el poble ha ofert propostes culturals i lúdiques com la presentació del llibre La Bíblia amb veu de dona, de Josep Monells; la inauguració de l’exposició «Teixint Vincles», de l’escoleta; i una missa cantada per la Coral Verge del Lliri. A més, el públic gran i menut ha tingut l’oportunitat de participar en la representació «La Reina Arga» i en una jornada de cinema a la fresca.

D’altra banda, aquests dies també han servit per retre homenatge al matrimoni de Ramon Cots Cos i Magdalena Ayguadé Rulló, de Cal Forcat, una parella molt participativa en les activitats de la nostra vila i la qual ha apadrinat la Festa Major de Sant Pere 2023.  

Galeria d'imatges

Unes dues-centes persones participen en els actes de la nit més curta de l’any

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

La revetlla de Sant Joan del 23 de juny ha tingut una bona acollida entre el veïnat. Durant el capvespre i a la nit, vilanovenques i vilanovencs van tenir l’oportunitat de participar en la tradicional rebuda de la flama del Canigó, gaudir d’un àpat al sopar popular organitzat per l’Ajuntament o assistir a una sessió de música en directe.

 

Vilanova s’omple de festa per rebre l’estiu

La celebració de Sant Joan es va encetar al vespre amb la sortida per part d’una cinquantena de persones a buscar la flama del Canigó, la qual va arribar al pati de les Escoles a càrrec del Club Ciclista Guineus i del Club Atlètic La Guineu. Després, es va encendre la foguera i es va dur a terme la lectura del manifest reivindicatiu per l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA), del Club Ciclista Guineus i del Club Atlètic La Guineu.

D’altra banda, es va desenvolupar un sopar popular amb un menú d’amanida verda, fideuada, coca de Sant Joan, aigua, vi i cava. Amb la finalitat de donar cabuda a totes les sensibilitats, també es va posar sobre la taula una opció vegetariana de l’àpat, a la qual se substitueix la fideuada per una escalivada. A més, la canalla també tindrà a la seva disposició un menú de macarrons, gelat i aigua.

El grup Pixie Dixie va pujar a l’escenari després del sopar per oferir al públic una actuació musical apta per a totes les edats i gustos.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

El municipi acollirà diverses propostes per a tots els gustos del 28 de juny a l’1 de juliol

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Ja és aquí l’estiu i, un any més, l’acompanya la Festa Major Petita de Sant Pere. Durant aquesta setmana, del 28 de juny a l’1 de juliol, el nostre poble organitzarà actes culturals i lúdics aptes per a tota la ciutadania vilanovenca.

Enguany, la celebració és apadrinada pel Ramon Cots Cos i la Magdalena Ayguadé Rulló, de Cal Forcat, una parella molt participativa en les activitats locals i a la qual, des de l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, s’agreix la seva implicació en la millora de la vida social del nostre poble.  

Programa

La programació d’actes començarà el 28 de juny, amb la presentació del llibre La Bíblia amb veu de dona, a càrrec de Josep Monells i Mateu, de Cal Seller. La proposta es durà a terme a la Biblioteca Glòria Tudela a partir de les 19 hores.

La jornada del 29 de juny, dia de Sant Pere, comptarà amb la inauguració de l’exposició «Teixint Vincles» entre les 18 i les 20 hores, instal·lada a la Sala d’Actes de l’Ajuntament. La mostra tracta sobre l’experiència d’ensenyament de l’escoleta, amb la col·laboració de la residència Pare Pacífic i del consistori. L’objectiu de la iniciativa és impulsar l’avenç cap a una comunitat més inclusiva, en què l’atenció de qualitat i les cures tinguin una rellevant importància.

D’altra banda, també el dia 29, l’església acollirà a les 19 hores una missa cantada en honor a Sant Pere Apòstol a càrrec de la Coral Verge del Lliri. De cara a les 20 hores, s’encetarà al poliesportiu una sessió de música i ball amb el grup «Mediterrània», amb servei de bar. A partir de les 21.30 hores, començarà també al poliesportiu un sopar popular pel qual hi ha les següents opcions de reserva (6 € per persona):

 • A les oficines de l’Ajuntament (26 i 27 de juny, de 9 a 13.30 hores).
 • En línia.

L’activitat s’allargarà fins al 30 de juny, amb la representació de l’espectacle La Reina d’Arga a la pista de tenis, a les 21 hores, a càrrec de la Companyia Estefania Paz de Asín. L’1 de juliol es clourà la Festa Major Petita, amb un sopar organitzat per l’Associació de Dones Anjua, i amb una sessió de cinema a la fresca en què tothom podrà gaudir de la pel·lícula Adiós Idiotas al pati de les escoles, a partir de les 21.45 hores.

El programa al complet es pot consultar a les imatges adjuntes en aquesta mateixa pàgina.

Galeria d'imatges

La cambra local s’ha configurat aquest dissabte, 17 de juny, pels pròxims quatre anys

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

La Sala de Plens de la Casa de la Vila s’ha omplert aquest cap de setmana per celebrar l’acte d’inauguració del mandat municipal 2023-2027. Durant aquesta jornada, les nou persones que formaran part del Ple han pres possessió del seu càrrec. Entre elles, l’alcaldessa Dolors Pascual, qui continuarà al capdavant del consistori pels pròxims quatre anys.

El plenari es configura amb els resultats de les eleccions del passat 28 de maig, uns comicis als quals es va presentar una única candidatura, Endavant Vilanova, i, per tant, les nou cadires del plenari les ocuparà aquesta formació. En concret, les persones que s’encarregaran de representar al poble són les següents:

 

 1. Maria Dolors Pascual Miquel
 2. Magda Gorgues Sans
 3. Roser Rubinat Noguera
 4. Albert Font Escribà
 5. Teresita Torres Penella
 6. Montserrat Gorgues Pont
 7. Genís Font Bellús
 8. Anna Macià Miralles
 9. Joan Culleré Guitart

Galeria d'imatges

Les entrades pel sopar organitzat per l’Ajuntament es poden comprar fins al 21 de juny

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El nostre poble es prepara per celebrar l’arribada de l’estiu amb la tradicional revetlla de Sant Joan del 23 de juny al pati de les Escoles. Durant el capvespre i la nit, el veïnat podrà participar en la rebuda de la flama del Canigó, assistir al sopar popular organitzat pel consistori o en una sessió de música en viu.

Programa d’activitats

La jornada començarà a partir de les 18.30 hores, amb la sortida a buscar la flama del Canigó, la qual arribarà al pati de les Escoles a les 21.30 hores. A continuació s’encendrà la foguera i hi haurà una lectura del manifest reivindicatiu de Sant Joan a càrrec de l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA), del Club Ciclista Guineus i del Club Atlètic La Guineu.

D’altra banda, es durà a terme un sopar popular amb un menú d’amanida verda, fideuada, coca de Sant Joan, aigua, vi i cava. També hi haurà disponible una versió vegetariana de l’àpat, a la qual se substitueix la fideuada per una escalivada. A més, la canalla també tindrà a la seva disposició un menú de macarrons, gelat i aigua. A partir de les 23 hores, el grup Pixie Dixie pujarà a l’escenari per oferir al públic una actuació musical apta per a totes les edats i gustos.

Els tiquets pel sopar es poden adquirir presencialment a les oficines municipals – del 19 al 21 de juny i de 9 a 13.30 hores –, i en línia fins al dia 21.

Des de l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, es recorda la importància de prendre mesures de seguretat envers les persones i l’entorn natural.  

Galeria d'imatges

Els exemplars s’incorporaran al patrimoni botànic català i rebran una especial protecció i conservació

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L'equip de govern de l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha declarat com a «arbres d'interès local» el plàtan de les Set Branques – situat a la vora de la tercera séquia del Canal d'Urgell – i l'alzina dels Fondets – localitzada al camí de les Pletes.

El consistori té previst adreçar una notificació al Departament de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat de Catalunya per a incorporar els dos arbres vilanovins a l'inventari d'Arbres d'Interès Local (AIL).

Amb aquesta actuació, el consistori pretén protegir i conservar aquests dos exemplars, els quals reuneixen especials característiques pel que fa a la seva dimensió i edat per formar part del patrimoni botànic català.

 

Plàtan de les Set Branques

Pel que fa a l'arbre situat a la tercera séquia del Canal d'Urgell, el plàtan de les Set Branques és un arbre corpulent, d'uns 50 metres d'alçada, amb fruits arrodonits d'uns quatre centímetres de diàmetre.

El plàtan disposa d'una base amb ramificació oberta, la qual cosa el converteix en un element únic a tota la nostra comarca.

 

Alzina dels Fondets 

En el cas de l'alzina dels Fondets, la base del tronc té un perímetre de 3,5 metres, amb una alçada total de 17 metres i una copa d'un perímetre aproximat de 20 metres. L'edat d'aquest arbre, segons calculen especialistes, és d'uns 300 anys.

Al mateix web de l’Ajuntament s’ha habilitat un apartat a on es poden consultar tots els detalls del plàtan de les Set Branques i de l’alzina dels Fondets.

Fitxers adjunts

El poble celebra la 17a edició de la Cursa de la Guineu, el Gastrosarau Tasta & Lletres i organitza una exhibició de Penique Productions

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Durant el passat cap de setmana del 10 a l’11 de juny, la nostra vila ha sigut escenari de diverses propostes d’entreteniment i esbarjo aptes per a tots els gustos.

Al llarg d’aquests dies, el municipi ha acollit la 17a Cursa de la Guineu, una nova convocatòria del Gastrosarau Tasta & Lletres i una mostra del grup local Penique Productions, reconegut internacionalment per cobrir temporalment amb elements plàstics l’interior de diversos monuments arreu del món.

Nova edició del Gastrosarau Tast & Lletres

Els carrers Ponent i Arnau de Vilanova s’han omplert de visitants amb l’organització del Gastrosarau Tast & Lletres, una iniciativa enfocada a marinar la música i la festa amb tastos de productes gastronòmics de quilòmetre zero.

Durant la jornada del dia 10, es va poder gaudir de concerts d’artistes musicals com Dàmaris Gelabert, Renaldo i Clara i Xarim Aresté, a més de la presentació de la publicació Terra d'Oli Fanzine. D’altra banda, al vespre, també es va dur a terme una sessió de presentació de llibres maridats amb àpats autòctons.

Des de l'organització, s'ha elaborat un vídeo amb el qual es pot reviure la jornada celebrada al nostre poble.

Cursa de la Guineu

Diumenge passat, 11 de juny, es va donar el tret de sortida a la 17a Cursa de la Guineu de Vilanova de Bellpuig, una iniciativa esportiva que ha revalidat la bona acollida que la prova ha aplegat en els darrers anys.

S'han introduït novetats en el disseny de les samarretes i en el recorregut, el qual s’ha allargat fins a la zona de piscines municipals, obertes per a totes les persones participants.

Exhibició de Penique Productions

Al llarg de tot el cap de setmana, el col·lectiu vilanoví Penique Productions  – nets de Ca la Carmeta – ha instal·lat una de les seves propostes entorn de Cal Brufau. El grup ha viatjat per diversos indrets del planeta, arribant a col·locar les seves obres a ciutats com São Paulo (Brasil) o Milà (Itàlia).

L’element ha cobert amb plàstic i il·luminació vermella una part d’aquesta zona la qual, tot i comptar amb un arbre al bell mig, la intervenció s’ha dut a terme sense problemes. L’espai ha estat obert al públic i ha rebut una bona acollida per part de les famílies i dels infants del nostre municipi.

Galeria d'imatges

Durant l’estiu, es preveu organitzar cursets de natació i Casals d’Estiu per a infants d’I3 i I5 i de primer de primària a tercer de secundària

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Les vacances estiuenques de l’alumnat estan cada cop més a prop i, amb aquest motiu, l’Associació de Famílies d’Alumnes (AFA) ha treballat amb la col·laboració de l’Ajuntament per organitzar una nova edició dels Casals d’Estiu.

Sota el nom Pirates de terra endins a la recerca de la Gaia, la mainada d’I3 a I5 (de 3 a 5 anys) podrà participar en el ventall d’activitats que es durà a terme a diversos indrets del poble entre el 26 de juny i l’1 de setembre. D’altra banda, la canalla de primer de primària a tercer d’educació secundària podrà inscriure’s a les activitats del Casal d’Estiu esportiu.

Des del consistori, també es recorda a les famílies la possibilitat d’inscriure les nenes i els nens del poble als cursos de natació que condueix el Club Natació Mollerussa a les instal·lacions de les piscines municipals, oberts també a la mainada d'I1 i I2 de la Llar d'Infants Municipal. Per fer-ho, cal que l’infant tingui a la seva disposició l’abonament a la piscina municipal.

Horaris

Tant pel cas el Casal per a infants de 3 a 5 anys com per les activitats per a la canalla de primària i educació secundària, s’estableix que les propostes es desenvolupin de les 9 a les 12 hores durant els mesos de juny i juliol, mentre que a l’agost, el servei estarà disponible de 9 a 13 hores.

L’acollida als matins es durà a terme entre les 8.30 i les 9 hores als matins (6,5 € per setmana) i, els mesos de juny i juliol, al migdia, de 12 a 13.30 hores. En aquesta darrera opció, el preu és de 15 € per setmana pel casal dels més petits i 7,5 € per l’esportiu.

Pel que fa als preus per dia i setmana, els podeu consultar a la pàgina web de Quàlia, tant pel Casal Pirates de terra endins a la recerca de la Gaia com pel Casal Esportiu.

Galeria d'imatges

L’equipament obrirà fins al 2 de setembre i s’ofereixen abonaments i entrades individuals

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Un any més, Vilanova de Bellpuig és un dels primers pobles de la zona a obrir la piscina municipal. Això es deu al fet que l'Ajuntament duu a terme un procés de tractament que evita el buidatge i, d’aquesta forma, permet estalviar aigua i optimitzar la feina de la Brigada Municipal.

L’equipament estarà obert fins al 2 de setembre i, des del consistori, s’estableixen diversos preus d’entrades puntuals i abonaments – que es poden tramitar en línia o presencialment – durant tot el període estiuenc.

 

Calendari i horari

Des del passat dia 3, i fins al 22 de juny, la piscina obrirà les portes de 15 a 20 hores, mentre que els caps de setmana l’horari serà de 12 a 20 hores. D’altra banda, a partir del 23 de juny i fins al 30 de juliol, l’espai estarà disponible d’11.30 a 20.30 hores.

Entre el 31 de juliol i el 13 d’agost, s’obrirà de les 12 a les 20.30 hores i, del 14 d’agost fins a principis de setembre, la piscina romandrà estarà en funcionament de 12 a 20 hores.

 

Preus i abonaments

Els tiquets per accedir a la piscina municipal són gratuïts per a persones amb discapacitat (s'ha de sol·licitar a les oficines de l'Ajuntament), mentre que per a la resta del veïnat s’ofereixen diversos preus en funció de l’edat.

En primer lloc, la canalla de 4 a 10 anys pot gaudir d’un abonament de 15 € i d’entrades puntuals per 2 €. D’altra banda, els abonaments pel jovent d’11 a 13 anys són de 18 €, amb entrades per 3 €. Pel que fa a la població adulta (a partir de 14 anys), el preu dels abonaments és de 23 € i les entrades individuals tenen un cost de 3,75 €.

Podeu tramitar els tíquets a l’apartat «Tràmits i Gestions > Venda d’entrades, abonaments i reserves» d’aquesta mateixa pàgina web o presencialment, a les oficines de l’Ajuntament, de dilluns a divendres (de 9.30 a 13.30 hores).

Galeria d'imatges

Una cinquantena de dansaires de l’agrupació sardanista local van ballar al final del darrer partit del Barça a l’estadi

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig va participar diumenge 28 de maig en els actes de cloenda de l’Spotify Camp Nou. Un total de 48 dansaires de l’entitat van ballar al centre del camp al finalitzar el partit que enfrontava el Futbol Club Barcelona al Mallorca, el darrer que el Barça jugava a l’estadi abans que comencin les obres de remodelació del camp. Els dansaires de Vilanova van formar part d’una gran rotllana juntament amb les colles Mare Nostrum, la Colla sardanista 9 de novembre, la Colla sardanista Maig i Violetes del Bosca, de la demarcació de Barcelona, i van ballar “la Sardana del Barça”, que va ser interpretada per la cobla La Principal de Terrassa.

Per als vilanovins i les vilanovines va ser una experiència molt emocionant que va incloure els assajos de dissabte a la tarda en un Camp Nou totalment buit i la ballada de diumenge davant un estadi ple de gom a gom. A més dels dansaires, amb infants i adults des dels 8 als 50 anys, es van desplaçar a Barcelona alguns familiars, que van poder seguir tot el partit i l’actuació final des de la graderia.

La possibilitat de participar en un acte com aquest ajuda a potenciar aquesta activitat entre el jovent.

Podeu veure l'homenatge de comiat de l'Spotify Camp Nou en aquest enllaç.

Galeria d'imatges

Endavant Vilanova ha estat l’única candidatura que s’ha presentat al poble per les eleccions municipals

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L'actual alcaldessa, Dolors Pascual, té previst revalidar el seu mandat al capdavant de l'Ajuntament després que el partit amb el qual s'ha presentat a les eleccions municipals, Endavant Vilanova, aconseguís tots els regidors del Ple Municipal.

Resultats electorals

Enguany, només s'ha presentat una única candidatura als comicis, ja que l'altre partit amb representació al consistori fins aquest any, Junts per Vilanova, va decidir no presentar-se a les eleccions. En total, Endavant Vilanova ha obtingut 363 vots, un 85,01% de les paperetes dipositades a les urnes del col·legi electoral.

D'altra banda, la participació ha patit una important davallada, passant del 84,65% en les eleccions locals de fa quatre anys al 53,03% aplegat el 2023.

Inici del nou mandat

Es preveu que el ple de constitució de l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig pel mandat 2023-2027 se celebri el pròxim 17 de juny.

Les persones que integraran el Ple Municipal a partir del mes que ve seran Maria Dolors Pasqual Miquel; Magda Gorgues Sans; Roser Rubinat Noguera; Albert Font Escribà; Teresita Torres Penella; Montserrat Gorgues Pont; Genís Font Ballús; Anna Macià Miralles i Joan Culleré Guitart.

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha dut a terme el projecte d'instal·lació solar fotovoltaica en coberta del poliesportiu i planta potabilitzadora, un projecte acollit a la línia d'ajuts a projectes d'Economia Baixa en Carboni, promoguts per Entitats Locals, cofinançada pel Fons Europeu de Desenvolupament Regional (FEDER) i gestionada per l'IDAE, amb l'objectiu d'aconseguir una economía més neta i sostenible.

Cost del projecte: 55.260,70 €

Import de la subvenció: 27.630,34 €

Es convoca una reunió informativa el pròxim 6 de juny per escoltar les propostes del jovent

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’estiu està cada cop més a prop i, tenint-ho en compte, l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig organitza una nova convocatòria del programa de voluntariat JoVa.

La iniciativa està dirigida a l’alumnat d’educació secundària i consisteix a executar tasques de positives pel nostre poble durant el mes de juliol. El projecte pretén repetir l’èxit de l’edició de 2022, quan més d’una vintena de joves es van apuntar a les activitats de la iniciativa, com passejar persones grans pel municipi, netejar l’entorn natural i desenvolupar tasques de manteniment als espais públics.

Xerrada informativa

Des del consistori, s’ha organitzat una reunió explicativa el pròxim dimarts, 13 de juny, a la Sala d'Actes de l'Ajuntament i a càrrec de l’entitat Quàlia. La trobada començarà a les 20 hores i consistirà en l’exposició, per part del jovent, de les activitats que els agradaria dur a terme aquest estiu durant el voluntariat. 

Enguany, el JoVa es desenvoluparà del 10 al 28 de juliol i es preveu que el període d’inscripcions s’anunciï aviat.

La fira de maridatge entre música i gastronomia tornarà al poble el 10 de juny

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

La música i la gastronomia local tornaran a trobar-se a una nova edició del festival Gastrosarau Tasta & Lletres, organitzat entre l’Ajuntament, la Guineu Jove, Viladona i Gastrosaraus.

La proposta es repeteix enguany després de l’èxit assolit el 2022 i amb la voluntat de tornar a oferir diverses actuacions per a tots els gustos i apropar el públic a la cultura gastronòmica de proximitat.

Programa d’activitats

La jornada se celebrarà el pròxim 10 de juny a la zona del carrer Arnau de Vilanova a on, a partir de les 17.30 hores, s’encetaran concerts a càrrec d’artistes musicals com Dàmaris Gelabert (a les 18 hores), Renaldo i Clara (a les 20.30 hores) i Xarim Aresté (a les 22 hores). D’alta banda, a partir de les 19.30 hores, també es durà a terme una sessió de presentació de llibres maridats amb àpats.

 Podeu consultar tota la informació sobre el festival al web de Gastrosaraus i adquirir les vostres estrades al portal web d’Entràpolis.

Galeria d'imatges

Unes dues-centes persones participen en diversos actes dedicats a les persones grans del poble

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Les persones grans del nostre municipi van rebre el passat 7 de maig un homenatge a la seva trajectòria vital. Durant la jornada del 7 de maig, la població més gran de 80 anys i les parelles que celebraven 50 anys del seu casament van ser protagonistes de la 29 edició de la Festa d’Homenatge a la Gent Gran.

Prop de dues-centes persones van participar en l’acte, el qual va consistir en una missa cantada a càrrec de la Coral Verge del Lliri, en una entrega de reconeixements que va comptar amb l’assistència del diputat Josep Maria Forner, i en un dinar al poliesportiu, acompanyat d’un concert.

L’esdeveniment s’ha dut a terme gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig i la Llar Municipal de la Gent Gran, entitat a la qual, des del consistori, es vol agrair l’organització de l’homenatge.

Galeria d'imatges

Una de les propostes ha estat la presentació del documental «Fer poble com a reflex de fer país», un homenatge a les caramelles

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Vilanova de Bellpuig dona per acabada l’edició d’enguany de l’Abril Cultural, un programa d’activitats organitzat pel municipi que ha comptat amb diverses propostes d’interès per a tots els gustos.

A més, el dia 27 es va dur a terme una trobada dedicada al documental «Fer poble com a reflex de fer país», un estudi antropològic sobre l’arrelament de les caramelles a la nostra vila.

Ampli ventall d’activitats

La programació ha inclòs els actes de la diada de Sant Jordi, una jornada durant la qual la població ha pogut passejar per les tradicionals paradetes amb roses i llibres. Altrament, es va instal·lar una exposició dels poemes, narracions i il·lustracions del concurs del Sol de la Marinada i, des del consistori, s’han repartit roses a les persones més grans de 80 anys del nostre poble (podeu veure les fotos de la trobada en aquesta mateixa notícia).

Durant aquests darrers dies, també s’ha organitzat una passejada pel poble dirigida a la canalla de la Llar d’Infants Municipal; un acte dedicat a la novel·la «El manuscrit de Julieta», amb la presència de l’autor, Rossend Renyé. D’altra banda, la ciutadania ha pogut assistir també a un col·loqui a càrrec de la Universitat de Lleida; una conferència sobre la inquisició i la 36a edició de la Festa de la Bicicleta, celebrada l’1 de maig.

L’Abril Cultural s’ha realitzat gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, la Comissió de Festes i Cultura, la Biblioteca Municipal Glòria Tudela, les entitats locals i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Galeria d'imatges

Es preveu que quan arribi l’inici del curs vinent estiguin enllestides les noves instal·lacions del centre

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El final del curs escolar s’apropa i, amb això, l’Escola Bressol Municipal de Vilanova de Bellpuig comença ja a preparar el següent. A partir del pròxim 8 de maig, i fins al dia 19, les famílies podran reservar plaça per inscriure els seus infants al centre quan, a l’estiu, arribi el període de matriculació (del 16 al 22 de juny).

Per a dur a terme el tràmit, cal que us poseu en contacte amb l’escoleta adreçant un correu electrònic a llarvilanovadebellpuig@xtec.cat o trucant als telèfons  973 324 214 / 676 209 816. D’altra banda, podeu consultar tota la informació sobre el procés de preinscripció al web de la Generalitat de Catalunya.

Renovació de l’equipament escolar

A l’agost, es preveu que les obres que donaran pas les noves instal·lacions de l’Escola Bressol. El nou espai comptarà amb 238 m2, una estructura centrada en l'eficiència energètica i, pel que fa a les classes, es preveu la creació de dues línies i amb opció d'una tercera.

En aquest sentit, el Pla d’Urgell TV s’ha fet ressò d’aquest projecte i del plantejament pedagògic del centre, reconegut internacionalment.

L'escoleta ofereix activitats estiuenques per infants nascuts entre el 2020 i el 2022

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Un estiu més, l’Escola Bressol Municipal de Vilanova de Bellpuig ofereix un servei de casal adreçat a la canalla d’entre un i tres anys. Durant tot aquest mes de maig, les famílies que ho desitgin poden reservar una plaça mitjançant un formulari en línia.

El servei s'ofereix tots els dies laborables del 23 de juny al 25 d'agost (ambdós inclosos), tenint en compte que el 29 de juny és festiu local. També s’oferirà els dies 4 i 5 de setembre, abans de l'inici del curs escolar.

Les activitats que es duran a terme al centre s’emmarquen en el projecte educatiu de l’escoleta, el qual compta diversos espais pedagògics dissenyats per l’experimentació, el joc, el desenvolupament de la creativitat, per investigar amb la potencialitat dels objectes, l’art o la ciència.

Per a més informació o per visitar les instal·lacions del centre, i així conèixer de prop el projecte pedagògic de l’Escola Bressol Municipal, podeu consultar el document adjunt o adreçar un correu electrònic a llarvilanovadebellpuig@xtec.cat, trucar al 973 324 214 o enviar un WhatsApp al 676 209 816.

Consulteu tota la informació al document en línia adjunt en aquesta mateixa pàgina.

Fitxers adjunts

Un any més, es durà a terme una pedalada popular per gaudir dels paisatges agrícoles del nostre municipi

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Dins la programació de l’Abril Cultural, Vilanova de Bellpuig es prepara per acollir la 36a edició de la Festa de la Bicicleta, una jornada prevista inicialment pel 30 d’abril que finalment se celebrarà l’1 de maig a partir de les 10.30 hores.

Amb això, tota la població està convidada a participar en l’activitat, la qual consistirà en una pedalada des de la plaça de l’Anjua cap a l’entorn del municipi amb l’objectiu de promoure l’activitat esportiva i, alhora, gaudir dels paisatges agrícoles de regadiu i secà, de l’àrea del canal i de la tercera séquia del Canal d’Urgell. El recorregut consta de deu quilòmetres, és de dificultat fàcil i hi haurà un vehicle d’assistència.

La resta de propostes programades pel dia 30 (la xocolatada popular i el dinar de colles) també es traslladaran a l’1 de maig, a excepció del ball al poliesportiu, el qual es manté.

S’invertiran més de 670.000 euros en projectes com la urbanització del passatge Joan Maragall i la millora de la mobilitat al carrer Pare Pacífic

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha aprovat el Pressupost municipal per a aquest any  2023, que ascendeix a 2.769.623,55 euros, una xifra una mica superior a la de l’exercici anterior. Pel que fa als ingressos, s’han congelat els principals tributs, com l’IBI i l’ICIO, per a no augmentar la pressió fiscal a la ciutadania. La recerca de finançament extern continua sent una altra de les prioritats de l’equip de govern i permetrà desenvolupar alguns dels projectes previstos per a aquest exercici.

En aquest sentit, aquest 2023 es destinaran 670.186,48 euros a la partida d’inversions, una xifra inferior a la d’altres anys, tenint en compte que ja s’han enllestit alguns dels principals projectes de la legislatura com ara l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP), inaugurada aquest mateix mes d’abril, o la construcció dels vestidors de la zona esportiva. 

Entre les principals obres que es preveu desenvolupar hi ha la urbanització del passatge Joan Maragall, un projecte finançat, en part, amb les contribucions especials a les que han de fer front els veïns i les veïnes de la zona; la millora de la mobilitat al carrer Pare Pacífic a l’entorn de la plaça de l’Anjua, la residència i la zona escolar, finançat gairebé en la seva totalitat amb una subvenció del Servei Català de Trànsit; i la millora de l’accessibilitat als edificis de l’Ajuntament i  dels vestidors de la zona esportiva, un projecte que compta també amb una aportació de la Generalitat de Catalunya. Es rebran també subvencions per continuar algunes de les grans obres iniciades al municipi com el projecte d’ampliació i millora de l’escola Marinada i la construcció de la nova llar d’infants. 

Pel que fa a l’apartat de despeses, cal destacar l’augment de la partida destinada al personal municipal per tal d’adaptar els sous al que marca la llei dels Pressupostos Generals de l’Estat, així com d’altres destinades a l’arranjament de camins i a la neteja i manteniment dels equipaments municipals, amb la voluntat que estiguin en les condicions més òptimes per al seu ús.

Finalment, es mantenen les subvencions a les entitats locals per tal que es mantinguin actives i continuïn promovent activitats, i s’incrementa l’aposta per la recuperació de l’activitat cultural i esportiva al municipi reservant-hi 80.000 euros, que es gestionaran a través de les àrees de cultura i festes, Viladona i joventut. Es tracta de gairebé el doble dels recursos que s’hi van destinar l’any 2022.

La programació s’allarga fins al 5 de maig i inclou activitats per celebrar la diada de Sant Jordi

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Durant tot aquest mes, i fins a principis de maig, el nostre poble ha organitzat un programa de propostes centrades en la difusió d’activitats per a tots els gustos i edats. Amb això, fins al 5 de maig, la ciutadania tindrà l’oportunitat de participar en actes al voltant de Sant Jordi, el ball, la música, la literatura i l’esport, a més de conferències centrades en el benestar de la canalla.

La iniciativa s’ha encetat a mitjan abril amb la inauguració de l’exposició «Dones rurals, dones de Lleida» a la Biblioteca Municipal Glòria Tudela, una caminada organitzada per l’Escola Marinada , una xerrada sobre l’ús del desfibril·lador, una sortida a l’Auditori Enric Granados de Lleida i un curs sobre prevenció i abordatge de l’abús infantil (un col·loqui que es repetirà el dia 21).

Programa d’activitats

Al llarg de les pròximes setmanes, la població podrà participar en una taula rodona sobre la maternitat i la criança, una sessió d’explicació sobre la seguretat a Internet i música, teatre i àpats per a grans i menuts.

La programació inclou els actes de la diada de Sant Jordi, una jornada durant la qual es podran comprar les tradicionals roses i llibres, s’instal·larà una exposició dels poemes, narracions i il·lustracions del concurs del Sol de la Marinada i es repartiran flors a les persones més grans de 80 anys del municipi. També s’organitzarà un vermut musical, un espectacle a càrrec de la companyia Alea Teatre i un ball amb el grup «Caribe».     

Els dies següents, es durà a terme una passejada pel poble dirigida a la mainada de l’Escoleta; la presentació del llibre «El manuscrit de Julieta», amb l’assistència de l’autor, Rossend Renyé i una trobada dedicada al documental «Fer poble com a reflex de fer país». També s’ha preparat un col·loqui a càrrec de la Universitat de Lleida; una conferència sobre la inquisició i la 36a edició de la Festa de la Bicicleta.

El ventall d’actes es duu a terme gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament, la Comissió de Festes i Cultura de Vilanova de Bellpuig, la Biblioteca Municipal Glòria Tudela, les entitats locals i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Les visites al centre es realitzaran del 24 d’abril al 5 de maig i cal demanar cita

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

La Llar d’Infants Municipal de Vilanova de Bellpuig convida a totes les famílies a les jornades de portes obertes que es desenvoluparan entre el 24 d’abril i el 5 de maig. Per participar-hi, cal demanar cita trucant al 676 20 98 16.

D’aquesta manera, la ciutadania tindrà l’oportunitat d’informar-se sobre el plantejament pedagògic del centre i de conèixer el projecte de construcció de les noves instal·lacions de l’escola bressol, ja que durant el curs vinent està previst el trasllat.  

Un projecte educatiu reconegut internacionalment

El pla pedagògic de l’escoleta ha viatjat a diferents congressos educatius de l’Estat i de l’estranger (París, Bogotà), com a exemple de bones pràctiques, per la seva innovació, qualitat i metodologia basada en els laboratoris de joc.

Gràcies als programes de col·laboració amb la Universitat de Lleida i diferents instituts de la zona, durant tot el curs la llar d'infants rebrà alumnat de pràctiques d’educació infantil, cosa que permetrà que hi hagi sempre, com a mínim, dues persones adultes a cada aula per millorar l’acompanyament i atenció dels infants.

Des del centre, s’ofereixen setmanalment activitats obertes a les famílies, de forma que mares i pares poden participar de forma propera i implicada en el projecte.

Galeria d'imatges

La jornada ha comptat amb la participació d’aproximadament 120 dansaires de 2 a 48 anys

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Els carrers i les places del nostre poble s'han omplert aquest Diumenge de Pasqua per assistir a la tradicional ballada de Caramelles de Vilanova de Bellpuig. Es tracta d'una tradició intergeneracional i intercultural que celebra enguany la seva 46a convocatòria.

L'acte ha comptat amb l'assistència d'aproximadament 120 dansaires, de 2 a 48 anys, els quals han dut a terme 9 balls i danses: el ballet del Rotlletó, el ball de la Civada, el ball Tio Fresco, el ball del Rogle, Virolet Sant Pere, el ball dels Cascavells, el ball de Panderetes, l'Hereu Riera i la representació de l'Entrada del Ball de les Gitanes, a càrrec dels dansaires amb més experiència de l'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig.

Durant la jornada, els més petits també han pogut gaudir d'un passeig pujant al carro guarnit amb fulles de llorer i tirat per una somera.

Galeria d'imatges

El centre bibliotecari impulsa l’activitat durant els dos mesos des de la seva reobertura

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

La Biblioteca Municipal Glòria Tudela ha acollit una trobada dirigida a donar a conèixer les seves instal·lacions i les noves incorporacions de personal al sistema de lectura comarcal. La sessió, fomentada per la Central de Biblioteques de Lleida, ha comptat amb representants de totes les biblioteques del Pla d'Urgell.

Durant la jornada, s'ha desenvolupat una visita a l'espai de la nostra biblioteca i s'ha parlat sobre la situació de cada centre i la proposta d'activitats transversals per part de la Central de Biblioteques de Lleida.

La nova biblioteca, en xifres

El nou equipament es va inaugurar el 20 de gener i, des d'aleshores, ha rebut una bona acollida per part de la població. Durant aquestes setmanes, l'espai ha rebut la visita de 232 persones al gener, 490 al febrer i 300 en data de 17 de març.

A més, el municipi ha organitzat diverses visites de grup amb membres de la llar de gent gran, de l'associació de dones o de la llar d'infants, i activitats com el cicle «Biblioteques amb DO» o un recital poètic musicat a càrrec de l'artista Anna Rufié.

En aquest període, el centre ha rebut 120 sol·licituds de carnets bibliotecaris i, com a novetat, des de març s'ofereix servei de reprografia, amb fotocòpies i impressions en color i en blanc i negre.

L’acte es va celebrar l’1 d’abril amb l’assistència de les autoritats i el veïnat del poble

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Vilanova de Bellpuig ja compta amb una planta potabilitzadora d’aigua, després que el passat dissabte 1 d’abril s’inaugurés aquest nou equipament.

Gràcies a aquesta estació de tractament d’aigües, l’aigua que arribi als domicilis passarà per un procés de filtració que permetrà millorar-ne la qualitat i s’acompleix així un dels grans projectes del mandat municipal 2019-2023.

La jornada ha rebut el ressò del Pla d'Urgell TV.

Inauguració

La trobada ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Dolors Pascual; del director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Samuel Reyes López; de la Delegada Territorial, Montse Bergés, del director general d'administració local (PUOSC), Bernat Valls; del president del Consell Comarcal, Rafael Panadés; del president del Canal d'Urgell, Amadeu Ros i representació dels ajuntaments de Barbens, Miralcamp, Sidamon, Preixens i Vilanova de Bellpuig.

L’esdeveniment ha començat a les dotze del migdia amb els parlaments institucionals; una intervenció més tècnica per a donar a conèixer el funcionament de la planta i una de més històrica sobre els orígens dels dipòsits i de l’arribada de l’aigua al municipi.

Podeu visualitzar la jornada al canal de YouTube de l'Ajuntament, revisar a càmera ràpida la construcció de la depuradora o descarregar-vos un resum de l'acte.

Les instal·lacions 

És previst que la planta potabilitzadora entri en funcionament quan s’hagi realitzat la connexió a la xarxa, que depèn de la companyia elèctrica.

La nova estació agafarà l’aigua dels dipòsits vells, que a partir d’ara funcionaran com a reserva d’aigua no tractada, i de l’embassament de la Col·lectivitat de Regants. L’estació comptarà amb plaques fotovoltaiques que podrien alimentar la totalitat de les necessitats de la planta en les hores de més sol.

El projecte ha tingut un cost de 545.290,52 € i ha estat finançat per l’Ajuntament, amb subvencions del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya i de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

L’aigua que arribi als domicilis del poble passarà per un procés de filtració que permetrà millorar-ne la qualitat

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Vilanova de Bellpuig ja compta amb una estació de tractament d’aigua potable (ETAP), un dels grans projectes del mandat municipal 2019-2023 i una instal·lació imprescindible per a garantir la qualitat de l’aigua que arriba a les nostres llars.

L’equipament entrarà en funcionament quan s’hagi realitzat la connexió a la xarxa, que depèn de la companyia elèctrica. La nova estació agafarà l’aigua dels dipòsits vells, que a partir d’ara funcionaran com a reserva d’aigua no tractada, i de l’embassament de la Comunitat de Regants.

Aquesta aigua passarà per un procés de filtració, un altre de desinfecció i, finalment, restarà emmagatzemada en dos dipòsits cilíndrics amb una capacitat de 400 m3 cadascun que serviran de reserva per a garantir el subministrament d’aigua tractada al municipi.

L’estació comptarà amb plaques fotovoltaiques que podrien alimentar la totalitat de les necessitats de la planta en les hores de més sol. El projecte ha tingut un cost de 545.290,52 €, més IVA, i ha estat finançat per l’Ajuntament, amb subvencions del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya i de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Inauguració de la planta

El dissabte 1 d’abril es preveu inaugurar aquesta estació i el consistori té previst habilitar un servei de transport gratuït des del poble per transportar el veïnat a l’acte.

La trobada comptarà amb la participació del director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Samuel Reyes López; de la Delegada Territorial, Montse Bergés; del  president de la Diputació de Lleida, Joan Talaran, del director general d'administració local (PUOSC), Bernat Valls; del president del Consell Comarcal, Rafael Panadés; del president del Canal d'Urgell, Amador Ros i representació dels ajuntaments de Barbens, Bell-lloc d'Urgell, Bellvís, Mollerussa, Sidamon i Vilanova de Bellpuig.

L’esdeveniment començarà a les dotze del migdia amb els parlaments institucionals, una intervenció més tècnica per a donar a conèixer el funcionament de la planta i una de més històrica sobre els orígens dels dipòsits i de l’arribada de l’aigua al poble. En finalitzar, hi haurà un petit refrigeri per a les persones assistents.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

La ciutadania més jove del poble posa en marxa un programa de pòdcasts en línia

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

La població jove del nostre poble ha decidit emprendre un nou projecte radiofònic anomenat «Radio Makuto», un programa dirigit a donar veu al jovent del nostre poble i de la resta de municipis del Pla d’Urgell.

Es tracta de sessions disteses, d’una hora de duració, en les quals es parla sobre inquietuds i opinions de les persones joves i es presenten en format pòdcast. D’aquesta manera, es poden escoltar per internet en qualsevol moment.

Continguts

Podeu escoltar en línia tots els àudios que es publiquin a la plataforma iVoox. De moment, s’han publicat els següents dos episodis:

 • «D’aquí i d’allà», en el qual es tracta la mobilitat del jovent vilanoví, què significa anar a viure fora del poble i com és el retorn al nostre municipi, així com les activitats d’oci són les que realitzem en el nostre temps lliure. En la segona secció s'ofereix una entrevista a en Joan, que viu a la Xina.
 • «La participació», amb testimonis sobre la importància de participar en la vida pública de Vilanova de Bellpuig i les activitats que es desenvolupen a la localitat.
Amb motiu del Dia Internacional de les Dones, el poble acollirà diverses propostes dedicades a reclamar la igualtat de gènere

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Un any més, torna el Dia Internacional de les Dones, una jornada que es commemora cada 8 de març (8M) i amb la qual es reivindica la desaparició de les desigualtats entre dones i homes. Amb aquest motiu, Vilanova de Bellpuig organitzarà diverses propostes dirigides a tota la població. 

 Programació d’actes

El color lila il·luminarà la façana de l’Ajuntament el pròxim 8 de març amb la finalitat de donar visibilitat a la reivindicació del 8M i mostrar el suport institucional a les reclamacions feministes. Durant la mateixa jornada, s’inaugurarà l’exposició «Visc i torno a reviure», dedicada a Montserrat Abelló, al vestíbul de la Casa de la Vila.  

Uns dies després, el 10 de març, la Biblioteca Municipal Glòria Tudela acollirà a les 19 hores la presentació de l’agenda cultural 2023 i, a continuació, s’oferirà al públic assistent una sessió de poemes musicats a càrrec d’Anna Rufié. A més, durant tot el mes, el centre bibliotecari té disponible un aparador de llibres dedicat exclusivament al feminisme.

Galeria d'imatges

S’ha organitzat la 39a edició de les Cassoles de Vilanova amb l’assistència de prop d’una trentena de colles amb 600 persones

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

La població es va sumar el 18 de febrer a les propostes carnavalesques que l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha organitzat amb la col·laboració de les entitats locals.

El matí va començar una xocolatada organitzada per la Junta de la Llar Municipal Gent Gran (amb unes 275 persones) i va continuar amb una cercavila pels carrers de la vila, amenitzada pel col·lectiu de músics locals de la Foxy Band i la Colla Geganters la Guineu.

Al migdia es va dur a terme la 39a convocatòria de les Cassoles de Vilanova amb una gran participació per part de la població.

Al vespre es va fer el tradicional ball de carnaval i sopar. També es va celebrar el concurs de disfresses per majors de 12 anys, amb el jurat format per la junta de l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'Escola Marinada, el qual va premiar David Fernández en la categoria individual i, pel que fa als grups, a «El Calendari» i a la «Família Adams».  A tots els infants menors de 12 anys que anaven disfressats se'ls va fer un obsequi.

Els premis han estat vals per gastar en comerços de Vilanova.

Les Cassoles de Vilanova

L'edició d'enguany de les cassoles ha comptat amb l'assistència de 28 colles i unes 600 persones, de diverses edats. Aquest any s'ha continuat amb el concurs de cassoles que es va iniciar l'any 2020, en la qual n'hi han participat 15 en la categoria gran (majors de 35 anys). Amb la voluntat que el jovent agafi el relleu d’aquesta tradició tan arrelada al nostre poble també s'ha fet una categoria jove (menors de 35 anys) en la qual s'hi han presentat 4 colles i on, a part de la cassola, també es puntuava un poema relacionat amb les cassoles de caragols! El dinar s'ha acabat amb l'actuació de Lo Pau de Ponts i ha continuat amb el bar del Poli amb el Jovent de Vilanova.

El jurat del concurs de cassoles ha estat format per un membre de l'Escola d'Hoteleria de Lleida i pel cuiner local Jaume Moragues, qui han atorgat el primer premi a la colla Honest Aiguadé i el segon premi a la colla Dani. A les cassoles premiades se’ls ha guardonat amb vals de 100 i 75 euros que es podran bescanviar per productes als comerços vilanovins. 

 

Des del consistori, s'ha volgut agrair la participació de totes les persones que han format part de l'organització i dels actes d'enguany.

Galeria d'imatges

Les entrades pel sopar de carnestoltes es podran comprar a l’Ajuntament i en línia, del 13 al 15 de febrer

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Com cada any, Vilanova de Bellpuig acollirà diverses activitats el pròxim 18 de febrer amb motiu de la celebració de carnaval.

Un matí de propostes

La jornada començarà amb una trobada en la qual les colles que cuinin la cassola al pati rebran un obsequi; una copa de cava per cada sis persones del grup. D'altre costat, a la plaça de l'Anjua s'organitzarà una xocolatada a càrrec de la llar municipal de la gent gran, per la qual cal dur got i cullera.

A més, la població podrà assistir a la cercavila amb la «Foxy Band» (què es desenvoluparà entre la plaça l'Anjua; el carrer Nou, la plaça Pau Casals; el carrer Major; la plaça l'Anjua; el carrer Pare Pacífic i el pati de les escoles).

Fins a l'hora de dinar, la Guineu Jove i el Komando Merluza conviden a tothom a participar en el vermut electrònic al bar del poliesportiu i, d'altra banda, se celebrarà el concurs de la millor cassola de 2023. Després del certamen, la ciutadania podrà participar en el dinar de cassoles al poliesportiu.

Durant la tarda

Un cop acabi el dinar, l'artista Lo Pau de Ponts oferirà una actuació al poliesportiu i, al vespre, es preveu una sessió de música i ball amb servei de bar. A continuació, se celebrarà el concurs de disfresses, amb premis de 100, 75 i 50 € per gastar a comerços locals.

El dia conclourà amb un sopar amb aforament màxim de cinc-centes persones. Podeu consultar tots els detalls de l'esdeveniment al cartell adjunt. Les entrades per assistir-hi es poden comprar a les oficines de l'Ajuntament, del 13 al 15 de febrer i de 9 a 13.30 hores i al web, fins a les 13.30 hores.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

En els darrers anys s’han dut a terme mesures per fomentar el reciclatge i l’estalvi energètic

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El govern local està fent una aposta clara per les polítiques mediambientals. En els quatre anys d’aquesta legislatura s’han realitzat tot un seguit d’actuacions amb l’objectiu que Vilanova sigui un municipi sostenible.

En aquest sentit, l’Ajuntament es va adherir a una prova pilot per a millorar els índexs de recollida selectiva al municipi. Es va instal·lar un nou sistema de contenidors intel·ligents que només es poden obrir amb una targeta identificativa o a través d’una aplicació al telèfon mòbil.  En només 5 mesos, es va aconseguir augmentar l’índex de recollida del 42 al 60 %. A més dels avantatges mediambientals que això suposa, també ha suposat un important estalvi econòmic de 7.000 euros anuals, principalment perquè s’ha reduït el cost del tractament del rebuig que es porta a l’abocador. Així mateix, l’Ajuntament té previst adquirir un rentavaixelles amb una subvenció de l’Agència Catalana de Residus que permetrà rentar els plats, gots i coberts utilitzats en les festes per les entitats i que aquests siguin reutilitzats. 

Una altra mesura està relacionada amb l’estalvi energètic. D’una banda, es van substituir 442 lluminàries per unes de noves que utilitzen tecnologia led i es van renovar els quadres elèctrics, que van passar de 7 a 5 per optimitzar la instal·lació i els costos de manteniment. Aquest canvi en l’enllumenat públic ha suposat un important estalvi a nivell econòmic i energètic. A més, fa només unes setmanes va finalitzar la instal·lació de plaques fotovoltaiques al pavelló poliesportiu amb una potència total de 20 kW nominals. Aquesta obra estava destinada a l’autoconsum per abastir d’energia elèctrica diferents edificis municipals: l’escola, la llar d’infants, el pavelló, el consultori mèdic, la llar de la gent gran, la residència Pare Pacífic i l’Ajuntament. En breu s’instal·laran noves plaques al recinte de la planta potabilitzadora d’aigua, amb una potència també de 20kW nominals. Aquestes dues actuacions estan finançades en part per l’IDAE.

Més enllà de la instal·lació de plaques solars en equipaments municipals, des de l’Ajuntament també s’ha potenciat la instal·lació en habitatges particulars. El consistori va aprovar una ordenança fiscal que ofereix una bonificació d’un 30 % en la quota de l’IBI durant 4 anys a aquelles persones propietàries que hagin instal·lat a casa sistemes d’aprofitament tèrmic i elèctric de l’energia provinent del sol. Fins al mes de desembre del 2022 eren una trentena els habitatges que havien sol·licitat el permís per a la instal·lació de plaques. L’objectiu de l’equip de govern és poder crear una xarxa d’autoconsum compartit a tot el municipi, el que s’anomena comunitat energètica.

A nivell d’ordenances, destacar que també es bonifica un 75 % la quota de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica (IVTM) per als vehicles elèctrics i un 50 % en el cas dels híbrids.

Durant aquests quatre anys s’han fet també accions per garantir l’estalvi d’aigua. Abans d’iniciar les obres de la planta potabilitzadora es va fer un estudi per detectar les fuites existents en la xarxa de subministrament. El consistori va destinar uns 30.000 euros a la reparació d’aquestes fuites, que van suposar un important estalvi del consum d’aigua. Altres mesures van ser el canvi del sistema de reg a la plaça Anjua, la revisió del reg en altres zones enjardinades i la reparació del vas gran de la piscina municipal.

Les polítiques mediambientals estan presents també en el desenvolupament dels principals projectes de la legislatura: l’ampliació de l’escola inclourà la millora de l’aïllament i del sistema de calefacció; el projecte de construcció de la nova llar d’infants municipal també preveu que sigui un edifici funcional i sostenible, amb una orientació adequada de les aules i l’ús de materials que generin baixes emissions.

Podeu ampliar tota aquesta informació veient el programa Objectiu Lleida 2030, de Lleida Televisió, que fa uns dies va visitar Vilanova de la mà de l’alcaldessa, Dolors Pascual.

Accés al programa Objectiu Lleida 2030

S’ha celebrat un reconeixement a la històrica tasca de l’entitat feminista del nostre poble

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Vilanova de Bellpuig ha acollit un acte per commemorar el 25è aniversari de l'Associació de Dones l'Anjua, una de les primeres entitats feministes que es van fundar a la nostra comarca. Des del consistori, s'ha expressat un agraïment institucional a la presidenta de l'associació, Montse Salvia, i a les anteriors presidentes i juntes de l'entitat.

La iniciativa compta amb una mitjana de dues-centes sòcies i amb una important presència al nostre municipi, organitzant activitats esportives, culturals i de lleure. A més, durant aquests anys, s'ha desenvolupat una xarxa social d'integració i altruisme al voltant del projecte.

El reconeixement se suma a l’elaboració i distribució d’un calendari amb obres artístiques de les sòcies i al qual es recull la historia de l’associació.

Representació institucional

Més enllà de la presència de les autoritats locals, la trobada ha comptat amb l'assistència de la delegada territorial d'Igualtat i Feminisme, Elena Fustes; de la diputada provincial, Mercè Carulla; del president del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, Rafel Penedés i de la presidenta de la Federació de Dones del Pla d'Urgell, Montse Lorite.

Galeria d'imatges

L’equipament ha començat amb visites guiades; una exposició fotogràfica i la participació en el cicle «Biblioteques amb DO»

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Durant aquestes dues setmanes, l'equipament – dirigit per l'humanista Georgia Cabrero – ha rebut la visita de desenes de persones; s'han tramitat uns 7 carnets diaris i s'està ampliant el fons bibliogràfic amb nous títols, especialment en l'àmbit de la literatura infantil.

L'obertura de la nova biblioteca també ha atret l'interès de la població, ja que s'han organitzat visites per gaudir de la exposició fotogràfica sobre la història de la biblioteca i per conèixer els nous serveis del centre.

 

«Biblioteques amb DO»

Durant el febrer, la biblioteca participa en el projecte Biblioteques amb DO, una iniciativa impulsada pel servei de Biblioteques Públiques de Catalunya en col·laboració amb l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig.

En el marc d'aquesta proposta, les vilanovines i els vilanovins podran participar l'11 de febrer en una activitat familiar al voltant de la producció del vi i una altra activitat que consistirà en un tast de vins amb la lectura d'un poema-assaig de Josep Pedrals.

Podeu consultar tota la informació al cartell adjuntat en aquesta mateixa pàgina i inscriure-us adreçant un correu electrònic a biblioteca@vilanovadebellpuig.cat, trucant al 973 324 256 o presencialment a la biblioteca.

Galeria d'imatges

L’equipament s'ha remodelat, incorporarà nous serveis i se suma a la xarxa del Sistema de Lectura Pública de Catalunya

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Desenes de persones han assistit a la inauguració de la Biblioteca Municipal Glòria Tudela, un equipament que ha obert les portes després d’una remodelació encetada el 2021 i orientada a incorporar la biblioteca al Sistema de Lectura Pública de Catalunya. A més, el diari digital «Territoris» de les comarques de Lleida també s'ha fet ressò de la notícia amb l'elaboració d'un reportatge, de la mateixa manera que Mollerussa Televisió.

L’esdeveniment ha començat a l'Ajuntament amb un parlament de representants institucionals que han fet possible la renovació de l’equipament, amb l’assistència de les autoritats del poble i del director de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Josep Vives. Mentrestant, la canalla també ha tingut l'oportunitat de formar part de l'acte amb una sessió de contes. A continuació, s’ha dut a terme una visita guiada i s’ha ofert al públic una exposició fotogràfica retrospectiva, acompanyada d'una copa de cava o d'un refrigeri.

Agraïments

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha expressat el seu agraïment a l’equip que durant anys ha vetllat pel funcionament de la nostra biblioteca – a més de donar la benvinguda a la nova bibliotecària, Geòrgia Cabrero — i al grup tècnic encarregat de la transformació de l’equipament, construït el 1962 i el més antic de la comarca.

D’altra banda, l’equip de govern també s’ha mostrat satisfet d’homenatjar un cop més l’activista cultural i humanitària Glòria Tudela, la qual dona nom a la biblioteca des del 1982.

Galeria d'imatges

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’adquisició de fons bibliogràfics destinats a la Biblioteca Municipal Glòria Tudela ha estat realitzada amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya, atorgant un ajut per import de 2.000,00 euros.

Amb el suport del Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya

https://identitatcorporativa.gencat.cat/web/.content/Documentacio/descarregues/dpt/COLOR/Cultura/cultura_h3.jpg

La renovada Biblioteca Municipal Glòria Tudela obrirà les portes el vespre del 20 de gener

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Tota la població està convidada a participar en la inauguració de la Biblioteca Municipal Glòria Tudela que se celebrarà el pròxim 20 de gener a les 19 hores.

Abans de la presentació oficial, es desenvoluparà una sessió de conta-contes a càrrec de Maria Ten, narradora i actriu d'UMPALUMPA.

Inauguració

A partir de les set de la tarda, es durà a terme la inauguració oficial del nou equipament, amb intervencions de representants de les institucions que han fet possible la remodelació de la biblioteca i de la família de Glòria Tudela. A continuació, s'oferirà una visita guiada i s'obrirà al públic una exposició fotogràfica retrospectiva, acompanyada d'una copa de cava o d'un refrigeri.

De cara a les vuit del vespre, es durà a terme la sessió de l'aula universitària «El mite de Carmen: de la literatura a les arts» a càrrec de la doctora Carme Figuerola Cabrol, degana de la facultat de Lletres de la Universitat de Lleida.

 

Nou equipament, nous serveis

L'equipament disposa d'un espai infantil i un de juvenil, un taulell de préstec, dos punts d'accés a internet, servei Wi-Fi, taules de treball i una zona de lectura.

A més, s'ha inclòs la biblioteca en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya, fet que permet oferir el servei de préstec interbibliotecari i l'accés al fons de les 440 biblioteques que formen part d'aquesta xarxa. La pertinença dona accés a subvencions per a l'ampliació del fons bibliogràfic, que actualment compta amb més de set mil exemplars nous.

D’altra banda, es facilitarà una programació d'activitats per fomentar la lectura. Es preveu acollir exposicions, posar en marxa nous clubs de lectura i participar en cicles com «Biblioteques amb DO», centrada al voltant d'apropar la cultura vinícola a la literatura.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

El «laboratori motriu» de la llar d’infants s’inclourà en un llibre educatiu de bones pràctiques educatives

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’escoleta ha participat en la categoria de psicomotricitat infantil del Premi de l’Associació Mundial d’Educadors (AMEI), un guardó dirigit a les experiències educatives que motivin l’alumnat amb propostes lúdiques, innovadores i eficaces, i que incloguin també moviment, alliberament d’energia i benestar.

El projecte «laboratori motriu», amb una metodologia dissenyada per la nostra llar d’infants, ha aconseguit alçar-se com a finalista del reconeixement, al qual han optat cent quatre projectes de sis països diferents. Amb això, la iniciativa de l’escoleta s’inclourà en una publicació referent de la comunitat educativa en l’àmbit motriu, avançant així en la internacionalització de les seves estratègies d’aprenentatge com al setembre, quan el centre va ser exposat com a exemple a unes jornades pedagògiques de Paris.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Prop d’un centenar de persones s’han implicat en l’èxit de la representació nadalenca dels Pastorets

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El nostre poble ha celebrat aquest dissabte, 7 de gener, la tradicional representació dels Pastorets, després de dos anys sense poder celebrar-la amb motiu de les restriccions sanitàries.

L’esdeveniment té com a voluntat promoure la tradició i la cultura popular i, alhora, representar la cohesió social i impulsar la integració de famílies nouvingudes en la vida col·lectiva del municipi. Amb això, el grup de Pilar Torrades – integrat per prop d’una setantena d’actors i actrius de totes les edats (a partir de quatre anys) – ha participat en la trobada, la qual s’ha dut a terme amb la col·laboració d’una trentena  En total, un centenar de vilanovines i vilanovins han format part de l’edició dels Pastorets d’enguany.

L’activitat l’ha organitzat l’Agrupació Sardanista i la Guineu Jove, amb la col·laboració de l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig.

Galeria d'imatges

Un any més, el 5 de gener el nostre poble rebrà l'esperada visita de Melcior, Gaspar i Baltasar

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

S’apropa la nit més màgica de l’any. Ses Majestats ho tenen tot preparat per visitar Vilanova de Bellpuig el pròxim dia 5 amb la tradicional cavalcada pels carrers del nostre poble.

La comitiva reial passejarà pel municipi a partir de les 18 hores, quan la cavalcada de Ses Majestats els Reis Mags de l’Orient arribarà al nostre poble pel carrer Roger de Flor. A partir d’aquest indret, les petites i els petits vilanovins tindran l’oportunitat de saludar els mags i gaudir de la màgia i la il·lusió pròpia de la visita dels Reixos.

Galeria d'imatges

La publicació vol homenatjar l’Associació de dones Anjua, que aquest nou any celebrarà el seu 25è aniversari

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Amb la voluntat de fer un reconeixement a totes les persones que han format part de l’Associació de Dones l’Anjua al llarg dels seus 25 anys d’història, l’Ajuntament ha distribuït de manera gratuïta a totes les llars del poble un calendari de l’any 2023 que recull algunes de les obres elaborades per persones sòcies de l’entitat.

Cada mes es pot gaudir d’un racó diferent de Vilanova pintat per un veí o veïna del poble. Aquestes pintures van  ser exposades al públic el passat mes de setembre, en el marc de la Festa Major. Així mateix, el calendari inclou el nom de les diferents presidentes que l’associació ha tingut des de la seva creació i els anys en els quals van exercir.

Des de l’Ajuntament es vol fer un agraïment a totes les persones que han estat al capdavant de l’entitat durant aquests 25 anys per la gran tasca que han desenvolupat al servei del poble.

El nou edifici, d’una sola planta, comptarà amb una zona de porxo i un espai de lleure

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El passat dimarts 13 de desembre van començar les obres de construcció de la nova llar d’infants municipal. Aquest servei ocupa actualment dues de les aules més velles de l’escola Marinada, un espai cedit en el seu moment pel Departament d’Educació però que ara cal alliberar per poder desenvolupar el projecte d’ampliació i reforma del centre d’educació infantil i primària. Les obres del nou edifici on s’ubicarà la llar d’infants,  s’han adjudicat a l’empresa GERBEC S.L. per un import de 399.264 euros (IVA inclòs).

El nou equipament tindrà una superfície construïda de 238 m² distribuïts en una sola planta, amb una zona de porxo cobert que donarà accés al pati. A la resta de la parcel·la hi haurà un pati d’esbarjo que comptarà amb diferents elements de joc i servirà com a zona de lleure. Aquest espai s’ampliarà un cop s’enllesteixi el projecte d’adequació de l’escola i desapareguin els mòduls prefabricats existents. El projecte preveu la construcció d’un edifici funcional i sostenible, amb una orientació adequada de les aules i l’ús de materials que generin baixes emissions.

Els primers treballs han inclòs el desmuntatge de les tanques perimetrals per poder accedir a la parcel·la i la protecció i senyalització de l’entorn per evitar riscos i garantir el bon funcionament de l’escola. Així mateix, l’entrada al centre educatiu  per aquesta zona ha quedat anul·lada i els grups que en feien ús  han estat redistribuïts per altres accessos. Actualment es treballa en la fonamentació de l’edifici.

Es preveu que les obres tinguin una durada aproximada de 10 mesos. Des del consistori es treballa amb l’empresa adjudicatària per intentar minimitzar les molèsties que poden ocasionar aquestes obres, tant als veïns i veïnes de la zona com als infants i docents de l’escola. Tot i així, es recorda a la ciutadania que aquests treballs suposaran una important millora per al poble, que podrà disposar d’una nova escola i una nova llar d’infants.

Galeria d'imatges

Cent cinquanta atletes participen en una trobada que s’emmarca dins en els actes de solidaritat amb La Marató de TV3

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

S'ha celebrat la setena edició del Duatló de Vilanova de Bellpuig aquest diumenge, una prova amb la qual recordem a Xavier Gorgues, soci fundador del Club Ciclista Guineus i col·laborador de la cursa de la Guineu i de la marxa BTT Catigat. L'activitat ha col·laborat amb La Marató de TV3, dedicada enguany a la salut cardiovascular.

El circuit es divideix en categories individual i per parelles (62 participants en la categoria individual i 88 en parella) i consta de cinc quilòmetres de cursa a peu, vint quilòmetres en bicicleta BTT i, de nou, dos quilòmetres i mig corrent. A la jornada han participat prop de 150 esportistes i estat organitzada pel Club Ciclista i pel Club Atlètic Guineu, amb la col·laboració de l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, del consell Esportiu del Pla d'Urgell, de la Diputació de Lleida i gràcies a l'ajuda d'un gran nombre de persones voluntàries del municipi.

L'entrega de premis ha anat a càrrec de la família de Xavier Gorgues, Melcior Claramunt com a president del Consell Esportiu del Pla d'Urgell, Dolors Pascual com a alcaldessa, Joan Culleré com a regidor d'esports i Aleix Calafell com a president del Club Ciclista.

 Les classificacions i els cronòmetres dels podis de cada categoria han estat les següents:

INDIVIDUAL MASCULÍ

1  Aleix Sellarés (Club Rayoteam) 1:03:33

2  Lluís Ropero Tàpia (independent) 1:03:53

3  Gerard Rodríguez (independent) 1:06:29

 

INDIVIDUAL FEMENÍ

1 Laia Nadal Baró (Club AA Xafatolls) 1:22:45

2 Violeta Sancho Gracia (Club CC Terres de Lleida) 1:25:04

3 Rosa Olivé Farré (Club TRI-4.40) 1:26:07

 

PARELLES MASCULÍ

1 Jordi Calafell i Albert Cabrera (independents) 01:03:17

2 Eugeni Sanfeliu Ibañez i Joan Amadeu Gili Noguera (C.A. Guineu i Bici

3.0) 1:26:21

3 Pau Cornudella Quer i Jordi Cornudella Quer (CCCP Juneda) 1:06:52

 

PARELLES MIXTE

1  Jackeline Gómez Mamian i Albert Alegre López (UEC Anoia Triatló - club excta. Montblanc) 01:09:58

2  Maria Ramos Gazquez i Jaume Tiscar Badia (Plabike) 1:10:51

3  Minerva Porté Martínez i Arnau Solé Vall (Club Oé Team) 1:12:22

 

PARELLES FEMENÍ

1 Sandra Borda Fortuny i Ester Sopena Montagut (AA Xafatolls) 01:18:21

2 Alba Creus i Aida Roselló  (Independent) 1:24:06

3 Clàudia Murall López i Àngels Carulla Argilés (Independent) 1:38:35

Galeria d'imatges

Les empreses interessades tenen temps per a presentar la seva oferta fins al 24 de desembre

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’Ajuntament de Vilanova ha obert el procés de licitació per a la contractació del servei de redacció del projecte bàsic, el projecte executiu i la direcció de l’obra que s’ha de dur a terme a l’escola Marinada. D’acord amb el conveni signat entre el consistori i el Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya, es destinaran al voltant de 2.110.000 € a l’ampliació i adequació del centre amb l’objectiu de millorar el seu funcionament i l’accessibilitat i resoldre, així, les mancances actuals. Es preveu també enderrocar una part de l’escola, reformar el menjador i retirar l’edifici prefabricat existent.   

El contracte que es licita correspon a la redacció del projecte bàsic i del projecte executiu, amb un termini màxim per a desenvolupar aquests treballs de dos mesos cadascun. El concurs inclou també la direcció de l’obra, que en aquest cas dependrà  del termini d’execució de les obres. El pressupost de licitació és de 104.555 € (sense IVA). 

Les empreses que vulguin presentar les seves ofertes, tenen temps per a fer-ho fins al proper 24 de desembre de 2022. Es poden consultar els plecs i tota la documentació relacionada a través del Perfil del Contractant de l’Ajuntament de Vilanova o clicant en aquest enllaç.

Es convida tota la ciutadania a participar en un sopar de gala i en una sessió de música i ball per a rebre el 2023

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Queden només uns dies per acomiadar el 2022 i donar la benvinguda al nou any. Amb aquest motiu, l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig i la Comissió de Festes organitzen un sopar de gala i una gran festa per començar amb bon peu el 2023.

El Pavelló Municipal acollirà la trobada el pròxim 31 de desembre, la qual s'encetarà a partir de les 21 hores amb un menú pel públic adult que en què es pot escollir una crema de ceps, un suquet de peix i marisc, rodó de vedella amb bolets i patata trufada o pastís de Cap d'Any. Dins d'aquesta opció, es pot demanar de beguda aigua mineral, gotim blanc o bru de Castell del Remei o cava Conde Caralt brut nature.

A més, amb la voluntat de recollir totes les sensibilitats, des de l'organització s'ha elaborat un menú vegetarà en el que una graellada de verdures i tofu amb bolets i patata trufada substitueixen els productes carnis. En ambdós casos, també s'inclou cafè, xarrups de licor, el tradicional raïm de la sort i una bossa cotilló.

La canalla del poble també podrà participar en l'esdeveniment, amb un menú que inclou aperitiu, canalons gratinats, copa gelada, aigua mineral, lacasitos de la sort i, per celebrar l'arribada del nou any, una bossa cotilló. El preu del menú adult és de 69 euros, mentre que l'infantil és de 20 euros i, a partir de la mitjanit, començarà una sessió de música i ball amb barra lliure la qual té un cost de 5 euros.

La venda de tiquets pel sopar estarà disponible per les colles i la ciutadania vilanovina els pròxims 15 i 16 de desembre al web de l'Ajuntament o presencialment a les oficines municipals, de 9 a 13.30 hores. D'altra banda, les colles i la gent de fora del municipi podrà accedir a les entrades els dies 19 i 20 de desembre.

Els tiquets per participar en el ball estaran disponibles els dies 15, 16, 19 i 20 de desembre a les oficines del consistori, de 9 a 13.30 hores. També es poden comprar en línia a la pàgina web municipal, del dijous 16 fins al 31 de desembre a les 13.30 hores.

Galeria d'imatges

Es reclama l’erradicació del masclisme amb la lectura d’una manifest, un concert d’Itsasgorak i un conta-contes per a tota la família

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Vilanova de Bellpuig se suma un any més a la commemoració del 25N, Dia Internacional per l’Erradicació de la Violència vers les Dones. Durant el 26 de novembre, es va dur a terme una actuació musical a càrrec d’Itsasgorak, artista local, una sessió de contes per a tota la família i la lectura d’un manifest, per part de l’Associació de Dones Anjua, en el qual s’ha reclamat la fi de la violència de gènere.

Pel que fa al concert, la música va arribar a Cal Xai amb cançons de protesta, tot i que també té al seu repertori lletres que parlen del que portem i sentim a dins. A més, a partir de les 18.30 hores, es van organitzar diverses activitats obertes a totes les edats, com el conta-contes «Contactes amb el Cel».

Galeria d'imatges

La nostra localitat se suma a la campanya de recapte de fons de TV3, dedicada enguany a la salut cardiovascular

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

La solidaritat torna a Vilanova de Bellpuig de la mà de l'edició d'enguany de la Marató de TV3, dedicada a la investigació i visibilitat de les malalties cardiovasculars. Amb aquest motiu, el nostre poble acollirà dues jornades amb l'objectiu de recaptar diners per a la iniciativa solidària i aprofundir en la conscienciació envers la importància de la salut cardíaca.

El primer acte programat serà l'1 de desembre una xerrada a càrrec de Mercè Bellmunt, infermera del Centre d'Atenció Primària (CAP) de Bellpuig, a la Llar de la Gent Gran a partir de les 19.30 hores. Durant la trobada, s’explicaran temes al voltant de les malalties cardiovasculars, la primera causa de mort als països desenvolupats. A Catalunya, una de cada quatre persones mor per problemes al cor o a les artèries.

La següent jornada es durà a terme el 3 de desembre al poliesportiu des de les 16 hores, a on s'organitzarà un taller a càrrec de GreenValley per preparar una actuació pel festival per a infants que es desenvoluparà a continuació. Les actuacions començaran a les 17 hores i es preveuen exhibicions de patinatge, gimnàstica rítmica i sardanes. Després, s'oferirà a totes les persones assistents coca i xocolata, a més d'una sessió de bingo.

La compra de tiquets es pot efectuar a Cal Clarissó i a l'Estanc per un preu de 6 euros.

Galeria d'imatges

Les ajudes econòmiques seran destinades a pacificar la travessera de la C-233 i l’entorn del carrer Pare Pacífic

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Vilanova de Bellpuig és un dels pobles de les Terres de Ponent als quals el Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat una ajuda de 150.000 euros, una quantia que es destinarà a ampliar la vorera del carrer Pare Pacífic i a renovar la travessera de la carretera C-233 (carrers Major i Doctor Gassol).

Les intervencions plantejades la memòria tècnica de l'Ajuntament, redactada amb la participació del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, inclouen una millora en l'accessibilitat als passos de vianants a la travessera de la carretera comarcal i la instal·lació de cartells que indiquen una velocitat màxima de 30 km/h. A més, s'enderrocarà el paviment de panot i es col·locarà una base de formigó que reduirà el pendent del carrer (el qual no superarà el 10% de desnivell). Les tasques conclouran amb la col·locació de nou paviment adaptat per persones amb problemes de visió.

D'altra banda, el consistori també actuarà sobre el carrer Pare Pacífic, una via de gran importància, ja que arriba a serveis principals de la població, com el consultori mèdic, la zona escolar, el pavelló esportiu i la residència de gent gran. En aquest cas, l'equip tècnic procedirà a l'abolició del doble sentit i aparcament per deixar un sentit únic i un únic costat d'aparcament. També s'ampliarà la vorera i es plantaran arbres, de dues espècies diferents, amb la voluntat de fer el carrer més agradable.

El poble acollirà un concert d’Itsasgorak i un conta-contes amb motiu del Dia Internacional per l’Eliminació de la Violència envers les Dones

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

La cantautora local Itsasgorak oferirà a la ciutadania un concert el pròxim dissabte 26 de novembre per reivindicar la fi del masclisme. Aquesta proposta s'emmarca en el projecte Viladona i en el Dia Internacional per l'Eliminació de la Violència envers les Dones, una jornada que es commemora a tot el món per reclamar l'erradicació de la violència de gènere.

Amb això, l'artista vilanovina arriba a Cal Xai a partir de les 20 hores amb ganes de fer vibrar els cossos i les consciències amb la veu com a arma. El seu estil és la música reivindicativa i de protesta, tot i que també té al seu repertori lletres que parlen del que portem i sentim a dins.

A més, a partir de les 18.30 hores, s'organitzaran diversos actes gratuïts per a totes les edats, com el conta-contes «Contactes amb el Cel» amb una bossa de tela de regal per a les primeres persones que arribin.

Galeria d'imatges

Els treballs, que s’han iniciat aquesta setmana, són una aposta per l’estalvi i l’eficiència energètica

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Aquesta setmana s’han iniciat els treballs d’instal·lació de 50 plaques solars fotovoltaiques a la coberta del pavelló poliesportiu, amb una potència total de 20 kW nominals. Aquestes obres, que tindran una durada aproximada de deu dies, pretenen fomentar l’estalvi i l’eficiència energètica a través d’una infraestructura destinada a l’autoconsum que permetrà abastir d’energia elèctrica diferents edificis municipals: l’escola, la llar d’infants, el pavelló, el consultori mèdic, la llar de la gent gran, la residència Pare Pacífic i l’Ajuntament. Al mes de desembre es preveu instal·lar 50 plaques solars fotovoltaiques al recinte de la planta potabilitzadora d’aigua, amb una potència total de 20kW nominals. 

El projecte de les dues actuacions té un cost total de 55.260,70 euros (obra i honoraris tècnics) i es finançarà, en part, amb una subvenció de 27.630,34 euros atorgada per l’IDAE que cobrirà pràcticament la meitat de la despesa. La recerca de finançament extern ha permès al govern local realitzar diferents inversions entre les quals hi ha la instal·lació de plaques solars, que es considera un projecte llargament esperat i necessari, tenint en compte l’increment de preu de l’energia elèctrica. Es preveu que la despesa realitzada per l’Ajuntament per cobrir el cost d’aquesta inversió estigui amortitzada en una mitjana de dos anys.

Galeria d'imatges

Aquesta prestació, que podria superar els 700 euros, està contemplada per a persones valorades amb Grau II i III de dependència

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Les persones usuàries de la residència municipal de la gent gran “Pare Pacífic” poden sol·licitar la Prestació Econòmica Vinculada (PEVR), una ajuda econòmica que atorga la Generalitat de Catalunya i que està subjecta al grau de dependència i la capacitat econòmica de la persona beneficiària. És una prestació personal i periòdica destinada a persones valorades amb Grau II o III de dependència. L’objectiu és que sigui una prestació que ajudi a cobrir les despeses dels serveis residencials com ara el  Centre de Dia, el servei d’ajuda a domicili o el mateix centre residencial en aquelles situacions en les que no hi hagi disponibilitat del mateix servei a la xarxa pública.

Per a rebre aquesta prestació cal que la treballadora social de Serveis Socials d'atenció primària ho prescrigui en el Pla Individual d'Atenció. Aquest sol ser un tràmit que pot trigar una mica, però un cop concedida l’ajuda, té efectes retroactius, és a dir, es cobra des del dia que es va presentar la sol·licitud. Actualment la prestació pot arribar als 715,07 euros. Alguns exemples:

Grau I  (Persona poc depenent): Cost del servei de residència  1.384,88 € ( IVA inclòs)

Grau II  (Persona depenent): Cost de la residència 1.749,06 € - 715,07 € (PEVR) = 1.033,99 €  (IVA inclòs)

Grau III (Persona molt depenent): Cost de la residència 1.869,41 € - 715,07 € (PEVR) = 1.154,34 € (IVA inclòs)

Les persones que encara no hagin accedir a la valoració de la dependència han de presentar presencialment la sol·licitud emplenada i signada per la persona sol·licitant o representant legal, juntament amb la documentació corresponent i una declaració responsable a l’oficina de serveis socials de l’ajuntament. Des de la residència, la treballadora social es pot encarregar de fer aquest tràmit per tal que sigui més còmode per a la família.

Per a qualsevol dubte o aclariment podeu contactar amb la treballadora social de la residència, Yasmine, al telèfon 973 98 97 40  i  per WhatsApp al 621 229 196. Podeu consultar més informació sobre la Prestació Econòmica Vinculada (PEVR) en aquest enllaç.

La nostra població ha inaugurat una placa de record a més d’una cinquantena de persones que van morir al conflicte

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El cementiri ha acollit aquest dimarts un acte de record als 56 vilanovencs i vilanovenques que van perdre la vida a causa de la Guerra Civil (1936-1939) i a una persona que va morir al camp de concentració nazi de Gusen. Alguns dels cossos mai han pogut ser enterrats ja que les seves restes no han estat localitzades.

En el transcurs de la trobada, les autoritats han deixat al descobert una placa, obra de l’escultor local Josep Maria Florensa, amb els noms de les persones filles del nostre poble que van morir en el conflicte bèl·lic. L’espai de record s’ha pogut elaborar després de mesos de col·laboració entre l’Ajuntament i la ciutadania amb la voluntat de treballar per recuperar la memòria democràtica de Vilanova. Al llarg de l’acte, el grup Trio Elisis ha ofert a les persones assistents diverses peces d’acompanyament musical.

El reconeixement ha comptat amb la participació de desenes de persones i amb la representació institucional de l’alcaldessa, Dolors Pascual; del delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé, i de la diputada al Parlament de Catalunya, Mercè Carulla. D'altra banda, mitjans com Lleida Ràdio o el Pla d’Urgell TV s’han fet ressò d’aquesta jornada.

Podeu reviure l'acte al complet en aquest vídeo.

Galeria d'imatges

Se celebrarà un acte institucional de record a la cinquantena de persones assassinades durant la Guerra Civil al nostre municipi

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Durant la commemoració de la jornada de Tots Sants d’enguany, Vilanova de Bellpuig acollirà un homenatge a les 56 vilanovenques i vilanovencs que van morir a causa de la Guerra Civil (1936-1939) i d’un vilanoví que va morir al camp de concentració nazi de Gusen. Algunes d’aquestes persones mai han pogut ser enterrades ja que els seus cossos no han estat localitzats.

Amb això, el pròxim 1 de novembre a les 12 hores al cementiri des del consistori es convida amistats i familiars a assistir al reconeixement, durant el qual s’inaugurarà una placa de record, dissenyada per l'escultor local Josep Maria Florensa, que s’ha pogut elaborar després de mesos de col·laboració entre l'administració municipal i la ciutadania per a recuperar la memòria democràtica del nostre poble. L'acte comptarà amb l'acompanyament musical del grup Trio Elisis.

Arranjaments al cementiri

Amb motiu de l’homenatge, l’Ajuntament ha executat al cementiri municipal diverses intervencions de manteniment, neteja, pintura i enjardinament. Addicionalment, s’hi ha construït vint-i-quatre nous nínxols i dotze columbaris, un servei àmpliament demanat i el qual no disposàvem encara al nostre poble i què podeu visualitzar a les imatges adjuntes. 

Els noms de les víctimes homenatjades són els següents:

• Josep Ampurdanès Piera

• Antoni Argilés Inglés (Cal Camp)
• Artur Roberto Biel Pifarré
• Senén Brufau Martí (Cal Senén Del
Nano)
• Josep Calafell Pons (Cal Ton Del
Mateu)
• Xavier Carulla Solé (Ca La Farrereta)
• Pere Cases Penella (Cal Reguer)
• Constantí Cots Cots (Cal Mota)
• Joan Cots Florensa (Cal Barber El
Tono)
• Ramon Cots Reixachs (Cal Ruera)
• Venanci Culleré Pastó (Cal Sarral)
• Benet Domènech Fort (Cal Pomal)
• Josep Florensa Farré (Cal Nacha)
• Pere Florensa Farré (Cal Nacha)
• Silvestre Florensa Monné (Cal
Mestret)
• Josep Florensa Sauch (Ca La Genoveva)
• Ramon Florensa Sauch (Ca La Genoveva)
• Manuel Florensa Tudela (Cal Peles)
• Hermenegild Font Rius (Cal Cots)
• Josep Gassol Massot (Ca L’apotecari)
• Josep Grau Martí (Cal Grau)
• Francesc Guàrdia Guàrdia
(Ca La Santalinya)
• Francesc Ibáñez Reñé (Cal Pelat)
• Josep Lambert Piquer
• Manuel Macià Gassol (Cal Gassol)
• Josep Marti Farré (Cal Panxa)
• Antoni Martí Pubill (Cal Putill)
• Ignasi Mateu Galitó (Cal Pere El
Manresa)
• Ramon Miquel Sanfeliu (Cal Piera)
• Martí Miquel Visa (Cal Corretxes)
• Francesc Niubó Tudela (Cal Coc)
• Daniel Oriola Costafreda (Cal Marrec)
• Josep Pascual Amorós (Ca La Patxana)
• Emili Penella Sauch (Cal Xai)
• Ramon Penella Solsona (Cal Peret
Del Xai)
• Francisco Plaza Sales (Cal Bola)
• Jaume Pons Florensa (Ca La Paula)
• Josep Reñé Calafell (Cal Delfín)
• Marcel Rius Sellés
• Bonaventura Rulló Carulla (Cal
Carletes)
• Pere Rulló Solé (Cal Calsilla)
• Anselm Safont Llovera (Cal Safont)
• Jaume Salvia Cots (Cal Tono)
• Francesc Sanfeliu Ibós (Cal Perebós)
• Josep Sauch Penella (Ca La Bessoneta)
• Pompili Segalà Pascual (Ca La
Patxana)
• Joan Segura Cabestany (Cal Quico
El Rit)
• Ramon Serra Sales (Cal Xai)
• Josep Sol Ortiz (Ca L’amante)
• Antoni Torres Tudela (Cal Soldat)
• Ramon Tudela Llovera (Cal Tripa)
• Ramon Tudela Tudela (Cal Salvador
El Serra)
• Pere Valls Martí (Ca La Morena)
• Ricard Visa Pobes (Ca La Concha)
• Salvador Visa Pobes (Ca La Concha)
• Mare Carlota De La Visitación
(Convent)

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

El servei de compra de tiquets per participar en el sopar està disponible en línia fins al 27 d'octubre

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha posat a la venda les entrades per gaudir de les propostes de la Castanyada d'enguany. La proposta que el consistori posa sobre la taula comptarà amb un taller de danses urbanes, una exhibició de ball, un sopar amb opció vegetariana i la tradicional sessió de ball amb Paris La Nuit.

La jornada tindrà lloc a Cal Xai i s'encetarà a les 19 hores, amb una trobada en la qual la canalla a partir de nou anys tindrà l'oportunitat d'iniciar-se en el món de les danses urbanes condutït per la companyia «Brodas bros», grup que ha actuat a escenaris de tot el món i ha conseguit aplegar de públic a milers de persones. Per a participar en aquest taller cal adreçar un correu electrònic a viladonaprojecte@gmail.com.

A continuació, Núria Argilés Macià i Sabino Barbieri realitzaran una exhibició dansaire presentant la peça AKMÉ. Posteriorment, tota la ciutadania podrà participar en el sopar popular amb castanyes i moscatell que se celebrarà al pavelló, amb diverses opcions de menú dirigides tant al públic adult com a la infantesa, amb opció vegetariana. La compra dels tiquets per a assistir a l'àpat es pot tramitar presencialment els pròxims dies 26 i 27 d'octubre a les oficines municipals ( de 9 a 13:30 hores) o a través d'aquest enllaç, fins al dia 27 a les 13:30 hores.

A la nit, el grup Paris La Nuit oferirà una actuació i, després de les 23:30 hores, es donarà pas als espectacles musicals d'Her Majesty i de DJ Comando Merluza. Des del consistori, es recorda assistir a aquesta proposta amb disfressa, ja que al final de l'acte es premiarà a les tres millors disfresses de la festa.

Aquesta proposta es duu a terme amb la col·laboració de l'Ajuntament, Viladona, la Guineu Jove, la Diputació de Lleida i la Generalitat de Catalunya.

Galeria d'imatges

La clausura ha arribat amb una conferència sobre la història de l’atletisme a les terres de ponent

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

presentació del llibre «Els cossos de la cordera»L'exposició sobre la història esportiva del nostre poble ha conclòs aplegant una gran participació, per part de la canalla i del públic adult del municipi. Aquesta proposta s'ha celebrat gràcies al treball de l'antropòloga Marta Rallo i del fotògraf Albert Font, que s'han encarregat de recollir els testimonis de la ciutadania i d'elaborar la proposta gràfica i divulgativa.

Resultats exposats en l'exposició

Després de mesos de col·laboració amb la ciutadania, la mostra ha exposat conclusions com que la U.E Vilanovenca va ser el primer equip de la comarca en formar-se l'any 1915 o que el nostre poble és l'única localitat de la comarca que va ser arribar cops a les finals d'etapa de la volta ciclista de Catalunya.

A més, les piscines de Vilanova van ser les primeres de la província en construir-se l'any 1957; la Penya Blaugrana de Vilanova es va inaugurar el 1963 i va ser la primera de la província o que, el 1976, el millor jugador d'escacs del món en aquell moment, Anatoli Karpov, va fer una simultània contra els 25 millors jugadors de Catalunya, només va perdre contra tres, un d'ells un vilanoví.

D'altra banda, els anys 1989, 1990 i 1991 es van celebrar al poble tres tornejos internacionals de tenis-taula, a on competien els vuit millors jugadors del món, mentre que Vilanova també va participar en els Jocs Olímpics de Barcelona '92, ballant sardanes a la cerimònia d'inauguració.

Cloenda de la mostra

Finalment, la clausura de l’exposició va anar a càrrec de Jaume Suau, president del Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà, qui va oferir al públic la presentació del llibre «Els cossos de la cordera».

Amb l'exposició, emmarcada en les Jornades de Patrimoni Europeu, s'han remarcat els extensos antecedents esportius de Vilanova de Bellpuig i, des de l'Ajuntament, s'anima a seguir aquest exemple i continuar impulsant la història esportiva del nostre municipi.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Es realitzarà una exposició sobre els antecedents esportius de Vilanova, fruit de la col·laboració amb la ciutadania

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Vilanova de Bellpuig acollirà una mostra dedicada a la història esportiva del nostre municipi, emmarcada en les Jornades del Patrimoni Europeu. Sota el títol «Història de l’esport a Vilanova els segles XX i XXI», aquesta iniciativa cultural pretén recuperar la memòria històrica mitjançant un projecte obert i participatiu.

L’Ajuntament i la comissió de l’Arxiu Històric s’han encarregat d’organitzar aquesta proposta, després de mesos de tasques de recerca, amb la participació del veïnat. La mostra s’instal·larà al recinte de Cal Xai el pròxim 12 d’octubre i també es podrà visitar els dies 15 i 16 d’aquest mes. Durant les jornades del 12 i 15, les portes estaran obertes d’11 a 13:30 hores i de 17 a 20 hores, mentre que el dia 16, l’exposició tancarà a les 19 hores. Durant aquesta darrera jornada, a les 12 hores, es preveu la celebració de la conferència «Tradició i cultura dels cossos de la cordera: l’atletisme en blanc i negre». Per altra banda, els dies 12 i 15 es preveu una sessió de visita guiada a les 17:30 hores dirigida a infants fins a dotze anys.

L’organització també posa a disposició del públic visites guiades de 45 minuts per a grups reduïts de 15 persones; per participar-hi, cal que cada assistent ompli aquest formulari. Aquesta proposta és finançada per l’Ajuntament, la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya i els Fons Next Generation.

Tots els detalls de l’exposició es poden consultar al document adjunt.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

Les sessions s’ofereixen cada diumenge amb servei de bar i un preu de 5 euros per persona

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Vilanova de Bellpuig reprèn la temporada de ball, una tradició que va començar l'any 1994 amb una sessió per celebrar la Castanyada amb l'acompanyament de les orquestres Fantàstica i Puzle. Des d'aleshores, aquesta activitat s'ha mantingut al Poliesportiu Municipal cada vespre dels diumenges, excepte els mesos d'estiu i durant l'època de la pandèmia, quan l'activitat es va cancel·lar.

La primera de les trobades d'aquest curs està prevista pel pròxim 9 d'octubre, a càrrec del grup Caribe. La següent se celebrarà el dia 16, amb música d'Atlantic's, mentre que les bandes Panamà i París la Nuit seran les encarregades de conduir les sessions del dia 23 i 30, respectivament. El dilluns 31 d'octubre, París la Nuit oferirà al públic una programació especial de ball amb motiu de la Castanyada.

El recinte a on es realitza l'activitat, el Poliesportiu Municipal, compta amb servei de bar, mentre que l'horari de ball és de 19 a 22 hores amb un preu per persona és de cinc euros. L'Ajuntament també ofereix la possibilitat de sopar per dos euros més, una opció que s'ha de reservar omplint aquest formulari.

La reserva del sopar s'ha de realitzar abans de les dotze de la nit del divendres previ al ball. També es pot reservar trucant al consistori (97 332 40 00), de dilluns a divendres i de 9:30 a 13:30 hores.

Galeria d'imatges

Durant la trobada, s’ha ballat la tradicional sardana de germanor, amb un tast de productes de proximitat.

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El nostre municipi ha celebrat aquest diumenge la trenta-cinquena edició de l'Aplec de la Sardana amb un programa d'activitats dirigit a totes les edats. La trobada ha comptat amb jocs per a infants i una exhibició de la Cobla Jovenívola d'Agramunt. L'Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig, entitat organitzadora de l'esdeveniment, també ha organitzat un concurs de dibuix per a la canalla.

 Durant la mostra les colles sardanistes locals han celebrat una demostració dansaire, un galop esbojarrat i s’ha inaugurat una exposició fotogràfica amb motiu del 30è aniversari de les Olimpíades de Barcelona 1992, la qual s’ha complementat amb un homenatge als sardanistes vilanovins que van participar en la cerimònia d'inauguració dels Jocs Olímpics.

 Durant l’encontre, les persones assistents han tingut a la seva disposició un servei de bar, entrepans, xocolata desfeta, coca i entrepans. Com a cloenda, s’ha ballat  la tradicional sardana de germanor i s’ha acomiadat l'aplec amb un sorbet de crema catalana i sucs, productes de proximitat.

Galeria d'imatges

La Brigada Municipal ha senyalitzat un recorregut perquè els nens i nenes de l'escola es traslladin al nou espai de menjador

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

En el marc de la Setmana de la Mobilitat Sostenible, l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha habilitat un espai segur a la via pública perquè l'alumnat de l'escola es traslladi a les instal·lacions del menjador provisional. Al llarg de la setmana passada, el govern municipal ha organitzat diverses trobades amb les famílies del centre amb la finalitat d'exposar aquesta iniciativa.

L'equipament temporal es troba a tocar de l’escola i es preveu que estigui operatiu fins que finalitzin les obres de millora del centre escolar. El consistori ha preparat aquest menjador amb la idea d'acollir còmodament la mitjana de quaranta alumnes que habitualment fan ús d'aquest servei, ja que la nova àrea té capacitat per a prop de setanta persones.

Galeria d'imatges

L’escola i la llar d’infants engeguen l’any acadèmic amb nous projectes per endavant

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El curs acadèmic va encetar el passat 5 de setembre a tota Catalunya, una setmana abans del que és habitual, amb més de cent quaranta infants matriculats al centre escolar del nostre poble.

Enguany, l'alumnat tindrà a la seva disposició un espai de menjador provisional, a tocar del centre escolar, fins que finalitzin les obres d'ampliació de l'escola. L'Ajuntament ha preparat aquesta zona durant el mes d'agost amb la voluntat d'acollir la mitjana de quaranta alumnes que habitualment fan ús d'aquest servei, ja que la nova àrea té capacitat per a prop de setanta persones. Com a novetat aquest any, el servei de menjador el gestiona directament l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA).

Per altra banda, els 11 infants que han començat el curs a l'escoleta ja s'ha adaptat a la dinàmica educativa i han encetat les classes amb els següents projectes: el laboratori del mar, un espai amb diferents propostes de joc i desenvolupament de la creativitat; el laboratori de pesos, pensat perquè la quitxalla experimenti de diverses experiències sensorials i l'espai motriu, una proposta de desenvolupament de la motricitat.

La llar d’infants, amb una pedagogia que va ser exemple durant unes jornades docents celebrades a París a finals d’agost, engega el curs amb tres educadores i tres alumnes de pràctiques que permeten treballar amb dues persones adultes per aula.

Galeria d'imatges

El poble ret homenatge a l’11 de Setembre amb una actuació musical, un ball de sardanes i la lectura d'un manifest sobiranista

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

La nostra vila es va sumar als actes en honor a la Diada Nacional de Catalunya que es van realitzar a tot el país durant diumenge. La commemoració recorda els fets succeïts a Barcelona l'11 de setembre de 1714 quan, durant la guerra de Successió, les últimes dropes defensores del pretendent al tron de la casa d'Àustria - el qual respectava un model de govern descentralitzat - van caure en poder de l'exèrcit borbònic.

Amb motiu d'aquesta efemèride, l'Ajuntament va animar a vilanovines i vilanovins a guarnir els seus balcons amb els colors de la senyera i va organitzar una trobada acompanyada per les melodies del duet format per Mireia Vives i Borja Penalba, que van interpretar peces de l'àlbum «Cançons de fer camí». La ciutadania assistent a l'acte també va tenir l'oportunitat de participar en el tradicional ball de sardanes.

Per altra banda, amb la col·laboració de l'Assemblea Nacional de Catalunya de Vilanova de Bellpuig, també es va llegir un manifest en el qual es va reclamar la independència de Catalunya i es va incidir en la «força de la gent» com a motor d'aquest canvi.

Galeria d'imatges

El nostre municipi ha acollit activitats infantils, actes culturals, espectacles i concerts per a tots els públics

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Vilanova va celebrar de l'1 al 5 de setembre la Festa Major amb un recull de propostes culturals, lúdiques i esportives dirigides a l'entreteniment i el gaudi de tota la ciutadania. Els actes van començar el primer dia de setembre amb l'exposició de puntura de l'Associació de Dones Anjua i un partit entre la UE Vilanovenca i l'Arbeca CFA.

Durant aquestes darreres jornades, la nostra vila ha sigut escenari d'actes com les tradicionals cercaviles, balls de sardanes, una àrea de parc aquàtic per a infants, un enfrontament esportiu entre el Club de Bitlles i el jovent participant en la iniciativa «Jova» o espectacles humorístics i musicals. Per altra banda, tothom va tenir l'oportunitat d'assistir a les trobades futbolístiques dels equips benjamins i femení de la UE Vilanovenca, a un vermut a les Piscines, al 41è Concurs de Sardanes amb la Bellpuig Cobla o a un sopar popular organitzat per la «Guineu Jove».

La recta final de la festa gran va estar protagonitzada per activitats infantils com un taller de bombolles i la representació d'obres teatrals, tant per a nens i nenes com per a un públic més adult, i una mostra piromusical amb «Rojos de Junda» que va acomiadar l'edició d'enguany de la Festa Major.

Addicionalment, amb la voluntat de conèixer de primera mà l’opinió de la ciutadania sobre la programació de la celebració d’enguany, l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha habilitat una enquesta a la qual podeu accedir mitjançant aquest enllaç.

Galeria d'imatges

L’escoleta del nostre municipi va ser exposada com a model a seguir davant de prop de quatre-centes persones dedicades a l’ensenyament infantil

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

La llar d’infants de Vilanova de Bellpuig va ser exposada com a exemplar a les jornades de formació «L’Art et l’expérimentation dans la petite enfance» celebrades el 29 d’agost a la comuna de Courbevoie, a tocar de la capital francesa. La ponent va ser Irene Fernández, fundadora del projecte Createctura, una iniciativa en la qual participa la directora de l’escoleta de Vilanova, Bet Soldevila.

A la jornada formativa hi ha assistit aproximadament quatre-cents docents de llars infantils de París i rodalia. En aquest marc, l’escoleta de Vilanova va ser presentada com a referent pedagògic per als centres que atenen la primera infància, posant com a exemple algunes de les iniciatives de joc del centre escolar vilanoví com el «Laboratori de bestioles».

 Els laboratoris de joc formen part de la metodologia del centre d’infants de Vilanova, a on el professorat desenvolupa espais pedagògics dissenyats amb l’objectiu de crear un univers lúdic d'aprenentatge a partir de l'experimentació, el joc, la creativitat, l'art i la ciència.

Amb la llar d’infants de la nostra població com a model a la trobada pedagògica de París, Vilanova de Bellpuig es consolida com a una localitat sense fronteres referent en l’aposta per la millora de la qualitat del sistema pedagògic i la innovació.

Galeria d'imatges

La colla Sol Ixent va assistir a la trobada, celebrada del 26 al 28 d’agost a Elvas (Portugal)

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’Aplec Internacional de Cultura Catalana va comptar amb representació del nostre municipi, de la mà de la Colla Sardanista Sol Ixent.  La mostra es va celebrar els 26, 27 i 28 d’agost a la localitat portuguesa d’Elvas, nucli urbà a tocar de l’extremenya ciutat de Badajoz, i va rebre la visita de més de trenta-quatre grups de diverses disciplines enfocades a la difusió de la cultura tradicional catalana.

Sol Ixent va ser l’encarregada de representar a la província de Lleida en la mostra, ja que ADIFOLK, entitat encarregada de l’organització de l’esdeveniment, va convidar a quatre grups que representessin la realitat sardanista de cada província catalana. Amb només una interrupció l’any 2020 a causa de la pandèmia, des del 1988 l’entitat ADIFOLK porta les tradicions del nostre país a diverses ciutats europees (i una edició a Washington l’any 2018).

Per a la colla vilanovina ha estat la setzena vegada que ha participat a l'Aplec. Aquest any però, l'objectiu principal era portar a l'Aplec i fer partíceps a les noves generacions: la colla Noves Branques, formada per dansaires de dotze a setze anys.

A la trobada hi va assistir la regidora Magda Gorgues en representació del govern municipal i la consellera d’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, Victòria Alsina.

La propera cita de l'agrupació és el concurs de Colles Sardanistes, el dissabte 3 de setembre, i les exhibions previstes en motiu de la Festa Major de la nostra població.

Galeria d'imatges

La proposta s’emmarca en la programació anual del projecte Viladona

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El grup Soon Circus, integrat pel suec Nilas Kronlid i pel català Manel Rosés, va arribar el passat dissabte a la vila per a oferir l’espectacle «Gregaris», una mostra acrobàtica i humorística que feia transitar constantment els protagonistes entre la col·laboració i el conflicte jugant amb els rols esportius del gregari i del líder.

L’espectacle forma part de la programació d’enguany de «Viladona», un projecte cultural i artístic encarat a portar al nostre municipi un recull de propostes per a tots els gustos. Podeu consultar-ne l’agenda d’actes en aquest enllaç.

Galeria d'imatges

Grans i joves esportistes d’arreu es van aplegar a la competició el passat 20 d’agost

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L'onzena convocatòria del Triatló organitzada pel Club Atlètic La Guineu es va celebrar el passat dissabte dia 20. La prova va començar a les sis de la tarda a la zona de les piscines municipals i va consistir a recórrer cent cinquanta metres nedant, sis quilòmetres en bicicleta i dos quilòmetres i mig corrent.

Infants i joves també van tenir l'oportunitat de participar en la prova amb les modalitats júnior, dividides en dues categories: participants que han nascut entre 2010 i 2007 i, per altra banda, joves esportistes que han nascut entre 2011 i 2016. El primer grup va nedar dues piscines, pedalar sis quilòmetres i córrer dos i mig mentre que el segon grup va nedar una piscina, muntar en bicicleta per la Rambla en bicicleta i córrer al Camp de Futbol.

Mari Sanfeliu es va emportar la victòria en categoria femenina, mentre que Aleix Calafell va aconseguir la primera posició en la categoria masculina. Un cop conclosa la competició, l'Ajuntament va organitzar una fideuada, amb beguda i gelat, oberta a tota la ciutadania.

Galeria d'imatges

L'entrada per gaudir de la guardonada cinta és gratuïta i oberta a tota la ciutadania

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El pròxim dimecres dia 24 d’agost, la pista de tennis serà escenari de la projecció d’«Alcarràs», peça cinematogràfica dirigida per Carla Simó i premiada amb l’Os d’Or a l’edició d’enguany del Festival Internacional de Cinema de Berlín.

La trama gira al voltant de la família Solé la qual, després de conrear les mateixes terres durant tres generacions, la instal·lació d’un camp de panells fotovoltaics amenaça les seves activitats agrícoles. L’argument transcorre durant els dos darrers mesos d’estiu en els quals la família es prepara per abandonar per sempre els seus terrenys.

La projecció començarà a les 21 h, l’assistència és de franc i l’organitza l’Ajuntament amb la col·laboració de la Diputació de Lleida i de la Generalitat de Catalunya.

Galeria d'imatges

De l’1 al 5 de setembre, el nostre poble acollirà activitats infantils, actes culturals, espectacles i concerts

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Vilanova ja escalfa motors per celebrar la Festa Major de 2022. Des de dijous 1 de setembre fins dilluns dia 5, el municipi ha programat activitats lúdiques, esportives, culturals i musicals dirigides al gaudi i de tota la ciutadania.

El seguit d’actes de la festa grossa encetarà dijous amb la inauguració de l’exposició de pintura organitzada per l’Associació de Dones Anjua i la disputa d’un partit de futbol entre la UE Vilanovenca i l’Arbeca CFA. A la nit, l’espectacle «Suma» de Sound de Secà pujarà a l’escenari per oferir al públic una mostra de música, dansa i percussió.

El matí de divendres començarà amb una xocolatada popular a la plaça l’Anjua, la celebració del primer seguici popular i cercavila amb la colla gegantera «La Guineu» i un ball de sardanes amb la Cobla Jovenívola d’Agramunt. Des de les 15:30 h, les nenes i els nens del poble podran gaudir d’una àrea de parc aquàtic al Poliesportiu mentre que, des de les 18:30 h, es preveu que a la Rambla se celebri una tirada popular de bitlles i un enfrontament entre el Club de Bitlles i el jovent participant a Jova. Al capvespre, l’Ajuntament ha organitzat un ball dirigit per l’Orquestra Slalom, un espectacle humorístic a càrrec de Guillem Albà i la Marabunta i una sessió de música i ball al pati de les escoles fins ben entrada la matinada.

Durant la jornada del 3 de setembre, la ciutadania tindrà l’oportunitat d’assistir a trobades futbolístiques dels equips benjamins i femení de l’UE Vilanovenca, a un vermut a les Piscines, al 41è Concurs de Sardanes amb la Bellpuig Cobla i un capvespre de música i ball, que deixarà pas a un sopar popular organitzat per la «Guineu Jove». Després de l’àpat, la Xaranga Bsumeta donarà el tret de sortida al correbars i, a partir de les 00:30 h, començarà la música de «Hey Pachucos» i DJ Osorio.

La recta final de la festa grossa estarà protagonitzada diumenge per activitats per a infants com un taller de bombolles i l’actuació «Bye Bye Confetti», obra de la Baldufa Teatre. Per altra banda, el consistori també ha programat una scape room, un vermut popular amenitzat pel grup «Kasonronda» i ball i música a partir de les 20:30 h.

El darrer dia de la Festa Major comptarà amb la representació de l’obra de teatre «Les coses excepcionals» al Poliesportiu i un piromusical amb «Rojos de Junda» que acomiadarà l’edició d’enguany de la celebració.  

Podeu consultar tots els detalls de la programació al document adjunt.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges

L’equipament s’ha ampliat i reformat per poder formar part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha obert un procés de selecció per cobrir una plaça de tècnic/a auxiliar de biblioteca. L’objectiu és poder oferir un millor servei a la ciutadania en un equipament que, en els darrers mesos, s’ha reformat per ampliar-ne l’espai i complir amb els requisits necessaris per a formar part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Això permetria ampliar gratuïtament el fons bibliogràfic de manera periòdica i accedir a tots els serveis que ofereix aquesta xarxa pública de biblioteques, entre els quals hi ha activitats culturals i formatives destinades a la ciutadania. La incorporació d’un/a tècnic/a auxiliar ha de servir també per oferir un servei de qualitat a les persones usuàries, que ara disposaran d’un espai infantil i un de juvenil, el taulell de préstec, ordinadors, taules de treball i una zona de lectura.

Procés selectiu

El procés de selecció es farà mitjançant el sistema de concurs oposició lliure i inclourà la creació d’una borsa de treball per a cobrir futures vacants, substitucions o altres necessitats puntuals. La persona seleccionada treballarà 25 hores setmanals i haurà de realitzar funcions pròpies del lloc de treball com, entre d’altres, la gestió de l’equipament, l’atenció a les persones usuàries, la classificació dels documents i totes les tasques vinculades al servei de préstec. Tot i així, està previst poder ampliar aquest contracte a jornada complerta per incloure tasques de dinamització cultural.

Pel que fa als requisits per optar a aquest lloc de treball, és necessari tenir la nacionalitat espanyola o la d’altres estats als quals es pugui aplicar la lliure circulació de les persones treballadores; haver complert 18 anys i no superar l’edat establerta per a la jubilació forçosa; i tenir la possibilitat d’incorporar-se de manera immediata. Les persones aspirants han de tenir una titulació de cicle formatiu de grau mitjà, batxillerat o equivalent i disposar, com a mínim, del nivell C1 de coneixement de la llengua catalana. En cas de no disposar de certificat, caldrà efectuar una prova prèvia d’aptitud.

Les sol·licituds s’hauran de presentar mitjançant una instància de manera presencial al Registre General de l’Ajuntament o a través de la Seu electrònica. El termini de presentació és de 20 dies hàbils a partir de la publicació de la convocatòria.

Podeu consultar les bases del procés selectiu en aquest enllaç.

Un total de 24 nois i noies han participat en aquesta iniciativa que ha tingut una durada de tres setmanes durant els mesos de juliol i agost

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Aquest estiu, i per primer cop a Vilanova, s’ha dut a terme «Estiu a JoVa», un camp de treball per a joves que cursen l’ESO. La iniciativa ha tingut una durada de tres setmanes, dues de les quals s’han desenvolupat al mes de juliol i la tercera durant la primera setmana d’agost. Des de l’Ajuntament consideren que aquest camp de treball ha estat un èxit perquè hi ha participat un total de 24 joves del poble al llarg de les tres setmanes, molts dels quals hi han assistit més d’una setmana. 

Durant aquests dies han marcat una ruta per anar fins a Bellpuig, han passejat avis i àvies de la residència, han desbrossat una zona del canal, han pintat una tanca del pati de les escoles, han plantat flors, han après com es cuiden els cavalls, han posat xarxes a les porteries del pati de les escoles i fins i tot han après a jugar a billar i a bitlles amb l’ajuda de membres de la Llar de la Gent Gran i de l’Associació de bitlles. 

La finalitat d’Estiu a JoVa és que el jovent es faci seu el poble, que l’estimi i apreciï i també que hi hagi una interrelació d’aquests joves amb altres col·lectius del poble. Finalment, i com a recompensa per tota la feina feta han anat al Salting de Torrefarera. 

El consistori es mostra orgullós del jovent del poble i espera poder tornar a repetir aquesta experiència l’estiu vinent.

Galeria d'imatges

El consistori proposa un preu simbòlic per fer ús de les pistes recentment renovades i enceta el torneig de pàdel

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’accés a les pistes de pàdel és 1 € per persona i hora fins a finals d’agost entre les 18 i les 20 h. La promoció, vigent des de principis de juliol, té el propòsit d’estimular i facilitar la pràctica d’aquest esport i, a més, posa a disposició la ciutadania vilanovina quatre pales al bar de les piscines, en cas que algú no en disposi.

En aquesta línia de foment del pàdel, i amb el torneig d’enguany a l’horitzó, l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha desenvolupat tasques de millora de la moqueta de la pista de pàdel i, aquest passat mes de juliol, la renovació de la xarxa.

 Torneig de pàdel 2022

 La vila acull un any més el tradicional torneig de pàdel que, per segona edició consecutiva, compta amb la categoria sub16, en la qual s'agrupen nenes i nens d'entre 14 i 15 anys.

 Els enfrontaments d'aquesta secció van començar el 15 de juliol i s'allargaran fins al pròxim 15 d'agost, mentre que les trobades de les categories femenina i masculina es disputaran durant l'agost i finalitzaran els dies 30 i 31 d'aquest mes.

Galeria d'imatges

Es calcula que cada dia unes dues-centes persones necessiten transfusions sanguínies als hospitals catalans

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Tenint en compte que les reserves sanitàries es troben per sota del seu nivell habitual, el Banc de Teixits i la Generalitat de Catalunya organitzen una nova campanya de donació de sang. El nostre municipi acollirà una jornada de donacions el dijous 21, de 19 a 22 h, a la sala de plens de la Casa de la Vila.

Els motius més freqüents pels quals una pacient pot necessitar transfusions són complicacions derivades de càncers, hemorràgies intestinals, insuficiències cardíaques, fractures o malalties de la sang.

Ara mateix, els hospitals estan utilitzant més sang respecte a l’any passat i, tot i que l’activitat quirúrgica s’ha normalitzat, encara s’estan recuperant operacions ajornades per la pandèmia. Cada dia prop de dues-centes persones necessiten transfusions sanguínies a Catalunya, segons el Banc de Sang i de Teixits.

 

Com donar sang?

Per ser donant cal que tinguis entre 18 i 70 anys, pesis més de 50 quilos i no estiguis embarassada. Per altra banda, les autoritats sanitàries aclareixen que també pots donar sang encara que hagis patit hepatitis abans dels dotze anys, prenguis medicaments o tinguis el colesterol elevat. Tampoc cal que estiguis en dejú per fer una donació sanguínia.

 Podeu reservar cita en aquest enllaç o trucant al telèfon  93 557 35 66.

Galeria d'imatges

El jovent nascut entre 2006 i 2009 podrà participar durant aquest mes en la iniciativa, organitzada pel consistori a través de la cooperativa Quàlia

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Les activitats de la primera setmana del projecte Joves i Valors «JoVa», obertes a totes aquelles persones que estan cursant – o han cursat aquest any – l'Educació Secundària Obligatòria (ESO), comencen avui, 11 de juliol, i duraran fins divendres. La segona convocatòria del programa es durà a terme del 18 al 22 de juliol.

Una quinzena de joves s'han inscrit a les jornades, que consistiran en tasques com posar cartells als arbres del poble, marcar rutes pels camins de Vilanova, netejar zones de la Tercera séquia del canal d'Urgell, mantenir l'adequació dels espais municipals o trobades amb la gent gran del nostre municipi. L'objectiu del programa és fomentar l'estima del jovent cap al poble i crear vincles amb altres col·lectius del municipi.

L'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig va organitzar un col·loqui informatiu el passat 31 de maig per a fer conèixer a les famílies del municipi els detalls del voluntariat Joves i Valors (JoVa). Amb el propòsit de fer màxima difusió de l'activitat, el consistori es va posar en contacte mitjançant correu postal amb totes les famílies vilanovenques, a qui també es va fer arribar una enquesta per recollir quines dates serien les millors per a emplaçar el programa JoVe i per celebrar una reunió amb Quàlia, cooperativa de lleure que desenvoluparà el projecte.

La vila es capbussarà el pròxim 10 de juliol per celebrar el «Mulla't», una jornada solidària per la visibilitat de les persones que pateixen aquesta malaltia

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Enguany, les piscines municipals seran el punt de trobada de Mulla't per l'Esclerosi Múltiple el pròxim diumenge, una jornada solidària organitzada per la Fundació per l'Esclerosi des de 1994. La meta amb la qual va néixer la iniciativa és sensibilitzar a la societat de la gravetat d'aquesta malaltia autoimmunitària i reivindicar la visibilitat les persones la pateixen i recaptar recursos per millorar la seva situació.

El salt col·lectiu a l'aigua es farà a les 19 h, la ciutadania es podrà apropar a la zona de les piscines d'11:30 a 20:30 h per visitar l'àrea de venda de productes i una guardiola de donatius, dirigits a millorar la qualitat de vida del prop de 55.000 persones que pateixen esclerosi múltiple a l'Estat espanyol.

 

Què és l'esclerosi múltiple?

L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central a la qual el mateix sistema immunitari del cos ataca la coberta protectora de les cèl·lules nervioses del cervell, el nervi òptic i la medul·la espinal.

Els símptomes d'aquesta patologia varien segons la magnitud de la lesió als nervis. Algunes persones poden arribar a perdre la capacitat de caminar, mentre que altres poden experimentar llargs períodes de remissió sense que apareguin símptomes nous, tot i que poden presentar-se en qualsevol moment.

L'esclerosi múltiple no té cura. Així i tot, existeixen tractaments per a controlar els símptomes i evitar que es faci greu.

Cada any, es diagnostiquen a Espanya prop de 2.000 casos nous d'esclerosi múltiple, segons la Societat Espanyola de Neurologia (SEN).

Galeria d'imatges

La revetlla i la celebració de la Festa Major Petita de Sant Pere porten a la vila música, ball i propostes per a tota la ciutadania

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Vilanova de Bellpuig va celebrar el passat 23 de juny els actes de celebració del solstici d’estiu a la nit més curta de l’any. La revetlla de Sant Joan va començar amb la tradicional arribada de la Flama del Canigó, un acte que va donar pas a la celebració d’un sopar popular en el que tothom va poder gaudir d’un menú  que va comptar amb la possibilitat d’una opció d’àpats vegetarians.

El grup gironí ‘Les Anxovetes’ va ser l’encarregat de començar a escalfar motors, pujant a l’escenari per a oferir al públic una cantada d’havaneres guarnida amb les simfonies de la guitarra i el contrabaix. Durant el concert, es va poder brindar amb una copa de cava acompanyada d’un tast de coca de Sant Joan.

Només uns dies després, el 29 de juny, la celebració va tornar a engalanar els carrers i les places vilanovenques amb la Festa Major Petita de Sant Pere. A partir del vespre, el Magatzem Municipal de Cal Xai va obrir les seves portes per inaugurar l’exposició creativa de mobles restaurats, organitzada per l’Associació de Dones. Al mateix temps, l’Ajuntament va acollir l’acte institucional de benvinguda als nadons nascuts a la vila durant aquest any.

Els matrimonis més grans de Vilanova de Bellpuig també van rebre un homenatge a l’església de Sant Pere Apòstol, amb una ofrena floral a la Mare de Déu del Lliri i una missa cantada per la Coral Verge del Lliri. Seguidament, l’acte es va traslladar al Poliesportiu per a confluir amb la resta del poble en una sessió de música i ball conduïda per l’Orquestra Mediterrània, amb servei de barra i sopar per a tothom. Les famílies amb filles i fills menuts van poder participar en un taller creatiu i en un altre de ioga durant la tarda.

La cloenda de la jornada de Sant Pere va anar a càrrec del projecte ‘Transmissions Dansa’, que va oferir davant el públic una dinàmica i participativa conferència ballada sobre art musical urbà.

Galeria d'imatges

S’inicia el procés de licitació de les obres que ha de permetre oferir el servei en un edifici independent al de l’escola Marinada

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’Ajuntament de Vilanova ha publicat la licitació del projecte bàsic i executiu de construcció de la nova llar d’infants municipal. Es preveu que les obres puguin començar aquest estiu. El nou edifici estarà ubicat dins del pati del recinte escolar però serà independent de la resta de l’escola Marinada, amb accés pel carrer La Plana tant per als vianants com per als vehicles. El nou equipament tindrà una superfície construïda de 238 m² distribuïts en una sola planta, amb una zona de porxo cobert que donarà accés al pati. 

A la resta de la parcel·la es projecta  un pati d’esbarjo per a ús exclusiu dels infants usuaris de la llar. Aquest pati comptarà amb diferents elements de joc  i servirà com a zona de lleure. 

El preu inicial de licitació és de 399.264 euros (IVA inclòs) i el termini d’execució de les obres és de 10 mesos. Les empreses interessades en presentar les seves ofertes poden fer-ho fins al pròxim dia 7 de juliol. Trobaran més informació sobre la licitació al Perfil del Contractant de l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig. 

Recordem que el trasllat del servei de llar d’infants és necessari per poder desenvolupar el projecte d’ampliació i reforma de l’escola Marinada. El govern de la Generalitat de Catalunya invertirà prop de dos milions d’euros en la millora del centre educatiu però, per a fer-ho, és necessari alliberar les dues aules més velles, l’ús de les quals va cedir en el seu moment el Departament d’Educació a l’Ajuntament per ubicar-hi la llar d’infants municipal. Un cop s’hagi construït el nou equipament, els espais que actualment ocupa la llar i no es vegin afectats per l’enderroc, tornaran a ser utilitzats per l’escola. 

Accedir al Perfil del Contractant

Tot preparat a la vila per l’arribada de la Festa Major Petita de Sant Pere, amb actes per vilanovenques i vilanovencs de totes les edats

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

La tradicional festa de Sant Pere arriba un any més a Vilanova de Bellpuig amb una proposta festiva que inclou activitats per a totes les edats. La festa, que se celebrarà durant la jornada del 29 de juny, posa sobre la taula propostes com una exposició creativa de mobles restaurats, una cantada de la coral Verge del Lliri, ball amb l'Orquestra Mediterrània, un espectacle de dansa amb Transmissions Dansa i tallers de ioga i creativitat per infants.

Els actes començaran a partir de les 18 h, amb la inauguració de l'exposició de mobles restaurats per l'Associació de Dones al Magatzem Municipal de Cal Xai. Paral·lelament, a les 18:30 h, la Sala d'Actes de l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig acollirà l'acte institucional de benvinguda als nadons nascuts a la vila el primer semestre de l'any 2022.

A continuació, els matrimonis més grans del municipi (Josep Maria Penella Amorós – Carme Calafell Bardia i Pere Piró Soldevila – Josefina Galitó Penella) seran homenatjats a l'església de Sant Pere Apòstol a partir de les 19 h amb una ofrena floral a la Mare de Déu del Lliri i una missa cantada per la Coral Verge del Lliri. Després, la celebració es traslladarà al Poliesportiu amb una sessió de música i ball a càrrec de l'Orquestra Mediterrània, que inclourà servei de barra i sopar per a tothom.

Per altra banda, també a les 19 h, les famílies amb filles i fills d'entre dos i sis anys podran participar en un taller de ioga conduït per Yoga Kids Ponent al recinte de les Piscines. Després, la canalla també tindrà l'oportunitat de participar en una activitat proposada des de les 20 h per Solaç Centre d'Expressió Artística de Mollerussa: el taller mòbil 'La Reserva Art Truck' consistirà a posar a l'abast dels infants totes les eines disponibles per a estimular la seva creativitat a través de la construcció.

Per concloure la jornada de Sant Pere, el projecte Transmissions Dansa oferirà al públic de la pista de tennis a partir de les 21:45 h un espectacle dinàmic i participatiu que consistirà en una conferència ballada sobre art musical urbà. La proposta omplirà l’escenari per apropar a vilanovencs i vilanovenques al món de les danses urbanes amb una combinació de música, efectes audiovisuals, paraula i moviment.

Galeria d'imatges

Un sopar popular obert a tothom i la cantada d’havaneres posaran color a la nit més curta de l’any

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El recinte de les escoles municipals s’engalanarà el pròxim 23 de juny per acollir els actes de celebració de la revetlla de Sant Joan.

La flama del Canigó arribarà al pati de les escoles a partir de les 21:30 h per encetar la nit i donarà pas a un sopar obert a tota la ciutadania a partir de les 22 h. El menú que l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig posarà sobre la taula consistirà, per una banda, en un menú d’adults de 15 € amb amanida, fideuada i coca de Sant Joan (amb vi, aigua o cava per beure) i un menú infantil de macarrons, gelat i aigua per 6 €. Per altra banda, tenint en compte totes les sensibilitats, el veïnat vilanoví tindrà la possibilitat de demanar per 15 € un menú vegetarià d’amanida verda, arròs amb verdures i coca, també amb vi, aigua o cava com a beguda.

Un cop acabi l’àpat, a les 23 h pujaran a l’escenari ‘Les Anxovetes’, un grup arribat directament de Girona que interpretarà davant del públic un repertori d’havaneres guarnit amb les melodies de la guitarra i el contrabaix. Qui vingui després de sopar al concert podrà acompanyar-lo amb un tast de coca de Sant Joan i una copa de cava per 3 €. Tots els tiquets estan a la venda en aquest enllaç o presencialment a les oficines de l’Ajuntament els dies 20 i 21 de juny, de 9 a 13:30 h.

Des de Protecció Civil s’insta a la ciutadania a extremar les precaucions davant els riscos de l’ús de material pirotècnic i l’encesa de fogueres, tant per a les persones com per a l’entorn natural. En aquest sentit, és important saber que està prohibit llençar coets i petards a menys de 500 metres de zones boscoses.

S’aconsella no subjectar la pirotècnia amb les mans, no apropar-los a la cara ni al cos i fer servir mitjans segurs (com metxes o similars) per encendre els petards.

Galeria d'imatges

La prova aconsegueix acollir centenars de persones a una convocatòria amb una vessant solidària envers la població ucraïnesa

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El Pavelló Poliesportiu de la vila es va convertir dissabte passat en el punt neuràlgic de la XVI edició de la Cursa de la Guineu. Uns 270 esportistes van omplir Vilanova per disputar les diferents modalitats de la prova.

La gran afluència de participants va certificar l'èxit de la cita que, aquest any, destinarà una part dels guanys de les inscripcions a projectes de solidaritat amb la població d'Ucraïna. El tret de sortida de la festa esportiva es va donar a les 9 h amb modalitats com la caminada popular, carreres infantils pels més menuts i la cursa de cadires de roda. La cursa atlètica, la prova cronometrada i la cursa de 10 i 5 kilòmetres van posar el colofó a un matí que va inundar la vila d'esport.

En categoria femenina Raki Garsaball es va alçar amb la victòria de la cursa de 10 kilòmetres, seguida de Maite Martí i d'Angelica Damoc. A la categoria masculina, Lluis Ropero es va emportar l'or d'aquesta mateixa prova, seguit de Juanma Fernández i de Josep Maria Sanfeliu. A la cursa de 5 km, a la modalitat masculina es va proclamar campió Muhammad Lamin, seguit de Jordi Calafell i de Josep Ramon Sanahuja. A la categoria femenina, Sonia Sans va aconseguir la primera posició, mentre que Laura Pallejà i Antonia Argiles van pujar al podi en segona i tercera posició.

L’ambiciosa cita, que ha aconseguit casar literatura amb una degustació d’àpats autòctons, es consolida com a referent de la regió

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Vilanova ha sigut escenari aquest cap de setmana de l’èxit de la celebració del GastroSarau. La convocatòria va convertir Vilanova en el punt de trobada entre la cultura literària i gastronòmica del territori amb la presència d’autors autòctons, restauradors de KM 0 i el duo melòdic Me&Me.

Un conta contes pels més menuts de la mà de la llibreria El Genet Blau va obrir l’esperada cita diumenge a les 18:30 h. Una estona després, va ser el torn d’un maridatge entre un tast de productes de proximitat presentats per Beef Quality, Raig d’Arbeca, Formatges Camps, On egin, Ca la Maria, La Placeta, Torrons Fèlix, Gabarró i Feixa, Cal Valls i Port of Dragons.

Va acompanyar la degustació una lectura de fragments literaris que va comptar amb la presència dels destacats autors lleidatans Jaume Moya, Jordi Brescó, Marta Alòs i Montse Sanjuan. La fusió entre lectura i una degustació gastronòmica va amenitzar la tarda del gran nombre d’assistents que es van apropar a l’entorn emblemàtic de Vila Closa per gaudir de la proposta.

Per tancar la primera edició del GastroSarau, l’actuació de Me&Me, integrat per Míriam Cortada Moguer i Aurora Matías Vejer acompanyades per un trio instrumental, van embriagar el públic amb els seus encisadors ritmes de jazz i swing.

L’èxit del GastroSarau el consolida com a successor de la històrica fira Cominart, que es va deixar de celebrar amb l’arribada de la pandèmia i que aquest any hagués celebrat el seu 20è aniversari.

Galeria d'imatges

L’ampliació de l’horari habitual de la piscina donarà la benvinguda a la temporada de bany a Vilanova de Bellpuig

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Per petició popular, aquest any la temporada de piscines arribarà a la vila abans del que és habitual. El complex donarà el tret de sortida a l’estació estiuenca a partir del pròxim 10 de juny, amb una ampliació de l'horari de bany i d'activitats per a tota la família que s’allargarà fins el 3 de setembre.

L'Ajuntament de Vilanova ja té enllestits els treballs d’adequació de les instal·lacions per rebre a temps l'arribada de la xafogor. Com a acompanyament, el servei de bar tornarà a estar al peu de canó durant tot l'estiu per fer costat a la refrescant proposta amb la voluntat d’organitzar activitats per grans i petits.

Les entrades a la piscina estaran obertes a tota la ciutadania, tant vilanovina com forastera, a partir del dimarts 7 de juny a través del web municipal o presencialment a les oficines de l'ajuntament, de 9:30 h a 13:30 h. A més, per la compra de 4 abonaments familiars, no caldrà pagar el cinquè i, per altra banda, totes les persones amb una minusvalidesa reconeguda tindran accés gratuït als equipaments durant tot l'estiu.

Durant el mes de juny, tothom qui vulgui gaudir de la piscina municipal podrà fer-ho de les 12:00 h fins a les 20:30 h, mentre que els matins de juliol la piscina obrirà mitja hora abans. Durant els mesos d'agost i setembre, les piscines vilanovines estaran disponibles entre les 12:00 h i les 20:00 h.

Per adquirir les entrades, fes clic aquí.

Galeria d'imatges

El pròxim 5 de juny, la Vila Closa acollirà un GastroSarau amb la lectura de fragments literaris, degustacions, contes infantils i una actuació musical en directe

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Aquest pròxim diumenge, dia 5 de juny, Vilanova de Bellpuig serà l’escenari de la celebració del GastroSarau Tasta & Lletres, un esdeveniment que casarà fragments literaris d’autors autòctons amb degustacions de productors i restauradors de proximitat. L’objectiu és fomentar el gust per la lectura a través d’un maridatge gastronòmic peculiar. 

La iniciativa, organitzada per l’Ajuntament i l’agència de comunicació i esdeveniments gastronòmics Red Peppers, se celebrarà a partir de les 18.30 hores a la Vila Closa, una localització escollida pel seu encant i la seva història, i comptarà amb la participació de nou productors del territori i quatre escriptors lleidatans: el Jaume Moya, el Jordi Brescó, la Marta Alòs i la Montse Sanjuan. Les activitats s’iniciaran amb una lectura de contes infantils a càrrec de la llibreria El Genet Blau. A les 19.30 hores, arribarà un maridatge de lectura i gastronomia amb fragments d’obres d’autors convidats. Al vespre, a partir de les 21.30 hores, es podrà gaudir de l’actuació en directe del grup Mi&Me, format per la Míriam Cortada Moguer, i l'Aurora Matías Vejer, que acompanyades d’un trio base transportaran en el temps les persones assistents a ritme de jazz i swing. 

El preu per accedir al GastroSarau serà de 2 euros (amb got reutilitzable o copa de vidre). L’organització tornarà els 2 euros un cop retornat el got. Les degustacions s’abonaran en forma de sarauets que tindran el preu d’1 euro cadascun. Els productors i restauradors participants seran Beef Quality, Raig d'arbeca, Formatges Camps, On egin, Ca la Maria, La Placeta, Torrons Fèlix, Cal Valls, Port of Dragons, i Gabarró i Feixa.

Més informació i inscripcions al web www.gastrosaraus.cat

Galeria d'imatges

S’ha adquirit un nou programa informàtic que permet digitalitzar el cens dels nínxols i millorar la gestió del servei

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig fa un pas més en la modernització del cementiri municipal. El consistori ha adquirit un programa informàtic amb una base de dades que permetrà digitalitzar el cens i millorar la gestió del servei. Aquest nou sistema facilitarà l’accés a les dades dels nínxols i dels seus titulars; així mateix, inclou un accés virtual que permet als treballadors municipals desplaçar-se per l’equipament de manera telemàtica. 

Per poder tenir actualitzada aquesta base de dades es demana a les persones que disposin de títols de nínxols que es posin en contacte amb l’Ajuntament a través de les oficines municipals. Només cal que facin arribar els títols per tal de fer-ne una còpia i procedir a la seva digitalització. L’horari del Servei d’Atenció Ciutadana és de dilluns a divendres de 9.30 a 13.30 hores. 

Per a més informació podeu trucar al telèfon de l’Ajuntament, 973 32 40 00 o enviar un correu electrònic a l’adreça ajuntament@vilanovabellpuig.ddl.net.

Unes 150 persones van participar dissabte en aquesta iniciativa que va incloure una versió concert de l’obra de teatre ‘Una tímida llum’

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El passat dissabte, 21 de maig, Vilanova va acollir un acte contra la LGTBIfòbia i en defensa dels drets del col·lectiu LGTBI. La iniciativa, emmarcada en el projecte Viladona, va comptar amb la col·laboració del jovent del poble i de l’Ajuntament. 

Unes 150 persones van assistir a una versió concert de l’obra de teatre ‘Una tímida llum’, que narra la història d’una jove professora d’història d’una escola de Barcelona que s’enamora de la professora de literatura durant els anys del franquisme a Espanya. 

Aquesta història d’amor va servir per iniciar posteriorment un col·loqui amb la participació de membres del col·lectiu La Cicatriz, una companyia de dones joves LGTBIQ+ dedicada a la producció cultural i artística, de l’associació ‘Colors de Ponent’ i de la vilanovenca Anna Giribet.

Galeria d'imatges

A través d’aquesta aplicació, la ciutadania pot rebre les notificacions de l’Ajuntament directament al seu telèfon mòbil

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha posat en marxa l’aplicació mòbil Vilaconnect, una nova eina desenvolupada per la Diputació de Lleida i que està connectada amb la pàgina web municipal. Aquesta aplicació ofereix als veïns i les veïnes la possibilitat de rebre notificacions, avisos i notícies al mòbil de les informacions de l’Ajuntament i del municipi.

L’app Vilaconnect és gratuïta, no només per a la ciutadania sinó també per al consistori. És per això que la voluntat de l’equip de govern és que aquesta eina substitueixi la plataforma eBando, que deixarà de funcionar en els propers mesos.

Així, doncs, a través del Vilaconnect, els vilanovencs i les vilanovenques podran consultar l’agenda d’activitats del municipi, les últimes notícies publicades al web municipal i rebre informacions importants del seu interès que arriben en forma de notificacions com ara els horaris del consultori mèdic, els dies de funcionament del servei de recollida de voluminosos i de la deixalleria mòbil, defuncions, activitats lúdiques i culturals o qualsevol incidència relacionada amb la via pública com talls de carrers o restriccions d’aparcament.

Començar a fer ús d’aquesta aplicació és molt senzill. Només cal descarregar-la al telèfon mòbil. L’app Vilaconnect està disponible per a dispositius Android i IOS. Un cop descarregada, només cal configurar de quin municipi voleu rebre la informació i quin tipus de continguts voleu que us arribin directament en forma de notificació.

Descàrrega per a dispositius Android

Descàrrega per a dispositius IOS

El centre ofereix un taller en el qual hi participen 35 alumnes de 2n i 3r de primària

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El passat 29 d’abril es va posar en marxa un taller a l’Escola Marinada que pretenia endinsar els infants en el món de les sardanes. Hi participen un total de 35 alumnes de 2n i 3r de primària. Aquesta activitat, que tindrà una durada de sis setmanes, es fa els divendres en horari lectiu, en concret a l’hora d’educació física, i ofereix als infants nocions sobre aquest tradicional ball català. Cada sessió és un nou pas per acabar duent a terme una actuació grupal final on cada curs farà una demostració de tot el que han après durant aquestes sis sessions. 

El taller està organitzat per la secció Saltem i Ballem de la Federació Sardanista de les Comarques de Lleida (FSCLL) i subvencionat per l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig amb la voluntat de promoure i conservar la cultura popular catalana. Des del consistori s’ha fet una aposta per aquesta activitat perquè es considera que, fent-se en horari lectiu, ofereix l’oportunitat d’aprendre aquesta dansa tradicional a tots els nens i les nenes del poble, independentment de quin sigui el seu origen cultural o la seva procedència.

Galeria d'imatges

Aquest any es tornaran a oferir els serveis de casal d’estiu, casal esportiu i els cursets de natació

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Amb la voluntat de donar suport a les famílies per conciliar la vida laboral i personal i, al mateix temps, oferir alternatives d’oci als infants durant les vacances escolars, Vilanova tornarà a oferir activitats diverses com ara el casal d’estiu, el casal esportiu o els cursets de natació per a infants. 

D’una banda, l’AMPA de l’escola Marinada, amb la col·laboració de l‘empresa Quàlia, organitza els casals d’estiu per als nens i nenes de P3 a P5, que es posaran en marxa el dia 27 de juny i finalitzaran el dia 2 de setembre. Aquest any estaran oberts a tothom, i no caldrà ser soci de l’AMPA per a participar-hi. Durant els mesos de juny i agost, l’horari serà de 9 a 13 h, amb servei d’acollida matinal de 8.30 a 9 h; al juliol, l’horari serà de 9 a 12 h, però a més del servei d’acollida al matí i haurà també acollida al migdia de 12 a 13.30 h.     

Els infants i joves de 1r de primària fins a 3r d’ESO es podran inscriure al casal esportiu de Vilanova, que es desenvoluparà a la zona esportiva i altres indrets del municipi. L’horari serà de 9 a 13 h al juny i agost, amb servei d’acollida matinal, i de 9 a 12.45 h durant el mes de juliol, també amb acollida al migdia. 

Les inscripcions s’han de formalitzar al web de Quàlia.

Podeu ampliar aquesta informació trucant al 663 26 34 94, enviant un correu electrònic a l’adreça casals@lleurequalia.cat

Una altra proposta per gaudir de l’estiu són els cursets de natació que també organitza l’AMPA amb la col·laboració del Club Natació Mollerussa. Els infants i joves de 3 a 14 anys podran gaudir de l’activitat cada dia del 4 al 29 de juliol. Per a fer els cursets és necessari disposar de l’abonament de les piscines. Podeu ampliar aquesta informació al telèfon 695 82 89 00 o enviant un correu electrònic a cnmollerussa@gmail.com. Així mateix, podeu formalitzar la inscripció omplint aquest formulari.

Finalment, els infants més petits també tindran la possibilitat de gaudir del casalet de la llar d’infants municipal. Aquest s’oferirà els mesos de juliol i agost de 9 a 13 h i de 15 a 16.30 h. Hi haurà també servei d’acollida i de menjador, que serà de càtering o de carmanyola en funció del nombre d’inscrits.

Galeria d'imatges

Els treballs es van realitzar al voltant del Plataner de les 7 branques, ubicat a la 3ª sèquia del Canal d’Urgell

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El passat dissabte, dia 7 de maig, la plataforma Canal Viu va organitzar una trobada popular i de voluntariat ambiental a la 3ª sèquia del Canal d’Urgell, al terme municipal de Vilanova. L’activitat va comptar amb la col·laboració de l’Ajuntament i de l’entitat local La Guineu del Pla. Aquesta acció formava part del programa Let’s Clean up Europe , que es desenvolupa arreu del continent per conscienciar sobre la quantitat de residus que es llencen de forma incontrolada a la natura. 

La jornada es va iniciar a les 10 del matí amb la voluntat de netejar i adequar l’entorn de l’arbre conegut com el Plataner de les 7 branques. Es tracta d’un dels exemplars de plataner més majestuosos dels ubicats a la llera del canal a la comarca del Pla d’Urgell. 

Des de l’Ajuntament es vol agrair el treball de la plataforma Canal Viu així com de totes les persones del poble que van participar en aquesta jornada realitzant tasques de manteniment a l’entorn de l’arbre.

Imatges: Plataforma Canal Viu i Ajuntament

Galeria d'imatges

S’ha fet un reconeixement a 12 veïns i veïnes que enguany fan 80 anys i a quatre matrimonis que celebren les noces d’or

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Aquest cap de setmana s’ha celebrat la 28a Festa Homenatge a la gent gran. L’acte ha comptat amb l’assistència de la diputada Mercè Carulla; el director dels serveis territorials de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya a Lleida, Joan Segura; l’alcaldessa de Vilanova, Dolors Pascual; i el president de la Llar Municipal de la Gent Gran, Josep Buireu.   

Amb aquesta festa, l’Ajuntament ha volgut fer un homenatge a la vellesa i fer un reconeixement a 12 veïns i veïnes del poble que aquest 2022 han complert o faran els 80 anys. Així mateix, s’ha fet un homenatge a quatre matrimonis que celebren enguany les seves noces d’or, és a dir, que porten 50 anys casats. 

Durant els parlaments, la diputada Mercè Carulla va destacar la importància de fer un reconeixement a la gent gran dels municipis perquè “han aportat el seu granet de sorra en la construcció d’una societat més justa, més moderna i més digna”. Carulla va remarcar que la saviesa, fruit de l’experiència viscuda, els converteix en un col·lectiu fonamental per mantenir l’equilibri i l’estabilitat a la nostra societat. 

L’alcaldessa Dolors Pascual, també va dedicar unes paraules al públic assistent, al qual va agrair la seva participació en el que va tornar a ser un acte molt emotiu. Des del consistori es va fer també un agraïment a la junta de Llar Municipal de la Gent Gran per l’organització de la festa i a la Coral Verge del Lliri per acompanyar durant la celebració de la missa.

Galeria d'imatges

Aquesta formació pretén cobrir la demanda sobrevinguda de persones arribades recentment que volen conèixer la nostra llengua
Curs de català iniciat al mes d'abril
Curs de català iniciat al mes d'abril

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

El Consorci per a la Normalització Lingüística (CPNL) ha ampliat l’oferta de cursos de català per cobrir la demanda sobrevinguda de les persones que han arribat aquests últims temps i que volen conèixer la nostra llengua. La formació que s’ofereix a Vilanova de Bellpuig ha començat amb 13 persones inscrites, la majoria procedents d’Ucraïna, tot i que també hi ha persones d’origen gambià.  

El curs de català inicial té una durada de 45 hores, s’imparteix de maig a juny tres dies per setmana en horari de vespre. 

L’Ajuntament de Vilanova s’ha mostrat molt interessada en aquesta ampliació de l’oferta formativa i ha facilitat el seu desenvolupament amb la cessió d’una sala per impartir el nou curs. 

Vilanova ja oferia unes sessions de llengua catalana per a persones nouvingudes, que es van començar a impartir al mes d’abril, i havia creat un grup de voluntariat per tal que l’alumnat pogués practicar el contingut treballat a les classes.

La pedalada popular, celebrada diumenge, va incloure una xocolatada i un dinar i ball al poliesportiu

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

Diumenge, dia 1 de maig, es va celebrar la 35a Festa de la Bicicleta de Vilanova de Bellpuig. Més de 200 persones van participar en aquesta pedalada popular pel terme municipal que va permetre els ciclistes gaudir de paisatges agrícoles del regadiu i del secà, com també del canal principal i la banqueta de la 3a sèquia del Canal d’Urgell.

La sortida estava prevista a les 10.30 h de la plaça de l’Anjua. El recorregut, de 10 quilòmetres, no suposava massa dificultat per garantir que aquesta fos una activitat familiar. A partir de les 11.30 hores, l’Associació de la Gent Gran va oferir una xocolatada al Salt del Duran (als Fondets) a totes les persones participants.    

Al migdia, es va fer brasa al pati de les escoles i es va oferir un servei de taules i cadires per a totes les persones que volguessin dinar al poliesportiu. Prop d’un centenar de persones van participar en aquest àpat popular, que va anar a càrrec de cada colla. A la tarda, va haver-hi ball amb el grup musical “Madison”. 

Des de l’Ajuntament es vol agrair la implicació de la ciutadania per fer que activitats com aquesta siguin tot un èxit. Es vol fer extensiu aquest agraïment a l’Associació de la Gent Gran que van organitzar la xocolatada. Amb la Festa de la Bicicleta finalitza aquest any la programació de l’Abril Cultural, que ha inclòs activitats diverses al llarg de tot el mes com ara xerrades, tallers, la ballada de caramelles o el Concert de l’Estelada.

Des del consistori s'ha habilitat un formulari per a recollir els suggeriments de la ciutadania de cara a la següent edició de l'Abril Cultural. Podeu participar en l'enquesta en aquest enllaç.  

Galeria d'imatges

Del 2 al 13 de maig, l’Escoleta de Vilanova rebrà les famílies que vulguin conèixer el centre i el seu projecte educatiu

DIMECRES 31 DESEMBRE 1969

La llar d’infants municipal de Vilanova obre les seves portes als pares i mares que vulguin accedir a una plaça per al curs 2022-2023. Del 2 al 13 de maig, es convida les famílies a visitar el centre per conèixer les seves instal·lacions i el seu projecte educatiu. 

Aquest posa èmfasi en tres grans aspectes: una relació propera amb les famílies i l’entorn, ràtios baixes que permeten oferir una atenció òptima i un projecte innovador i inclusiu. La llar treballa amb metodologies actives i està en constant renovació pedagògica amb l’objectiu d’oferir el màxim d’oportunitats d’aprenentatge, posant especial interès en el desenvolupament de la creativitat, del pensament i l’exercitació de les competències.

Les famílies que vulguin visitar el centre han de demanar cita prèvia al telèfon 676 20 98 16. 

El període de preinscripció per al curs 2022-2023 s’obrirà del 9 al 20 de maig de 2022.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges