Microcursos per a l'abordatge de les Violències Masclistes

Des de la Subdirecció de Sensibilització i Prevenció de la Direcció General d'Eradicació de les Violències Masclistes volem proposar-vos coordinar el rellançament dels microcursos per a l'abordatge de les violències masclistes: El microcurs "Violència masclista: i jo què!" en col·laboració de Cooptècniques i el microcurs "Prevenció i abordatge de les violències masclistes digitals" en col·laboració amb Donestech.

 

El dia 18 d'octubre comencen els microcursos en format online.

Té com a objectius:

  • Conèixer els aspectes principals i històrics de les masculinitats i les seves conseqüències en els diferents àmbits de la vida (salut, cura, relacions íntimes i interpersonals i violència)
  • Entendre els processos de canvi dels homes tant emocionals com cognitius i des d'una mirada psicosocial, i la seva relació amb les problemàtiques de la desigualtat i la violència i les seves solucions
  • Identificar, en els homes, les necessitats, els reptes i les oportunitats per fomentar la igualtat i eradicar les violències masclistes a través de la transformació masculina
  • Desenvolupar rols masculins més igualitaris, respectuosos i no violents dins dels àmbits personals i socials

 

En són persones destinatàries la ciutadania en general, homes, grups o entitats d'homes, entitats feministes, professionals que treballen amb homes i joves, els propis joves, representants polítics o institucionals o de moviments socials, o representants d'organitzacions empresarials o entitats.

 

Té com a objectius

  • Contribuir a la identificació i detecció de les violències masclistes digitals més prevalent en la població jove així com contribuir a desenvolupar estratègies de prevenció per a la seva resposta.
  • Oferir un microcurs als i les professionals que treballin amb població jove, que faci un recorregut conceptual i pràctic per a la prevenció de les violències masclistes digitals.
  • Donar a conèixer i utilitzar estratègies i eines pràctiques per a donar resposta des de la prevenció a les violències masclistes digitals.

En són persones destinatàries especialment professionals que tinguin un paper rellevant en la detecció de les violències masclistes, especialment amb població jove, però el contingut del curs és d'interès de tota la ciutadania, atesa la importància i quotidianitat de les violències masclistes en àmbits digitals.

 

Com podeu accedir als cursos per fer-los?

 

1) Pàgina d'accés

https://snackson.com/DGVM/

 

2) Pàgina de registre

https://forms.gle/ykhMjNxRMocwx7cx5

 

3) Les instruccions d'accés es reben per correu electrònic

 

Els cursos es fan a través de qualsevol dispositiu digital i tenen una durada d'entre 2 i 3 hores de dedicació. Són cursos d'autocorrecció i enfocats a generar sensibilitat en aquests àmbits i problemàtiques, així com compromís per a la contribució a l'eradicació de les violències masclistes en primera persona.