Aprovat el pressupost municipal per a l’exercici 2023

S’invertiran més de 670.000 euros en projectes com la urbanització del passatge Joan Maragall i la millora de la mobilitat al carrer Pare Pacífic

DIMECRES 19 ABRIL 2023

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha aprovat el Pressupost municipal per a aquest any  2023, que ascendeix a 2.769.623,55 euros, una xifra una mica superior a la de l’exercici anterior. Pel que fa als ingressos, s’han congelat els principals tributs, com l’IBI i l’ICIO, per a no augmentar la pressió fiscal a la ciutadania. La recerca de finançament extern continua sent una altra de les prioritats de l’equip de govern i permetrà desenvolupar alguns dels projectes previstos per a aquest exercici.

En aquest sentit, aquest 2023 es destinaran 670.186,48 euros a la partida d’inversions, una xifra inferior a la d’altres anys, tenint en compte que ja s’han enllestit alguns dels principals projectes de la legislatura com ara l’Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP), inaugurada aquest mateix mes d’abril, o la construcció dels vestidors de la zona esportiva. 

Entre les principals obres que es preveu desenvolupar hi ha la urbanització del passatge Joan Maragall, un projecte finançat, en part, amb les contribucions especials a les que han de fer front els veïns i les veïnes de la zona; la millora de la mobilitat al carrer Pare Pacífic a l’entorn de la plaça de l’Anjua, la residència i la zona escolar, finançat gairebé en la seva totalitat amb una subvenció del Servei Català de Trànsit; i la millora de l’accessibilitat als edificis de l’Ajuntament i  dels vestidors de la zona esportiva, un projecte que compta també amb una aportació de la Generalitat de Catalunya. Es rebran també subvencions per continuar algunes de les grans obres iniciades al municipi com el projecte d’ampliació i millora de l’escola Marinada i la construcció de la nova llar d’infants. 

Pel que fa a l’apartat de despeses, cal destacar l’augment de la partida destinada al personal municipal per tal d’adaptar els sous al que marca la llei dels Pressupostos Generals de l’Estat, així com d’altres destinades a l’arranjament de camins i a la neteja i manteniment dels equipaments municipals, amb la voluntat que estiguin en les condicions més òptimes per al seu ús.

Finalment, es mantenen les subvencions a les entitats locals per tal que es mantinguin actives i continuïn promovent activitats, i s’incrementa l’aposta per la recuperació de l’activitat cultural i esportiva al municipi reservant-hi 80.000 euros, que es gestionaran a través de les àrees de cultura i festes, Viladona i joventut. Es tracta de gairebé el doble dels recursos que s’hi van destinar l’any 2022.