Comença la millora de la zona del carrer Pare Pacífic

El consistori engega una actuació enfocada a millorar la mobilitat i la seguretat viària

DIMECRES 28 FEBRER 2024

Aquest mes, l’Ajuntament ha iniciat les obres dirigides a pacificar en trànsit al carrer Pare Pacífic i millorar l’accés a diversos edificis públics.

Gràcies a aquesta intervenció —finançades al 97,8 % pel Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya, aquest indret del municipi serà més segur per a vianants i transport motoritzat, i es facilitarà la mobilitat d’espais com el consultori mèdic, l’escola o el pavelló.  

Pla d'actuacions

D’una banda, s’ampliarà la vorera —actualment, d’un metre d’amplada— fins a arribar a 2,60 metres, i s’hi plantarà arbrat, es renovaran els serveis soterrats i es construirà un pas elevat a la cruïlla amb el carrer Urgell. Amb això, el consistori cerca augmentar el nivell de seguretat viària del veïnat que es desplaça a equipaments locals com la residència, la Llar Municipal de la Gent Gran, el consultori, el centre escolar, el pavelló esportiu i la Llar Municipal d’Infants La Placeta. A més, al voltant de l’església, de la biblioteca i de l’edifici de l’ajuntament s’estan adaptant les voreres amb la finalitat d’eliminar l’esglaó existent, millorar-ne així l’accessibilitat.

En total, el pressupost de l’obra és de 153.326,24 €, que s'assumeix amb una ajuda de 150.000 € de la Generalitat de Catalunya i amb el pagament, per part del consistori, de 3.326,24 €.