Conclou l’exposició «Història de l'esport de Vilanova»

La clausura ha arribat amb una conferència sobre la història de l’atletisme a les terres de ponent

DILLUNS 17 OCTUBRE 2022

presentació del llibre «Els cossos de la cordera»L'exposició sobre la història esportiva del nostre poble ha conclòs aplegant una gran participació, per part de la canalla i del públic adult del municipi. Aquesta proposta s'ha celebrat gràcies al treball de l'antropòloga Marta Rallo i del fotògraf Albert Font, que s'han encarregat de recollir els testimonis de la ciutadania i d'elaborar la proposta gràfica i divulgativa.

Resultats exposats en l'exposició

Després de mesos de col·laboració amb la ciutadania, la mostra ha exposat conclusions com que la U.E Vilanovenca va ser el primer equip de la comarca en formar-se l'any 1915 o que el nostre poble és l'única localitat de la comarca que va ser arribar cops a les finals d'etapa de la volta ciclista de Catalunya.

A més, les piscines de Vilanova van ser les primeres de la província en construir-se l'any 1957; la Penya Blaugrana de Vilanova es va inaugurar el 1963 i va ser la primera de la província o que, el 1976, el millor jugador d'escacs del món en aquell moment, Anatoli Karpov, va fer una simultània contra els 25 millors jugadors de Catalunya, només va perdre contra tres, un d'ells un vilanoví.

D'altra banda, els anys 1989, 1990 i 1991 es van celebrar al poble tres tornejos internacionals de tenis-taula, a on competien els vuit millors jugadors del món, mentre que Vilanova també va participar en els Jocs Olímpics de Barcelona '92, ballant sardanes a la cerimònia d'inauguració.

Cloenda de la mostra

Finalment, la clausura de l’exposició va anar a càrrec de Jaume Suau, president del Centre de Recerques del Pla d'Urgell Mascançà, qui va oferir al públic la presentació del llibre «Els cossos de la cordera».

Amb l'exposició, emmarcada en les Jornades de Patrimoni Europeu, s'han remarcat els extensos antecedents esportius de Vilanova de Bellpuig i, des de l'Ajuntament, s'anima a seguir aquest exemple i continuar impulsant la història esportiva del nostre municipi.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges