31° / 15° Núvols

El Concert de l'Estelada de Vilanova de Bellpuig renova format amb la jornada 'Viladona'

Per poder donar a conèixer aquest nou projecte, els impulsors han enregistrat un espot publicitari amb la col·laboració de les entitats de la localitat, que s'emetrà a les xarxes socials. Un treball en el qual van participar petits i grans, i fins i tot els gegants.

DIMECRES 14 OCTUBRE 2020

Vilanova de Bellpuig ha celebrat durant setze anys el Concert de l'Estelada, una convocatòria que reunia a centenars de joves al voltant de les bandes més reivindicatives del moment. Després de prop de dues dècades, els hàbits evolucionen i sorgeixen altres moviments socials als quals donar suport.

Viladona 2Per aquest motiu, els organitzadors del concert de culte, han incorporat enguany a l'esdeveniment, una jornada que s'ha anomenat Viladona, que compaginarà la música amb diverses disciplines artístiques, amb l'objectiu de reivindicar la igualtat de gènere i la diversitat.

Ens hem adonat que en totes les edicions anteriors del concert, el 94 per cent de les persones que pujaven a l'escenari eren homes blancs

Els organitzadors asseguren que el concert no reflectia prou la diversitat de gènere, funcional o racial que realment hi ha a la societat i han apostat per trencar aquesta monotonia.

Seqüència del vídeo promocional de la Jornada ViladonaEl Concert de l'Estelada renova format incorporant el Viladona, amb el que pretén incorporar valors, i implicació ciutadana en la jornada que se celebrarà dia 18 d'abril, a Vilanova de Bellpuig, amb la presència molt destacada de dones, encara que també de persones transgènere i racialitzades, amb referència a les d'ètnies i d'orígens diversos.

L'organització del certamen va remarcar que el Concert de l'Estelada com a tal no queda suprimit per sempre, sinó que almenys per a aquest any l'han canviat pel festival Viladona

Per poder donar a conèixer aquest nou projecte, els impulsors han enregistrat un espot publicitari amb la col·laboració de les entitats de la localitat, que s'emetrà a les xarxes socials. Un treball en el qual van participar petits i grans, i fins i tot els gegants.

La programació de Viladona

RESUM PROJECTE VILADONA-10