El GastroSarau consolida Vilanova com a centre de la literatura i la gastronomia

L’ambiciosa cita, que ha aconseguit casar literatura amb una degustació d’àpats autòctons, es consolida com a referent de la regió

DIMARTS 07 JUNY 2022

Vilanova ha sigut escenari aquest cap de setmana de l’èxit de la celebració del GastroSarau. La convocatòria va convertir Vilanova en el punt de trobada entre la cultura literària i gastronòmica del territori amb la presència d’autors autòctons, restauradors de KM 0 i el duo melòdic Me&Me.

Un conta contes pels més menuts de la mà de la llibreria El Genet Blau va obrir l’esperada cita diumenge a les 18:30 h. Una estona després, va ser el torn d’un maridatge entre un tast de productes de proximitat presentats per Beef Quality, Raig d’Arbeca, Formatges Camps, On egin, Ca la Maria, La Placeta, Torrons Fèlix, Gabarró i Feixa, Cal Valls i Port of Dragons.

Va acompanyar la degustació una lectura de fragments literaris que va comptar amb la presència dels destacats autors lleidatans Jaume Moya, Jordi Brescó, Marta Alòs i Montse Sanjuan. La fusió entre lectura i una degustació gastronòmica va amenitzar la tarda del gran nombre d’assistents que es van apropar a l’entorn emblemàtic de Vila Closa per gaudir de la proposta.

Per tancar la primera edició del GastroSarau, l’actuació de Me&Me, integrat per Míriam Cortada Moguer i Aurora Matías Vejer acompanyades per un trio instrumental, van embriagar el públic amb els seus encisadors ritmes de jazz i swing.

L’èxit del GastroSarau el consolida com a successor de la històrica fira Cominart, que es va deixar de celebrar amb l’arribada de la pandèmia i que aquest any hagués celebrat el seu 20è aniversari.

Galeria d'imatges