El municipi rep una subvenció per millorar la seguretat viària

Les ajudes econòmiques seran destinades a pacificar la travessera de la C-233 i l’entorn del carrer Pare Pacífic

DIMARTS 22 NOVEMBRE 2022

Vilanova de Bellpuig és un dels pobles de les Terres de Ponent als quals el Servei Català de Trànsit de la Generalitat de Catalunya ha adjudicat una ajuda de 150.000 euros, una quantia que es destinarà a ampliar la vorera del carrer Pare Pacífic i a renovar la travessera de la carretera C-233 (carrers Major i Doctor Gassol).

Les intervencions plantejades la memòria tècnica de l'Ajuntament, redactada amb la participació del Consell Comarcal del Pla d'Urgell, inclouen una millora en l'accessibilitat als passos de vianants a la travessera de la carretera comarcal i la instal·lació de cartells que indiquen una velocitat màxima de 30 km/h. A més, s'enderrocarà el paviment de panot i es col·locarà una base de formigó que reduirà el pendent del carrer (el qual no superarà el 10% de desnivell). Les tasques conclouran amb la col·locació de nou paviment adaptat per persones amb problemes de visió.

D'altra banda, el consistori també actuarà sobre el carrer Pare Pacífic, una via de gran importància, ja que arriba a serveis principals de la població, com el consultori mèdic, la zona escolar, el pavelló esportiu i la residència de gent gran. En aquest cas, l'equip tècnic procedirà a l'abolició del doble sentit i aparcament per deixar un sentit únic i un únic costat d'aparcament. També s'ampliarà la vorera i es plantaran arbres, de dues espècies diferents, amb la voluntat de fer el carrer més agradable.