El poble continua avançant en la recollida selectiva de residus

La instal·lació de contenidors intel·ligents augmenta el reciclatge i l’estalvi municipal

DILLUNS 20 NOVEMBRE 2023

Fa poc més de dos anys, el juny de 2021, l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig va iniciar una prova pilot dirigida a fomentar el reciclatge al nostre municipi amb l’ús de contenidors intel·ligents. Gràcies a aquesta iniciativa, el poble ha aconseguit augmentar el percentatge de gestió responsable, contribuint d’aquesta manera a la defensa del medi ambient.

Segons les dades exposades pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell (què es poden consultar al fitxer adjunt en aquesta mateixa notícia), la ciutadana vilanovina, fins al setembre de 2023, ha generat unes cent tones menys d’escombraries en comparació al 2020, quan encara no s’havia posat en marxa el nou sistema de recollida selectiva. En aquest sentit, dins el mateix període, ha augmentat en deu punts el tant per cent de reciclatge a la nostra localitat, un fet que ha permès que el consistori estalviés 11.497 € gràcies a la reducció de la fracció ‘resta’. D’aquesta manera, es continua abaratint el cost del tractament dels residus, i l’Ajuntament pot destinar més recursos a altres necessitats del poble.

Les xifres tornen a validar l’èxit del nou sistema de recollida, el qual va suposar el tancament dels contenidors d’orgànica, envasos lleugers i rebuig. Des del consistori, es recorda que els cubells només es poden obrir amb una targeta electrònica o mitjançant una aplicació al telèfon mòbil. Confirmada la tendència positiva, l’Ajuntament ha agraït al veïnat la seva col·laboració i compromís amb el projecte, i ha insistit en la importància de la implicació ciutadana per continuar millorant el percentatge de recollida selectiva a Vilanova de Bellpuig.

Fitxers adjunts