33° / 18° Clar

El poble es prepara per celebrar carnaval

Els tiquets per assistir al sopar popular es podran comprar del 5 al 7 de febrer

DILLUNS 05 FEBRER 2024

Ha arribat l’època de l’any en què Vilanova de Bellpuig comença a preparar-se per acollir la rauxa pròpia de Carnestoltes. Enguany, el pròxim 10 de febrer, la disbauxa carnavalesca omplirà el nostre poble amb activitats culturals, gastronòmiques i festives, sense deixar de banda el tradicional Concurs de la Millor Cassola o el Concurs de Disfresses.

El dia es clourà amb un sopar popular al Poliesportiu Municipal. Per participar, cal adquirir entrades a les oficines de l’Ajuntament o al web municipal del 5 al 7 de febrer.

Propostes al matí

La jornada s’encetarà al pati de les escoles amb una trobada en la qual les colles que cuinin la cassola al pati rebran una copa de cava per cada sis persones del grup. A continuació, a partir de les 9.30 hores, s’obriran les portes d’una exposició de fotografies que es durà a terme als porxos de les escoles amb motiu del 40è aniversari de les Cassoles de Vilanova de Bellpuig.

D'altre costat, a la plaça de l'Anjua s'organitzarà una xocolatada a càrrec de la Llar Municipal de la Gent Gran, per la qual cal dur la tassa que es va repartir el Dia de la Bicicleta i una cullera. Després, a les 11 hores, el veïnat podrà participar en la cercavila amb la «Foxy Band» (què es desenvoluparà entre la plaça l'Anjua; el carrer Nou, la plaça Pau Casals; el carrer Major; la plaça l'Anjua; el carrer Pare Pacífic i el pati de les escoles).

Entre les 12.30 i les 13.30 hores, es durà a terme el Concurs de la Millor Cassola 2024 en categoria jove (colles fins a 35 anys) i categoria gran (colles de més de 35 anys). La popular presentadora del programa de TV3 Cuines serà el jurat d’aquest any, i el primer premi del certamen serà de 100 €, mentre que el segon i tercer comptaran, respectivament, amb 75 € i 50 €.

Al llarg de la tarda

L’hora de dinar consistirà en un tast de cassoles amb vi per a cada sis persones al Poliesportiu Municipal, tot i que una estona abans —a les 13.30 hores— es podrà participar en una jornada de portes obertes també al pavelló. Posteriorment, s’entregaran els premis del Concurs de Cassoles i s’oferirà música i ball fins al vespre.

A partir de les 12 hores, començarà el Concurs de Disfresses, el qual donarà pas a un sopar popular amb un aforament màxim de 500 persones. Tota la informació es pot consultar al document adjunt en aquesta mateixa notícia, mentre que per informar d’intoleràncies alimentàries a l’organització de l’esdeveniment cal trucar al 973 324 000.

Fitxers adjunts