El web municipal estrena un espai dedicat a les víctimes locals de la guerra civil

La ciutadania ja pot consultar en aquest mateix web tota la informació disponible

DILLUNS 30 OCTUBRE 2023

Fa poc més d’un any, el 2022, l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig va organitzar un acte de record a les 56 persones vilanovenques que van perdre la vida a causa de la Guerra Civil (1936-1939) i a una persona que va morir al camp de concentració nazi de Gusen.

En aquesta línia, el consistori ha posat en marxa un espai en línia al qual es pot consultar tota la informació disponible sobre aquests vilanovencs i vilanovenques desapareguts. Totes les dades es poden consultar en una pàgina d’aquest mateix web, a on trobareu una imatge de la placa amb els noms de les persones difuntes que es va instal·lar al cementiri l’any passat, a la qual cal clicar i, un cop oberta a pantalla completa, fent clic sobre cada nom que hi apareix es pot accedir a tota la informació que existeix a l’arxiu local sobre la persona en qüestió.

A la pàgina es troba també un poema creat per la M. Remei Capitan i Artacho, amb el qual es recorda emotivament la tragèdia que va suposar aquesta pèrdua de vides al nostre poble.

Importància de la memòria democràtica

Amb aquest espai, l’Ajuntament continua impulsant la memòria històrica del municipi, una necessitat democràtica que ens permet recordar el nostre passat i la importància d’homenatjar les persones que van morir per la Guerra Civil i per culpa del nazisme.

Des del consistori, s’ha agraït la participació en el projecte de Marta Rallo, Albert Font, Montse Llovera, Llum Miralles, Sisco Marbà, Àngels Carulla, Dolors Pascual, familiars i ciutadania.

Qui desitgi aportar nous recursos que permetin ampliar la informació, ha de contactar amb l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig (tel. 973 32 40 00).