33° / 18° Clar

Es clou la programació de l’Abril Cultural

Una de les propostes ha estat la presentació del documental «Fer poble com a reflex de fer país», un homenatge a les caramelles

DILLUNS 08 MAIG 2023

Vilanova de Bellpuig dona per acabada l’edició d’enguany de l’Abril Cultural, un programa d’activitats organitzat pel municipi que ha comptat amb diverses propostes d’interès per a tots els gustos.

A més, el dia 27 es va dur a terme una trobada dedicada al documental «Fer poble com a reflex de fer país», un estudi antropològic sobre l’arrelament de les caramelles a la nostra vila.

Ampli ventall d’activitats

La programació ha inclòs els actes de la diada de Sant Jordi, una jornada durant la qual la població ha pogut passejar per les tradicionals paradetes amb roses i llibres. Altrament, es va instal·lar una exposició dels poemes, narracions i il·lustracions del concurs del Sol de la Marinada i, des del consistori, s’han repartit roses a les persones més grans de 80 anys del nostre poble (podeu veure les fotos de la trobada en aquesta mateixa notícia).

Durant aquests darrers dies, també s’ha organitzat una passejada pel poble dirigida a la canalla de la Llar d’Infants Municipal; un acte dedicat a la novel·la «El manuscrit de Julieta», amb la presència de l’autor, Rossend Renyé. D’altra banda, la ciutadania ha pogut assistir també a un col·loqui a càrrec de la Universitat de Lleida; una conferència sobre la inquisició i la 36a edició de la Festa de la Bicicleta, celebrada l’1 de maig.

L’Abril Cultural s’ha realitzat gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, la Comissió de Festes i Cultura, la Biblioteca Municipal Glòria Tudela, les entitats locals i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Galeria d'imatges