31° / 15° Núvols

Es desplega la fibra òptica pública fins a Vilanova de Bellpuig

Aquesta nova infraestructura permetrà reduir el cost i millorar la qualitat del servei

DILLUNS 29 GENER 2024

Aquest 2024 arribarà a Vilanova la xarxa de fibra òptica pública. Actualment s’estan executant les obres en el tram que uneix Bellpuig amb el nostre municipi, que passa pel vial nord i el carrer Closset i travessa el carrer Mestre Rivera i la plaça de la Creu fins a l’Ajuntament. La previsió és que estiguin enllestides durant el primer trimestre de l’any.

Aquest desplegament forma part d’un projecte més ampli que la Generalitat està duent a terme a tota Catalunya amb la voluntat de millorar-ne la connectivitat i garantir la sobirania digital i la igualtat territorial. De fet, s’està treballant paral·lelament en altres ramals de poblacions properes com el tram de Bellvís- Linyola-Vila-sana, o el que uneix els municipis de Sunyer i Aspa. El govern català té previst arribar a finals del 2024 al 98 % de la població catalana.

La nova infraestructura suposarà un important avantatge per al poble. Fins ara, les operadores que volien oferir el servei havien de fer front a un cost elevat per desplegar la seva pròpia xarxa o accedir a la ja existent. Un cop estiguin enllestits els treballs, Vilanova disposarà d’un punt de servei únic al qual podran accedir altres operadores, que es beneficiaran del desplegament de la xarxa a un preu públic. El fet que altres empreses puguin oferir la fibra òptica a les veïnes i els veïns del poble permetrà que es pugui reduir el preu de la factura i una millora de la qualitat del servei.

Galeria d'imatges