33° / 18° Clar

Es reclamen més places públiques de residència per a la gent gran

L’alcaldessa i el regidor de la Gent Gran es van reunir dimecres amb representants dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida

DIVENDRES 08 OCTUBRE 2021

Aquesta setmana, Vilanova ha rebut la visita del director dels Serveis Territorials de Drets Socials a Lleida, Juan Segura, i del cap del servei de suport a la protecció social, Antoni Reinoso. L’alcaldessa, Dolors Pascual, i el regidor de la Gent Gran, Salvador Ayguadé, s’han reunit amb els representants de la Generalitat de Catalunya amb l’objectiu de demanar un increment de les places públiques de residència per a la gent gran.

Actualment l’equipament compta amb 55 places de les quals, degut a la Covid, se n’utilitzen 50. D’aquestes, només 6 són publiques, el mateix nombre de places que es va establir quan es va inaugurar la residència l’any 2011, ara fa 10 anys. Des de l’Ajuntament es considera necessari aquest augment, tenint en compte que Vilanova és la població de la comarca amb més persones majors de 65 anys. A més, la de Vilanova és la segona residència més gran del Pla d’Urgell i la que disposa de menys places públiques.

Més enllà d’aquesta demanda, des del consistori s’ha aprofitat la visita institucional per explicar quines mesures es van prendre a la residència amb l’arribada de la Covid. El tancament de la llar de jubilats va permetre cedir aquest espai a la residència per poder mantenir les distàncies i garantir la seguretat de les persones usuàries. Ara que ja no se’n fa ús, l’Ajuntament ha fet una important despesa per adequar i millorar la llar de jubilats, que reobrirà el proper dijous 14 d’octubre.

La voluntat del consistori és seguir treballant per preservar la qualitat dels equipaments, especialment els que es destinen a la gent gran. En aquest sentit, s’ha demanat suport a la Generalitat, ja sigui mitjançant subvencions econòmiques o accedint a nous serveis que es puguin oferir a la ciutadania.

Galeria d'imatges