23° / 10° Núvols

Fomentant la recollida de la fracció orgànica

Aquesta setmana s’han lliurat cubells reixats i bosses compostables a la ciutadania

DIJOUS 15 JULIOL 2021

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig s’ha adherit a una campanya del Consell Comarcal del Pla d’Urgell per a fomentar la recollida selectiva de la fracció orgànica. Dilluns i dimarts d’aquesta mateixa setmana, s’han lliurat a la ciutadania bosses compostables i cubells reixats, juntament amb un fulletó informatiu on s’explica quins residus s’hi poden dipositar.

Es recorda que s’hi poden llençar tot tipus de restes de menjar però no bolquers, compreses ni càpsules de cafè. L’ús d’aquestes bosses i cubells suposa també avantatges a les persones usuàries atès que els hi suposarà menys líquid, menys olors i menys volum i pes de la fracció orgànica.  Les persones que encara no disposin d’aquest material, tenen la possibilitat d’aconseguir-lo a les oficines de l’Ajuntament en horari de 10 a 14 hores. 

Aquesta campanya per fomentar la recollida de la fracció orgànica s’afegeix a altres iniciatives que es duen a terme a Vilanova per millorar els índexs de recollida selectiva i reduir el cost de la gestió dels residus. En aquest sentit, des del passat mes de juny, el nostre municipi participa en una prova pilot que fa que els contenidors de residus orgànics, envasos lleugers i fracció de rebuig només es puguin obrir amb una targeta identificativa o bé amb el telèfon mòbil, a través de l’aplicació Civiwaste, amb la qual també es pot consultar el calendari de determinats serveis o comunicar incidències. Les dades obtingudes s’analitzaran i ajudaran a elaborar una nova ordenança municipal.

Fitxers adjunts