Garantint el manteniment de l’arbrat del cementiri

En els darrers mesos s’han dut a terme diverses actuacions que, més enllà de les necessitats de l’espai, ha tingut en compte l’estructura i la salut de cada espècie

DIMARTS 15 FEBRER 2022

L’Ajuntament de Vilanova va contractar una empresa externa per dur a terme uns treballs de manteniment que garantissin una bona gestió de l’arbrat del cementiri municipal. L’actuació s’ha adequat a les necessitats de l’equipament, però tenint en compte cada espècie arbòria així com l’estructura i la salut de cada exemplar.

El projecte ha inclòs uns treballs de manteniment per retirar les branques seques que poguessin comportar un perill per a les persones usuàries del cementiri i aquelles que es trobaven malmeses; també s’han podat aquells arbres que suposaven una interferència amb altres elements del cementiri o les que molestaven per al pas de vianants; altres actuacions s’han fet per seguretat i per evitar defectes que poguessin comportar algun risc, com branques massa llargues o que suposessin un excés de pes per a l’arbre.

Una altra part important de l’actuació ha estat l’avaluació visual dels arbres, durant la qual s’ha comprovat que cap exemplar presenta risc de bolcar, tot i que s’ha recomanat una millora de les condicions del sòl al peu de l’arbre i fer-ne una revisió amb caràcter bianual. Aquesta part del treball ha servit també per identificar diferents hàbitats de fauna i veure que aquest grup d’arbres tenen un gran valor per a la biodiversitat i que serveixen de refugi i aliment a espècies que sovint són també útils en el control de plagues.

L’objectiu d’aquesta actuació és garantir el bon estat d’aquesta zona verda del cementiri i integrar-la com un espai públic més del municipi. La voluntat del consistori és seguir invertint en el manteniment dels espais verds que són molt necessaris al poble perquè aporten importants avantatges socials, econòmiques i mediambientals.

Galeria d'imatges