L’Abril Cultural tornarà a omplir el poble d’activitat

La nostra vila acollirà propostes culturals i de lleure des del 2 d’abril fins a l’1 de maig

DIMARTS 02 ABRIL 2024

Al llarg de tot aquest mes, es durà a terme al poble una nova edició de l’Abril Cultual, una proposta impulsada des de l’Ajuntament i la Biblioteca Municipal Glòria Tudela amb l’objectiu d’oferir activitats culturals i de lleure que començaran avui, 2 d’abril, i es clouran el pròxim 1 de maig.

El programa s’inaugura aquest vespre amb una visita guiada a les exposicions sobre el 40è aniversari de les Cassoles de Carnaval i la història de les llars d’infants a Vilanova, a càrrec de l’antropòloga Marta Rallo. Aquesta proposta s’allargarà de les 19 a les 21 hores, i es desenvoluparà també demà, 3 d’abril, i el dia 10. Per participar, cal inscriure’s trucant al telèfon 973 324 000, o bé omplint un formulari en línia.

Programació

Durant els pròxims dies, la ciutadania tindrà l’oportunitat d’assistir a un taller de sabons decoratius; a un concert a càrrec de mestres musicals especialistes del Pla d’Urgell; participar en el Dia Mundial de l’Activitat Física amb una caminada per l’entorn natural; o a una sessió de ball al poliesportiu. Al llarg de l’Abril Cultural, també es duran a terme els actes de la diada de Sant Jordi a la plaça de l’Anjua.

El programa inclou col·loquis sobre la importància del lloc on vivim per la nostra salut i dels hàbits perquè la canalla s’apropi a la felicitat; una conversa literària, amb l’assistència de l’escriptora Iolanda Batallé Prats i Anna Giribet Argilés, de Ca la Mariana; una xerrada que tracta el tema de la intel·ligència artificial, conduïda per Xavier Mitjana; o una taula rodona sobre el canvi climàtic, organitzada gràcies a l’Aula d’Extensió Universitària. D’altra banda, la població també podrà participar en un torneig d’escacs, al qual cal inscriure’s enviant un correu electrònic a ceplaurgell@gmail.com.  

Altres actes previstos són una conversa literària amb els escriptors Vicenç Villatoro i Felip Gallart Fernàndez; i la presentació del llibre del reconegut economista Josep Manel Busqueta Passar a l’ofensiva. Crisi ecosocial i programa polític, amb una conversa amb l’especialista en cooperativisme agroalimentari, Carla Roca. La recta final de l’Abril Cultural 2024 comptarà amb una conferència dirigida a la prevenció de l’abús sexual infantil; una hora del conte sobre pau i ecologisme i, per acabar, la 37a edició de la Festa de la Bicicleta.

El ventall d’actes detallat es pot consultar al document adjunt en aquesta mateixa pàgina, i es duu a terme gràcies al suport del Govern de l’Estat, la Generalitat de Catalunya, la Diputació de Lleida i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell.  

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges