L’activitat esportiva s’intensifica durant l’estiu

Prop d’un centenar de persones participen en el torneig de pàdel i es recupera la competició d’escacs

DIJOUS 07 SETEMBRE 2023

L’agenda esportiva de Vilanova de Bellpuig s’ha omplert d’activitat durant els mesos estiuencs, amb l’organització dels tornejos de pàdel i bitlles, i també una competició d’escacs, la qual se celebrava antigament al nostre municipi i que, aquest any, s’ha recuperat amb una bona acollida.

D’altra banda, la programació esportiva de la festa major també va incloure un partit de futbol amistós de categoria cadet, al qual es va enfrontar la Unió Esportiva Vilanovenca i la Unió Esportiva Bordeta B de Lleida.

Les propostes han comptat amb una gran participació, i han estat obertes a tots els públics; professionals i aficionats, infants i grans.

Torneig de pàdel d’estiu

Enguany, la vila ha celebrat la quarta convocatòria del torneig de pàdel, una iniciativa que tradicionalment serveix com a preludi de la Festa Major, i el qual ha aplegat gran quantitat de públic i participants en totes les anteriors edicions. Aquesta ocasió no ha estat una excepció, i les pistes municipals han comptat amb una gran expectació mentre es disputaven cadascun dels enfrontaments esportius.

Hi han participat disset parelles masculines i dotze femenines, i disset parelles d’infants per sota de 13 anys. En total, noranta-dues persones han format part del campionat, el nombre màxim d’esportistes inscrits en els cinc anys d’existència del torneig. Un cop finalitzat el certamen, jugadors/es d’alt nivell van oferir al veïnat una exhibició de pàdel.

Com a novetat, s’han substituït els antics premis (un pernil i cava/vi) per material esportiu, com una bossa de pàdel i vuit pots de pilotes per als i les finalistes; un val de 25 € per reservar la pista de pàdel, dues canyelleres, 2 pots de pilotes de pàdel i un grip per als i les semifinalistes. Molt bona acollida. A més, es va complementar l’activitat amb un servei de begudes i d’entrepans.

Es recupera la competició d’escacs de la festa major

Al nostre poble es va fundar una de les primeres associacions i clubs d’escacs de la província de Lleida, durant els anys 60. Vilanova de Bellpuig, com a referent en aquesta disciplina esportiva va organitzar durant molts anys un torneig el diumenge de la festa major, però, amb el pas dels anys, es va deixar de convocar.

Aquest any es va decidir reviure aquesta iniciativa i convocar novament la competició, amb la voluntat de recuperar el passat escaquista de la localitat. La proposta també va rebre molt bones crítiques, i el consistori s’ha mostrat satisfet per la celebració d’aquest esdeveniment.

Va ser una modalitat de torneig d’escacs llampec amb 7 rondes i un ritme de 5 minuts + 3 segons/jugada, per federats i no federats on es van apuntar 51 participants. Es van entregar trofeus a la persona campiona (ELO <1800), sotscampiona (ELO >1800), campiona (ELO fins a 1800), sotscampiona (ELO fins a 1800), millor sub 14, sub12, sub10, sub 8 i millor local i també es va sortejar un cistella entre els participants.

Vam tenir l’honor que hi va participar la Joana Ros Vidal, campiona de Catalunya femení el passat 1 de novembre de 2022.

Tirada popular de bitlles i partit de futbol amistós per la festa major

També dins el programa de la Festa Major, la Llar Municipal de la Gent Gran va acollir una tirada popular de bitlles a la Rambla. Tothom va tenir l’oportunitat de participar en la proposta, des de professionals fins a amateurs i infants.

La jornada es va aprofitar per fer entrega dels trofeus del torneig d’estiu de bitlles organitzat pel Club de Bitlles al llarg del mes d’agost, i també es va obsequiar amb una medalla per a cada participant.

Altrament, el dissabte 2 de setembre es va convocar un partit de futbol amistós de categoria cadet entre la Unió Esportiva Vilanovenca i la Unió Esportiva Bordeta B de Lleida. L’enfrontament el va guanyar l’equip local i es va obsequiar un trofeu a cada equip, i va comptar amb l’assistència d’un gran nombre de persones, les quals van poder acabar el matí amb un vermut organitzat pel futbol base de Vilanova de Bellpuig.

Galeria d'imatges