23° / 10° Núvols

L’Ajuntament redueix un 31 % el consum elèctric de l’enllumenat públic

La substitució de lluminàries per leds ha permès estalviar 13.786 euros en només un any

DILLUNS 25 OCTUBRE 2021

L’Ajuntament de Vilanova va substituir al 2020 un total de 442 lluminàries a tot el municipi per unes altres que funcionen amb tecnologia led. Així mateix, es van renovar els quadres elèctrics, que van passar de 7 a 5 per a optimitzar-ne la instal·lació i els costos de manteniment. Els treballs van ser finançats de forma conjunta per l’Ajuntament, l’IDAE i la Diputació de Lleida. L’objectiu d’aquesta actuació era aconseguir un important estal­vi econòmic i mediambiental. 

Un any després de l’entrada en funcionament d’aquestes noves lluminàries, l’Ajuntament ha pogut fer un balanç i conèixer l’estalvi real que ha suposat aquesta actuació. Això ha estat possible gràcies al sistema de gestió energètica SIE de la Diputació de Lleida i al suport de l’Associació Leader Ponent que ofereix assessorament energètic al consistori. 

Des del mes juny de 2020 fins al mes de juny de 2021, s’han consumit 85.912 kWh menys, el que suposa una reducció del 31 % respecte al període juny 2019-juny 2020. Com a conseqüència d’aquesta disminució del consum, s’ha reduït també el cost del subministrament de l’enllumenat públic un 32 % i s’han estalviat 13.786 euros. 

Amb la voluntat d’impulsar l’estalvi energètic també a les llars, el proper divendres 29 d’octubre, l’Ajuntament ofereix una xerrada participativa sobre com estalviar amb la factura de la llum. Aquesta iniciativa està organitzada també per l’Associació Leader Ponent i el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i s’emmarca dins la celebració de la Setmana Europea de l’Energia. Es farà a les 19.30 hores a la Llar municipal de la Gent Gran de Vilanova de Bellpuig. L’objectiu és oferir eines i recursos per entendre la factura de l’electricitat i donar a conèixer les línies d’ajuts disponibles com les subvencions per fomentar l’energia solar fotovoltaica per a l’autoconsum, les energies renovables tèrmiques i la millora de l’eficiència energètica en edificis.

Galeria d'imatges