L’Associació Sardanista participa al 34è Aplec Internacional de Cultura Catalana

La colla Sol Ixent va assistir a la trobada, celebrada del 26 al 28 d’agost a Elvas (Portugal)

DILLUNS 29 AGOST 2022

L’Aplec Internacional de Cultura Catalana va comptar amb representació del nostre municipi, de la mà de la Colla Sardanista Sol Ixent.  La mostra es va celebrar els 26, 27 i 28 d’agost a la localitat portuguesa d’Elvas, nucli urbà a tocar de l’extremenya ciutat de Badajoz, i va rebre la visita de més de trenta-quatre grups de diverses disciplines enfocades a la difusió de la cultura tradicional catalana.

Sol Ixent va ser l’encarregada de representar a la província de Lleida en la mostra, ja que ADIFOLK, entitat encarregada de l’organització de l’esdeveniment, va convidar a quatre grups que representessin la realitat sardanista de cada província catalana. Amb només una interrupció l’any 2020 a causa de la pandèmia, des del 1988 l’entitat ADIFOLK porta les tradicions del nostre país a diverses ciutats europees (i una edició a Washington l’any 2018).

Per a la colla vilanovina ha estat la setzena vegada que ha participat a l'Aplec. Aquest any però, l'objectiu principal era portar a l'Aplec i fer partíceps a les noves generacions: la colla Noves Branques, formada per dansaires de dotze a setze anys.

A la trobada hi va assistir la regidora Magda Gorgues en representació del govern municipal i la consellera d’Acció Exterior de la Generalitat de Catalunya, Victòria Alsina.

La propera cita de l'agrupació és el concurs de Colles Sardanistes, el dissabte 3 de setembre, i les exhibions previstes en motiu de la Festa Major de la nostra població.

Galeria d'imatges