38° / 19° Clar

L’Escoleta de Vilanova: un projecte que avança al costat de les famílies

El centre estrena pàgina web amb la voluntat de donar a conèixer el seu projecte educatiu

DILLUNS 15 NOVEMBRE 2021

La llar d’infants municipal de Vilanova de Bellpuig no només es consolida com un servei innovador i proper sinó que segueix avançant i desenvolupant millores per afavorir el creixement i el benestar dels infants i les seves famílies. Aquest primer trimestre del curs ha posat en marxa una pàgina web a través de la qual, els veïns i veïnes poden informar-se de l’oferta educativa del centre, de com són les instal·lacions, dels horaris i tarifes i, sobretot, dels eixos bàsics del seu projecte educatiu. 

Recordem que aquest nou model es va iniciar el curs 2020-2021 amb la incorporació d’una nova direcció qualificada, ocupada per una persona amb formació i experiència en projectes educatius innovadors. L’objectiu del consistori amb aquest canvi era buscar la qualitat i l’excel·lència pedagògica; comptar amb professionals qualificats; millorar el servei, oferint-lo durant tot l’any, amb servei de menjador i casalet d’estiu; i aconseguir l’arrelament de les famílies al poble. 

Des del curs passat, l’Escoleta s’ha convertit per als infants en un espai per a créixer, ric en experièn­cies que promouen i estimulen les capacitats dels nens i les nenes, amb projectes de llum, d’emocions, d’art, de música, de ciències i amb la visió del pati com un espai educatiu més del centre. Actualment, l’Escoleta compta amb una quinzena de famílies usuàries que s’han mostrat molt satisfetes amb les millores del servei. L’equip docent del centre està format per la nova direc­tora, tres educadores i una alumna de formació dual. 

La llar d’infants de Vilanova, a més, s’està convertint en un centre de referència al territori. La directora, Elisabeth Soldevila, participarà el proper 9 de desembre en una ponència que es durà a terme a la Universitat de Lleida anomenada ‘Creativitat i tecnologia. Entre el virtual i el físic. Projecte Createctura’. Compartirà espai amb Irene Fernández, arquitecte i músic especialitzada en disseny d’espais pedagògics i fundadora del projecte Createctura. L’Elisabeth parlarà sobre l’aplicació pràctica d’aquest projecte a l’Escoleta de Vilanova. 

Amb la nova direcció, la llar d’infants municipal ha potenciat la proximitat amb les famílies. Degut a la Covid, fins ara només es permetia l’entrada al centre per a l’acompanya­ment i recollida dels infants però a partir d’ara es preveu incloure els pares i mares en el dia a dia de la llar. A més, s’ofereixen canals de comunicació directes per tal que pares i mares puguin seguir l’acti­vitat del centre a través de WhatsApp i de les xarxes socials. Ara també a través de la nova pàgina web de l’Escoleta de Vilanova de Bellpuig que es pot consultar en aquest enllaç.