La 12a edició del «Cantem» aplega més de 350 cantaires al poliesportiu

Participa en l’esdeveniment l’alumnat de prop d’una vintena d’escoles de música de la comarca

DILLUNS 08 ABRIL 2024

El poliesportiu ha acollit el 5 d’abril la celebració de la 12a edició del «Cantem», una proposta que ha comptat amb l’assistència de 350 estudiants de les escoles de música del Pla d’Urgell i prop d’un miler de persones que van anar-hi com a públic.

L’acte s’emmarca en l’Abril Cultural 2024 de Vilanova de Bellpuig i és organitzat entre l’Ajuntament, el Consell Comarcal del Pla d’Urgell, el Centre de Recursos del Pla d’Urgell i el cos docent dels centres musicals urgellencs, amb el suport del Departament d’Educació de la Generalitat de Catalunya.

Punt de trobada dels municipis del Pla d’Urgell

La proposta naix amb l’objectiu d’oferir un espai de trobada entre professorat, famílies i alumnes a on demostrar les habilitats melòdiques de tots els municipis que formen la nostra comarca.

Al llarg de la jornada, es va interpretar l’obra «La ciutat i la lluna» —elaborada pel director de l’Aula de Música de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB), Poire Vallvé— a càrrec de la Jove Orquestra de l'Escola Municipal de Música de Mollerussa, narrat per la canalla de l’escola Marinada i dirigida pel professor de l’Escola Municipal de Música, Josep Miquel Mindan.

Es tracta d’una actuació que parla sobre la importància de defensar la diversitat i la convivència, tractant, principalment, el tema de la soledat i el procés d’adaptació a noves situacions, superant la por i acceptant la imperfecció. En concret, la cantata presenta uns menuts que, pel fet de ser nous al barri, se senten sols. L'aparició d'unes pedres misterioses, i l’arribada de diversos personatges del veïnat, fa que es trobin i facin colla.

Per la seva banda, l’Ajuntament ha agraït la seva participació a totes les persones implicades en l’èxit del «Cantem» d’enguany, al públic que ha omplert el poliesportiu municipal i a les autoritats que van assistir a l’acte, com el president del Consell Comarcal, Carles Palau, i els alcaldes i alcaldesses, regidores i regidors el Pla d’Urgell.

La televisió El Pla d'Urgell TV ha publicat un reportatge sobre la jornada, el qual podeu consultar al seu apartat, a on també es troben altres notícies sobre el nostre municipi.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges