La biblioteca municipal rep el manuscrit original de l’obra ‘L’Envejosa’, de Miquel Esteve

Familiars de l’escriptor entreguen el text original a l’arxiu històric de Vilanova de Bellpuig

DILLUNS 18 DESEMBRE 2023

La família del dramaturg i professor Miquel Esteve va assistir ahir a la Biblioteca Municipal Glòria Tudela per entregar al centre el text original de 'L'Envejosa', obra de teatre estrenada el 16 de desembre de 1951 a Vilanova, ara fa setanta-dos anys, i la qual també es va representar a Torregrossa. Es pot consultar transcrit en aquesta mateixa pàgina.

El manuscrit d'aquesta històrica peça ja forma part de l'arxiu bibliotecari del nostre poble, tenint en compte que es tracta d'un text vinculat amb la nostra vila, i amb un primer elenc integrat majoritàriament per actrius vilanovines. En concret, les artistes locals que van participar van ser Montserrat Torres, Maria Pascual, Montserrat Solsona, Glòria Tudela, Antònia Baget, Pepita Segura, Neus Solsona, Teresa Solé i Teresa Alemany, qui actualment té vuitanta-nou anys i va assistir a l'acte acompanyada per la seva família. Membres de les famílies de les altres actrius també van ser presents a l'esdeveniment.

Durant la jornada també es va celebrar un col·loqui que va comptar amb la participació de Jordi Esteve Comas, Marina Tomàs Folch, Francisco Marbà Roca i Marta Rallo Arnau. La sessió va consistir en un recull de notes sobre l'autor, Miquel Esteve – qui també va exercir com a professor a Vilanova de Bellpuig –; comentaris sobre l'obra i una explicació sobre el context sociohistòric de la nostra localitat als anys cinquanta del segle passat, època en què es va escriure la representació.

L'Ajuntament ha agraït la presència en l'acte de la família de Miquel Esteve i de les persones que van participar en l'exposició, així com a Glòria Tell Serra, Maria Argilés Falguera i Xènia Ballús per la seva col·laboració en la iniciativa.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges