La commemoració del Dia Mundial de la Dona torna al poble

Cal Xai acollirà un sopar popular, al qual cal inscriure’s mitjançant un formulari en línia o al Rebost de Cal Nero

DILLUNS 26 FEBRER 2024

L’Ajuntament ha publicat la programació amb motiu del Dia Internacional de la Dona, una data que es recorda al mes de març per recordar que encara queda molta feina per fer en l’àmbit de la igualtat entre dones i homes. En aquesta línia, el pròxim dissabte, 9 de març, el recinte de Cal Xai acollirà diverses propostes, com la visita de les protagonistes del reconegut documental d’Isabel Coixet El sostre groc (2022) o l’organització d’un sopar popular, al qual cal apuntar-se abans del 6 de març a un formulari en línia, o bé presencialment al Rebost de Cal Nero.

Programació de la jornada

L’activitat s’encetarà al vespre, a partir de les 19 hores, amb la projecció del documental El sostre groc, dirigit per Isabel Coixet i premiat com a Millor Documental dels XV Premis Gaudí. La cinta tracta el tema d’una denúncia que, l’any 2018, van interposar nou dones contra dos professors de l’Aula de Teatre de Lleida per abusos sexuals ocorreguts entre el 2001 i el 2008. Tot i que els fets estaven prescrits, es van obrir altres possibilitats.

A continuació, cap a les 20.30 hores, tres de les protagonistes de la filmació —Aida Flix, Marta Pachón i Violeta Porta— es desplaçaran a Vilanova per oferir un col·loqui obert a tothom i participar en la lectura d’un manifest reivindicatiu. Al mateix temps, la canalla podrà participar en l’activitat infantil «Tòtems màgics», organitzada a la Llar de Gent Gran per Koala Art for Kids, amb la finalitat que tothom amb nens/es a càrrec seu pugui assistir a les activitats. Per formar-ne part, cal inscriure’s al formulari web.

De cara a les 21 hores, l’artista musical Maria Baró, d’Artesa de Segre —qui va participar fa anys al programa de televisió La Voz Kids— oferirà un concert a tot el públic de Cal Xai. En aquest mateix indret, es durà a terme un sopar obert a tothom, amb un menú de pizza, minientrepà i orelleta i, amb l’objectiu de tenir en compte totes les sensibilitats, una altra opció vegetariana que substitueix la pizza per coca d’escalivada.

Durant tota la tarda, l’Associació de Dones l’Anjua oferirà un servei de barra amb refrigeris que també s’allargarà durant el sopar.

Galeria d'imatges