38° / 19° Clar

La Festa Major de Sant Pere torna a Vilanova

El municipi acollirà diverses propostes per a tots els gustos del 28 de juny a l’1 de juliol

DILLUNS 26 JUNY 2023

Ja és aquí l’estiu i, un any més, l’acompanya la Festa Major Petita de Sant Pere. Durant aquesta setmana, del 28 de juny a l’1 de juliol, el nostre poble organitzarà actes culturals i lúdics aptes per a tota la ciutadania vilanovenca.

Enguany, la celebració és apadrinada pel Ramon Cots Cos i la Magdalena Ayguadé Rulló, de Cal Forcat, una parella molt participativa en les activitats locals i a la qual, des de l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, s’agreix la seva implicació en la millora de la vida social del nostre poble.  

Programa

La programació d’actes començarà el 28 de juny, amb la presentació del llibre La Bíblia amb veu de dona, a càrrec de Josep Monells i Mateu, de Cal Seller. La proposta es durà a terme a la Biblioteca Glòria Tudela a partir de les 19 hores.

La jornada del 29 de juny, dia de Sant Pere, comptarà amb la inauguració de l’exposició «Teixint Vincles» entre les 18 i les 20 hores, instal·lada a la Sala d’Actes de l’Ajuntament. La mostra tracta sobre l’experiència d’ensenyament de l’escoleta, amb la col·laboració de la residència Pare Pacífic i del consistori. L’objectiu de la iniciativa és impulsar l’avenç cap a una comunitat més inclusiva, en què l’atenció de qualitat i les cures tinguin una rellevant importància.

D’altra banda, també el dia 29, l’església acollirà a les 19 hores una missa cantada en honor a Sant Pere Apòstol a càrrec de la Coral Verge del Lliri. De cara a les 20 hores, s’encetarà al poliesportiu una sessió de música i ball amb el grup «Mediterrània», amb servei de bar. A partir de les 21.30 hores, començarà també al poliesportiu un sopar popular pel qual hi ha les següents opcions de reserva (6 € per persona):

  • A les oficines de l’Ajuntament (26 i 27 de juny, de 9 a 13.30 hores).
  • En línia.

L’activitat s’allargarà fins al 30 de juny, amb la representació de l’espectacle La Reina d’Arga a la pista de tenis, a les 21 hores, a càrrec de la Companyia Estefania Paz de Asín. L’1 de juliol es clourà la Festa Major Petita, amb un sopar organitzat per l’Associació de Dones Anjua, i amb una sessió de cinema a la fresca en què tothom podrà gaudir de la pel·lícula Adiós Idiotas al pati de les escoles, a partir de les 21.45 hores.

El programa al complet es pot consultar a les imatges adjuntes en aquesta mateixa pàgina.

Galeria d'imatges