33° / 18° Clar

La Festa Major torna per omplir el poble d'activitats

De l'1 al 4 de setembre, Vilanova de Bellpuig acollirà una programació de propostes per a tots els públics

DIVENDRES 25 AGOST 2023

Com cada any a finals d'agost, el nostre poble comença a preparar la celebració de la Festa Major. Enguany, el veïnat podrà gaudir d'un ampli programa d'activitats que s'allargarà de l'1 al 4 de setembre, tot i que hi haurà esdeveniments previs el 30 i 31 d'agost.

Entre les propostes destacades organitzades per l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig, es troba un espectacle musical d'en Peyu, humorista i col·laborador de TV3; una actuació musical del DJ Lo Puto Cat; la celebració de la 12a edició del Triatló de Vilanova; o l'organització de l'Escape City Vilatà de l'Any, un concurs d'habilitat i cultura en grup pel qual cal inscriure's en línia.

Així mateix, al llarg de les jornades festives, tothom podrà participar en àpats populars, sessions de ball i música, exhibicions esportives, actes religiosos i tradicionals de la nostra cultura i, de cara a la canalla, activitats infantils.

Programa

Els actes religiosos encapçalen l'agenda d'actes amb el tradicional repic de campanes i misses, una de les quals serà cantada per la Coral Verge del Lliri. D'altra banda, l'activitat de Festa Major començarà amb dues jornades esportives: les finals del 4t torneig de Festa Major de Pàdel Femení i Masculí i el Triatló de Vilanova.

Durant els quatre dies de celebració, la població podrà gaudir d'actuacions musicals i humorístiques, a càrrec d'artistes com Jan Castelló, d'en Peyu, així com en àpats populars (pels quals cal inscriure's, consultant la informació del programa de Festa Major). Tothom podrà assistir també a sessions teatrals; al 44è Concurs de Sardanes amb la Bellpuig Cobla; al Torneig d'Escacs Llampec; al vermut popular amenitzat pel grup La Corb Band; o a sessions de ball amb l'Orquestra Glacé.

El jovent podrà assistir al correbars i a la Nit Jove, la qual tindrà lloc al pati de les escoles i estarà amenitzada per la música d'Atzavara, Les Que Falta Band i el DJ Komando Merluza. D'altra banda, la ciutadania més menuda tindrà a la seva disposició un taller de bombolles, circ, malabars i pintacares.

No faltarà la tradicional cercavila, amb la participació del grup local La Foxyband, les sardanes de la Cobla Jovenívola d'Agramunt i la tirada popular de bitlles i entrega de guardons del torneig d'estiu.

La programació detallada es pot consultar com a arxiu adjunt en aquesta mateixa pàgina.

Servei per a persones amb mobilitat reduïda

Des del consistori, es posa a disposició de la ciutadania amb dificultats de mobilitat la possibilitat de reservar llotges de fàcil accessibilitat durant els actes de Festa Major. Per reservar-ne, cal posar-se en contacte amb l'Ajuntament a través del correu electrònic ajuntament@vilanovabellpuig.ddl.net, o trucant al 973 32 40 00.

El termini per sol·licitar-ho finalitza el pròxim dimarts, 29 d'agost, a les 13.30 hores.

Fitxers adjunts