31° / 15° Núvols

La llar d’infants de Vilanova, exemple a unes jornades pedagògiques de París

L’escoleta del nostre municipi va ser exposada com a model a seguir davant de prop de quatre-centes persones dedicades a l’ensenyament infantil

DIJOUS 01 SETEMBRE 2022

La llar d’infants de Vilanova de Bellpuig va ser exposada com a exemplar a les jornades de formació «L’Art et l’expérimentation dans la petite enfance» celebrades el 29 d’agost a la comuna de Courbevoie, a tocar de la capital francesa. La ponent va ser Irene Fernández, fundadora del projecte Createctura, una iniciativa en la qual participa la directora de l’escoleta de Vilanova, Bet Soldevila.

A la jornada formativa hi ha assistit aproximadament quatre-cents docents de llars infantils de París i rodalia. En aquest marc, l’escoleta de Vilanova va ser presentada com a referent pedagògic per als centres que atenen la primera infància, posant com a exemple algunes de les iniciatives de joc del centre escolar vilanoví com el «Laboratori de bestioles».

 Els laboratoris de joc formen part de la metodologia del centre d’infants de Vilanova, a on el professorat desenvolupa espais pedagògics dissenyats amb l’objectiu de crear un univers lúdic d'aprenentatge a partir de l'experimentació, el joc, la creativitat, l'art i la ciència.

Amb la llar d’infants de la nostra població com a model a la trobada pedagògica de París, Vilanova de Bellpuig es consolida com a una localitat sense fronteres referent en l’aposta per la millora de la qualitat del sistema pedagògic i la innovació.

Galeria d'imatges