32° / 16° Núvols alts

La nit de Sant Joan i la festa de Sant Pere donen el tret de sortida a l’estiu

La revetlla i la celebració de la Festa Major Petita de Sant Pere porten a la vila música, ball i propostes per a tota la ciutadania

DIVENDRES 01 JULIOL 2022

Vilanova de Bellpuig va celebrar el passat 23 de juny els actes de celebració del solstici d’estiu a la nit més curta de l’any. La revetlla de Sant Joan va començar amb la tradicional arribada de la Flama del Canigó, un acte que va donar pas a la celebració d’un sopar popular en el que tothom va poder gaudir d’un menú  que va comptar amb la possibilitat d’una opció d’àpats vegetarians.

El grup gironí ‘Les Anxovetes’ va ser l’encarregat de començar a escalfar motors, pujant a l’escenari per a oferir al públic una cantada d’havaneres guarnida amb les simfonies de la guitarra i el contrabaix. Durant el concert, es va poder brindar amb una copa de cava acompanyada d’un tast de coca de Sant Joan.

Només uns dies després, el 29 de juny, la celebració va tornar a engalanar els carrers i les places vilanovenques amb la Festa Major Petita de Sant Pere. A partir del vespre, el Magatzem Municipal de Cal Xai va obrir les seves portes per inaugurar l’exposició creativa de mobles restaurats, organitzada per l’Associació de Dones. Al mateix temps, l’Ajuntament va acollir l’acte institucional de benvinguda als nadons nascuts a la vila durant aquest any.

Els matrimonis més grans de Vilanova de Bellpuig també van rebre un homenatge a l’església de Sant Pere Apòstol, amb una ofrena floral a la Mare de Déu del Lliri i una missa cantada per la Coral Verge del Lliri. Seguidament, l’acte es va traslladar al Poliesportiu per a confluir amb la resta del poble en una sessió de música i ball conduïda per l’Orquestra Mediterrània, amb servei de barra i sopar per a tothom. Les famílies amb filles i fills menuts van poder participar en un taller creatiu i en un altre de ioga durant la tarda.

La cloenda de la jornada de Sant Pere va anar a càrrec del projecte ‘Transmissions Dansa’, que va oferir davant el públic una dinàmica i participativa conferència ballada sobre art musical urbà.

Galeria d'imatges