La nova llar d’infants municipal s’inaugurarà el 17 de febrer
El nom del centre ha estat escollit mitjançant un procés participatiu i s’anunciarà durant la inauguració
DIMECRES 14 FEBRER 2024
Les portes del nou espai de la llar d’infants municipal s’obriran el pròxim dissabte, 17 de febrer, amb un acte institucional al qual està convidada tota la ciutadania. Al llarg de la jornada, s’organitzarà una actuació adreçada a la canalla d’entre 0 i 3 anys, s’oferirà un àpat i una exposició de la història de les «escoletes» al nostre poble i, finalment, s’anunciarà el nom de l’equipament, escollit per votació popular.
L’activitat començarà a partir de les 11.45 hores, amb l’arribada al centre de les autoritats, la qual donarà pas a un espectacle infantil que es durà a terme a partir de les 12 hores. A continuació, començarà l’acte oficial amb parlaments a càrrec de representants de l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig i d’altres portaveus d’entitats vinculades al projecte. Després, es farà pública la denominació de l’equipament, escollida arran un procés participatiu —obert a tothom— engegat pel consistori al qual van participar 258 persones. Com a cloenda del dia, la ciutadania que hagi assistit podrà gaudir amb un espai dedicat a la història de les llars d’infants al nostre municipi, acompanyada per un pica-pica.
Prestacions de l’edifici
Les noves instal·lacions disposaran d’una aula de petits/es (fins als dos anys), una de grans (de dos a tres anys) i una de polivalent, a més d’una cuina i un pati amb porxo. El disseny arquitectònic ha estat elaborat amb la col·laboració de l’equip de govern i del personal docent del centre. D’aquesta manera, s’ha pretès d’adaptar la llar al projecte educatiu local, fonamentat en els «laboratoris de joc» i reconegut internacionalment per les seves innovacions i els seus resultats. Des del portal web territoris.cat, s'ha elaborat un reportatge sobre tots els detalls d'aquest nou equipament municipal.
L’interior de l’edifici també disposa d'espais neutres i portes corredisses per a facilitar la flexibilitat, i s’ha adaptat la cuina perquè els infants puguin experimentar i jugar-hi amb els aliments. A més, l’equip tècnic ha facilitat l’accés al pati des de qualsevol de les aules, amb una zona exterior dissenyada també atenent criteris pedagògics. D’altra banda, la climatització del centre funciona gràcies a l’aerotèrmia, un sistema energètic sostenible que millora la qualitat de l’aire amb una renovació constant d’aquest.