Se celebra Carnestoltes i el Concurs de Cassoles

S’ha organitzat la 39a edició de les Cassoles de Vilanova amb l’assistència de prop d’una trentena de colles amb 600 persones

DILLUNS 20 FEBRER 2023

La població es va sumar el 18 de febrer a les propostes carnavalesques que l'Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha organitzat amb la col·laboració de les entitats locals.

El matí va començar una xocolatada organitzada per la Junta de la Llar Municipal Gent Gran (amb unes 275 persones) i va continuar amb una cercavila pels carrers de la vila, amenitzada pel col·lectiu de músics locals de la Foxy Band i la Colla Geganters la Guineu.

Al migdia es va dur a terme la 39a convocatòria de les Cassoles de Vilanova amb una gran participació per part de la població.

Al vespre es va fer el tradicional ball de carnaval i sopar. També es va celebrar el concurs de disfresses per majors de 12 anys, amb el jurat format per la junta de l'Associació de Famílies d'Alumnes (AFA) de l'Escola Marinada, el qual va premiar David Fernández en la categoria individual i, pel que fa als grups, a «El Calendari» i a la «Família Adams».  A tots els infants menors de 12 anys que anaven disfressats se'ls va fer un obsequi.

Els premis han estat vals per gastar en comerços de Vilanova.

Les Cassoles de Vilanova

L'edició d'enguany de les cassoles ha comptat amb l'assistència de 28 colles i unes 600 persones, de diverses edats. Aquest any s'ha continuat amb el concurs de cassoles que es va iniciar l'any 2020, en la qual n'hi han participat 15 en la categoria gran (majors de 35 anys). Amb la voluntat que el jovent agafi el relleu d’aquesta tradició tan arrelada al nostre poble també s'ha fet una categoria jove (menors de 35 anys) en la qual s'hi han presentat 4 colles i on, a part de la cassola, també es puntuava un poema relacionat amb les cassoles de caragols! El dinar s'ha acabat amb l'actuació de Lo Pau de Ponts i ha continuat amb el bar del Poli amb el Jovent de Vilanova.

El jurat del concurs de cassoles ha estat format per un membre de l'Escola d'Hoteleria de Lleida i pel cuiner local Jaume Moragues, qui han atorgat el primer premi a la colla Honest Aiguadé i el segon premi a la colla Dani. A les cassoles premiades se’ls ha guardonat amb vals de 100 i 75 euros que es podran bescanviar per productes als comerços vilanovins. 

 

Des del consistori, s'ha volgut agrair la participació de totes les persones que han format part de l'organització i dels actes d'enguany.

Galeria d'imatges