Les activitats nadalenques enlluernen Vilanova de Bellpuig

La màgia i la il·lusió omplen els carrers del municipi gràcies al programa local d’activitats nadalenques

DIMECRES 10 GENER 2024

El nostre poble deixa enrere la celebració de Nadal d’enguany amb satisfacció per part del veïnat i l’equip de govern local. Al llarg de les darreres setmanes, grans i menuts han tingut l’oportunitat de participar en un programa d’activitats nadalenques pensat per a tots els gustos.

Amb això, durant les festes, s’han organitzat propostes com una cantada de nadales a la Residència i Centre de Dia Pare Pacífic per part de la comunitat de petits de l’Escola Marinada; una trobada del club de lectura infantil; l’aula d’extensió universitària; el col·loqui ‘Vilanova als anys 50’ a través de l’obra ‘Envejosa’ del Mestre Miquel Esteve – la biblioteca ha rebut el text original recentment–; i un ball al poliesportiu a càrrec del grup Madison.

D’altra banda, el consistori i l’Escola Marinada també van entregar les tradicionals felicitacions de Nadal a les persones majors de 80 anys, i la canalla de la Llar d’Infants va passejar-se pels carrers del poble per desitjar bones festes a tothom, en una jornada en la qual també es va dur a terme el Festival d’Hivern de l’Escola Marinada al poliesportiu. A més, els nadons que van néixer el 2023 van rebre un lot de benvinguda i la ciutadania de totes les edats va poder assistir a concerts, àpats, balls i altres esdeveniments lúdics.

La vila va acollir el 30 de desembre la representació del tradicional Pessebre Vivent i es va donar la benvinguda al 2024 amb un sopar de gala, que es va complementar amb música i ball. Uns dies després, Vilanova va ser escenari d’un taller centrat en les peces de joguina d’Exin Castillos, mentre que també es van col·locar jocs infantils de gran format amb materials reciclats.

Finalment, el 5 de gener al vespre va arribar la cavalcada dels Reixos, als quals se’ls va acomiadar el dia 7 amb una cursa-caminada de 5 quilòmetres des de la plaça Anjua, amb un ball a càrrec del grup Memphis. Fins al 8 de gener es va poder visitar la decoració de Nadal de l’exterior de l’Escola Marinada, elaborada per l’alumnat del centre i les seves famílies. Des de l’Ajuntament, han mostrat la seva complaença per la participació de la població vilanovina en els actes i s’ha agraït la col·laboració a totes les persones que han fet possible l’èxit de Nadal 2023-2024 a la nostra localitat.

Galeria d'imatges