31° / 15° Núvols

Les entitats locals es reuneixen per elaborar l’Agenda Cultural Viladona 2024

L’alcaldessa convoca a les associacions a una nova trobada el 26 de gener per parlar sobre l’ús dels equipaments municipals

DIMARTS 23 GENER 2024

Les entitats vilanovines i el veïnat van participar el 13 de gener en una trobada impulsada per l’Ajuntament amb l’objectiu d’elaborar l’Agenda Cultural Viladona, el calendari d’activitats que es desenvoluparan al nostre poble al llarg del 2024.

A banda d’un recull de propostes, de la sessió també va sorgir la idea d’elaborar un protocol municipal destinat a abordar i prevenir les violències masclistes en espais d’oci.

Potenciant la col·laboració entre el consistori, les entitats i el veïnat

La jornada va transcórrer a la Sala d’Actes de l’Ajuntament, i va consistir en una assemblea oberta en què es van discutir les opcions proposades per les entitats locals i per la ciutadania del nostre poble, les quals s’han presentat durant la reunió o mitjançant un formulari en línia obert a la participació de tothom. A més de parlar sobre les futures activitats, l’assistència de representants culturals també va servir per a identificar els punts forts i febles del teixit associatiu de Vilanova de Bellpuig, consolidant així un espai a on compartir la diversitat d’opinions i crear aliances.

D’altra banda, el municipi comptarà d’enguany amb la col·laboració del Departament d’Igualtat i Feminismes de la Generalitat de Catalunya per a incloure en la programació de Viladona una taula rodona de dones artistes, presentacions literàries, accions dirigides a la conscienciació del jovent envers la igualtat de gènere i una formació sobre la prevenció i abordatge de l’abús sexual infantil.

Pròxima trobada, el 26 de gener

L’alcaldessa, Dolors Pascual, va mostrar la seva satisfacció pels resultats de la jornada, assegurant que «la voluntat és coordinar els actes de les diferents associacions i de Viladona per tenir una Vilanova plena tot l’any». A més, la batllessa ha convocat novament a les entitats el pròxim divendres, 26 de gener, per parlar sobre les possibilitats d’ús del material i dels equipaments municipals.