Pròxima inauguració de la nova biblioteca

La renovada Biblioteca Municipal Glòria Tudela obrirà les portes el vespre del 20 de gener

DILLUNS 16 GENER 2023

Tota la població està convidada a participar en la inauguració de la Biblioteca Municipal Glòria Tudela que se celebrarà el pròxim 20 de gener a les 19 hores.

Abans de la presentació oficial, es desenvoluparà una sessió de conta-contes a càrrec de Maria Ten, narradora i actriu d'UMPALUMPA.

Inauguració

A partir de les set de la tarda, es durà a terme la inauguració oficial del nou equipament, amb intervencions de representants de les institucions que han fet possible la remodelació de la biblioteca i de la família de Glòria Tudela. A continuació, s'oferirà una visita guiada i s'obrirà al públic una exposició fotogràfica retrospectiva, acompanyada d'una copa de cava o d'un refrigeri.

De cara a les vuit del vespre, es durà a terme la sessió de l'aula universitària «El mite de Carmen: de la literatura a les arts» a càrrec de la doctora Carme Figuerola Cabrol, degana de la facultat de Lletres de la Universitat de Lleida.

 

Nou equipament, nous serveis

L'equipament disposa d'un espai infantil i un de juvenil, un taulell de préstec, dos punts d'accés a internet, servei Wi-Fi, taules de treball i una zona de lectura.

A més, s'ha inclòs la biblioteca en el Sistema de Lectura Pública de Catalunya, fet que permet oferir el servei de préstec interbibliotecari i l'accés al fons de les 440 biblioteques que formen part d'aquesta xarxa. La pertinença dona accés a subvencions per a l'ampliació del fons bibliogràfic, que actualment compta amb més de set mil exemplars nous.

D’altra banda, es facilitarà una programació d'activitats per fomentar la lectura. Es preveu acollir exposicions, posar en marxa nous clubs de lectura i participar en cicles com «Biblioteques amb DO», centrada al voltant d'apropar la cultura vinícola a la literatura.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges