Pròxima inauguració de la planta potabilitzadora d’aigua

L’aigua que arribi als domicilis del poble passarà per un procés de filtració que permetrà millorar-ne la qualitat

DILLUNS 27 MARÇ 2023

Vilanova de Bellpuig ja compta amb una estació de tractament d’aigua potable (ETAP), un dels grans projectes del mandat municipal 2019-2023 i una instal·lació imprescindible per a garantir la qualitat de l’aigua que arriba a les nostres llars.

L’equipament entrarà en funcionament quan s’hagi realitzat la connexió a la xarxa, que depèn de la companyia elèctrica. La nova estació agafarà l’aigua dels dipòsits vells, que a partir d’ara funcionaran com a reserva d’aigua no tractada, i de l’embassament de la Comunitat de Regants.

Aquesta aigua passarà per un procés de filtració, un altre de desinfecció i, finalment, restarà emmagatzemada en dos dipòsits cilíndrics amb una capacitat de 400 m3 cadascun que serviran de reserva per a garantir el subministrament d’aigua tractada al municipi.

L’estació comptarà amb plaques fotovoltaiques que podrien alimentar la totalitat de les necessitats de la planta en les hores de més sol. El projecte ha tingut un cost de 545.290,52 €, més IVA, i ha estat finançat per l’Ajuntament, amb subvencions del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya i de l’Agència Catalana de l’Aigua.

Inauguració de la planta

El dissabte 1 d’abril es preveu inaugurar aquesta estació i el consistori té previst habilitar un servei de transport gratuït des del poble per transportar el veïnat a l’acte.

La trobada comptarà amb la participació del director de l'Agència Catalana de l'Aigua, Samuel Reyes López; de la Delegada Territorial, Montse Bergés; del  president de la Diputació de Lleida, Joan Talaran, del director general d'administració local (PUOSC), Bernat Valls; del president del Consell Comarcal, Rafael Panadés; del president del Canal d'Urgell, Amador Ros i representació dels ajuntaments de Barbens, Bell-lloc d'Urgell, Bellvís, Mollerussa, Sidamon i Vilanova de Bellpuig.

L’esdeveniment començarà a les dotze del migdia amb els parlaments institucionals, una intervenció més tècnica per a donar a conèixer el funcionament de la planta i una de més històrica sobre els orígens dels dipòsits i de l’arribada de l’aigua al poble. En finalitzar, hi haurà un petit refrigeri per a les persones assistents.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges