Remullada solidària a Vilanova de Bellpuig per l'esclerosi múltiple

La vila es capbussarà el pròxim 10 de juliol per celebrar el «Mulla't», una jornada solidària per la visibilitat de les persones que pateixen aquesta malaltia

DIVENDRES 08 JULIOL 2022

Enguany, les piscines municipals seran el punt de trobada de Mulla't per l'Esclerosi Múltiple el pròxim diumenge, una jornada solidària organitzada per la Fundació per l'Esclerosi des de 1994. La meta amb la qual va néixer la iniciativa és sensibilitzar a la societat de la gravetat d'aquesta malaltia autoimmunitària i reivindicar la visibilitat les persones la pateixen i recaptar recursos per millorar la seva situació.

El salt col·lectiu a l'aigua es farà a les 19 h, la ciutadania es podrà apropar a la zona de les piscines d'11:30 a 20:30 h per visitar l'àrea de venda de productes i una guardiola de donatius, dirigits a millorar la qualitat de vida del prop de 55.000 persones que pateixen esclerosi múltiple a l'Estat espanyol.

 

Què és l'esclerosi múltiple?

L'esclerosi múltiple és una malaltia del sistema nerviós central a la qual el mateix sistema immunitari del cos ataca la coberta protectora de les cèl·lules nervioses del cervell, el nervi òptic i la medul·la espinal.

Els símptomes d'aquesta patologia varien segons la magnitud de la lesió als nervis. Algunes persones poden arribar a perdre la capacitat de caminar, mentre que altres poden experimentar llargs períodes de remissió sense que apareguin símptomes nous, tot i que poden presentar-se en qualsevol moment.

L'esclerosi múltiple no té cura. Així i tot, existeixen tractaments per a controlar els símptomes i evitar que es faci greu.

Cada any, es diagnostiquen a Espanya prop de 2.000 casos nous d'esclerosi múltiple, segons la Societat Espanyola de Neurologia (SEN).

Galeria d'imatges