S’inaugura l’Estació de Tractament d’Aigua Potable

L’acte es va celebrar l’1 d’abril amb l’assistència de les autoritats i el veïnat del poble

DILLUNS 03 ABRIL 2023

Vilanova de Bellpuig ja compta amb una planta potabilitzadora d’aigua, després que el passat dissabte 1 d’abril s’inaugurés aquest nou equipament.

Gràcies a aquesta estació de tractament d’aigües, l’aigua que arribi als domicilis passarà per un procés de filtració que permetrà millorar-ne la qualitat i s’acompleix així un dels grans projectes del mandat municipal 2019-2023.

La jornada ha rebut el ressò del Pla d'Urgell TV.

Inauguració

La trobada ha comptat amb l’assistència de l’alcaldessa, Dolors Pascual; del director de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA), Samuel Reyes López; de la Delegada Territorial, Montse Bergés, del director general d'administració local (PUOSC), Bernat Valls; del president del Consell Comarcal, Rafael Panadés; del president del Canal d'Urgell, Amadeu Ros i representació dels ajuntaments de Barbens, Miralcamp, Sidamon, Preixens i Vilanova de Bellpuig.

L’esdeveniment ha començat a les dotze del migdia amb els parlaments institucionals; una intervenció més tècnica per a donar a conèixer el funcionament de la planta i una de més històrica sobre els orígens dels dipòsits i de l’arribada de l’aigua al municipi.

Podeu visualitzar la jornada al canal de YouTube de l'Ajuntament, revisar a càmera ràpida la construcció de la depuradora o descarregar-vos un resum de l'acte.

Les instal·lacions 

És previst que la planta potabilitzadora entri en funcionament quan s’hagi realitzat la connexió a la xarxa, que depèn de la companyia elèctrica.

La nova estació agafarà l’aigua dels dipòsits vells, que a partir d’ara funcionaran com a reserva d’aigua no tractada, i de l’embassament de la Col·lectivitat de Regants. L’estació comptarà amb plaques fotovoltaiques que podrien alimentar la totalitat de les necessitats de la planta en les hores de més sol.

El projecte ha tingut un cost de 545.290,52 € i ha estat finançat per l’Ajuntament, amb subvencions del Pla Únic d'Obres i Serveis de Catalunya (PUOSC) de la Generalitat de Catalunya i de l’Agència Catalana de l’Aigua (ACA).

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges