23° / 10° Núvols

S’inaugura la biblioteca Glòria Tudela

L’equipament s'ha remodelat, incorporarà nous serveis i se suma a la xarxa del Sistema de Lectura Pública de Catalunya

DILLUNS 23 GENER 2023

Desenes de persones han assistit a la inauguració de la Biblioteca Municipal Glòria Tudela, un equipament que ha obert les portes després d’una remodelació encetada el 2021 i orientada a incorporar la biblioteca al Sistema de Lectura Pública de Catalunya. A més, el diari digital «Territoris» de les comarques de Lleida també s'ha fet ressò de la notícia amb l'elaboració d'un reportatge, de la mateixa manera que Mollerussa Televisió.

L’esdeveniment ha començat a l'Ajuntament amb un parlament de representants institucionals que han fet possible la renovació de l’equipament, amb l’assistència de les autoritats del poble i del director de Promoció Cultural i Biblioteques de la Generalitat de Catalunya, Josep Vives. Mentrestant, la canalla també ha tingut l'oportunitat de formar part de l'acte amb una sessió de contes. A continuació, s’ha dut a terme una visita guiada i s’ha ofert al públic una exposició fotogràfica retrospectiva, acompanyada d'una copa de cava o d'un refrigeri.

Agraïments

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha expressat el seu agraïment a l’equip que durant anys ha vetllat pel funcionament de la nostra biblioteca – a més de donar la benvinguda a la nova bibliotecària, Geòrgia Cabrero — i al grup tècnic encarregat de la transformació de l’equipament, construït el 1962 i el més antic de la comarca.

D’altra banda, l’equip de govern també s’ha mostrat satisfet d’homenatjar un cop més l’activista cultural i humanitària Glòria Tudela, la qual dona nom a la biblioteca des del 1982.

Galeria d'imatges