31° / 15° Núvols

El municipi recorda les víctimes vilanovenques de la Guerra Civil

La nostra població ha inaugurat una placa de record a més d’una cinquantena de persones que van morir al conflicte

DIMECRES 02 NOVEMBRE 2022

El cementiri ha acollit aquest dimarts un acte de record als 56 vilanovencs i vilanovenques que van perdre la vida a causa de la Guerra Civil (1936-1939) i a una persona que va morir al camp de concentració nazi de Gusen. Alguns dels cossos mai han pogut ser enterrats ja que les seves restes no han estat localitzades.

En el transcurs de la trobada, les autoritats han deixat al descobert una placa, obra de l’escultor local Josep Maria Florensa, amb els noms de les persones filles del nostre poble que van morir en el conflicte bèl·lic. L’espai de record s’ha pogut elaborar després de mesos de col·laboració entre l’Ajuntament i la ciutadania amb la voluntat de treballar per recuperar la memòria democràtica de Vilanova. Al llarg de l’acte, el grup Trio Elisis ha ofert a les persones assistents diverses peces d’acompanyament musical.

El reconeixement ha comptat amb la participació de desenes de persones i amb la representació institucional de l’alcaldessa, Dolors Pascual; del delegat territorial del Govern de la Generalitat de Catalunya, Bernat Solé, i de la diputada al Parlament de Catalunya, Mercè Carulla. D'altra banda, mitjans com Lleida Ràdio o el Pla d’Urgell TV s’han fet ressò d’aquesta jornada.

Podeu reviure l'acte al complet en aquest vídeo.

Galeria d'imatges