S’inicia la remodelació de la biblioteca municipal Glòria Tudela

L’adequació de l’espai permetrà que passi a formar part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya

DIVENDRES 27 AGOST 2021

Aquesta setmana s’han iniciat les obres d’adequació de la biblioteca municipal Glòria Tudela, que pretenen millorar el servei que s’hi ofereix a les persones usuàries. Els treballs inclouran l’arranjament de l’espai, que comptarà amb un accés directe des del carrer, la millora de les xarxes de subministraments bàsics i l’adquisició de nou mobiliari. Un cop s’enllesteixi el projecte, l’equipament disposarà d’un espai infantil, un altre destinat al públic juvenil, el taulell de préstec, ordinadors, taules de treball i un espai de lectura. 

 La reforma farà que la biblioteca de Vilanova de Bellpuig compleixi els requisits necessaris per a formar part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya, amb els avantatges que això suposarà per a la ciutadania. La integració en aquesta xarxa permetrà ampliar el fons de la biblioteca Glòria Tudela de manera periòdica i accedir a tots els serveis que ofereix la xarxa pública de biblioteques entre els quals hi ha formació, activitats culturals i un important fons bibliogràfic.  

 La biblioteca de Vilanova es va inaugurar l’any 1962 i va ser la primera de la comarca del Pla d’Urgell. Primerament es va ubicar a l’Antic Ajuntament, espai on actualment hi ha el Centre Residencial d’Acció Educativa (CRAE). Posteriorment, es va traslladar al lloc que ocupa ara la residència fins que es va decidir ubicar-la a la part baixa de l’edifici de l’Ajuntament. 

Galeria d'imatges