S’inicia un nou curs escolar a Vilanova

Més de 150 alumnes omplen avui les aules de l’Escola Marinada i la llar d’infants municipal

DILLUNS 13 SETEMBRE 2021

Aquest mes de setembre es posa en marxa un nou curs als centres educatius del nostre poble. Avui, 13 de setembre, tornen a les aules els infants de l’escola Marinada, que compta amb un total de 137 alumnes matriculats i més d’una catorzena de mestres. Entre les principals novetats, a partir d’aquest curs els nivells es distribuiran per comunitats i no per cicles, un canvi que permetrà millorar l’assoliment de les competències bàsiques per part de l’alumnat. Així, mateix, durant els propers tres anys, l’escola formarà part del Projecte de Laboratori de Transformació Educativa, un programa del Departament d’Educació que es fonamenta en un aprenentatge centrat en l’alumne/a i que implica canvis significatius en el projecte educatiu, principalment pel que fa a les metodologies docents, l’organització i el funcionament de l’escola.  

Durant aquest curs es mantindrà el Pla d’Actuació del curs passat respecte a les mesures Covid, tot i que enguany es podran compartir materials i podrà haver-hi moments de relació a l’exterior entre diferents grups bombolla.

Nou curs a la llar d’infants

La llar d’infants municipal va obrir les seves portes el passat 6 de setembre. Durant la setmana passada es va fer el procés d’adaptació amb les famílies d’alumnes nous, que podien venir a acompanyar-los.  

El centre compta aquest curs amb 15 alumnes: 9 en el grup de grans (de 2 a 3 anys) i 6 en el grup dels petits (d’1 a 2 anys). L’equip docent està format per la directora i tres educadores, tot i que enguany s'incorpora una alumna de formació dual, que romandrà al centre als matins i permetrà oferir més qualitat educativa i una millor atenció a l'alumnat.

Millores als centres educatius

Aprofitant que no hi havia activitat lectiva, durant l’estiu s’han fet alguns treballs de manteniment als centres educatius per garantir uns equipaments de qualitat. S’han pintat algunes aules a l’escola Marinada i a la llar d’infants, i s’ha fet una neteja a fons de tots els espais. A l’escola també s’ha pintat la tanca perimetral i s’ha reparat el cablejat i els quadres de llum per garantir el bon funcionament de la xarxa de subministrament elèctric. Així mateix, s'han instal·lat sis banquetes al pati per a millorar l'equipament, atès que cada vegada es fa més ús dels espais exteriors. 

Galeria d'imatges