S’inicien les obres de construcció de la futura planta potabilitzadora

La setmana passada van començar els treballs d’instal·lació de la canonada que haurà de portar l’aigua al poble

DIMARTS 22 MARÇ 2022

Comença a fer-se realitat una de les principals inversions previstes per aquesta legislatura que permetrà millorar el subministrament d’aigua que arriba actualment des del canal principal d’Urgell. La setmana passada es van iniciar les obres de construcció d’aquesta nova infraestructura amb l’obertura d’una rasa i la instal·lació de la canonada que ha de portar l’aigua de la futura potabilitzadora al poble.  

Recordem que el projecte inclou la construcció d’una estació de tractament d’aigua potable (ETAP), un dipòsit de reserva de 700 m3 per a emmagatzemar l’aigua potabilitzada i la renovació de la canonada que transportarà l’aigua del dipòsit a la població de Vilanova. La seva ubicació inicial era una altra però l’actual equip de govern va realitzar alguns canvis en el projecte i va considerar que la planta s’hauria d’instal·lar al costat dels dipòsits municipals.

Les obres s’han adjudicat per un import, sense IVA, de 545.290,52 euros. El projecte es finança amb una subvenció del PUOSC de la Generalitat de Catalunya de 250.000 euros, una altra de l’ACA de 261. 633,67 euros i, la resta, 33.656.85 euros, amb recursos propis de l’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig. Es preveu que les obres tinguin una durada aproximada de 5 mesos.

Galeria d'imatges