S’inicien les obres de construcció de la nova llar d’infants municipal

El nou edifici, d’una sola planta, comptarà amb una zona de porxo i un espai de lleure

DIMARTS 20 DESEMBRE 2022

El passat dimarts 13 de desembre van començar les obres de construcció de la nova llar d’infants municipal. Aquest servei ocupa actualment dues de les aules més velles de l’escola Marinada, un espai cedit en el seu moment pel Departament d’Educació però que ara cal alliberar per poder desenvolupar el projecte d’ampliació i reforma del centre d’educació infantil i primària. Les obres del nou edifici on s’ubicarà la llar d’infants,  s’han adjudicat a l’empresa GERBEC S.L. per un import de 399.264 euros (IVA inclòs).

El nou equipament tindrà una superfície construïda de 238 m² distribuïts en una sola planta, amb una zona de porxo cobert que donarà accés al pati. A la resta de la parcel·la hi haurà un pati d’esbarjo que comptarà amb diferents elements de joc i servirà com a zona de lleure. Aquest espai s’ampliarà un cop s’enllesteixi el projecte d’adequació de l’escola i desapareguin els mòduls prefabricats existents. El projecte preveu la construcció d’un edifici funcional i sostenible, amb una orientació adequada de les aules i l’ús de materials que generin baixes emissions.

Els primers treballs han inclòs el desmuntatge de les tanques perimetrals per poder accedir a la parcel·la i la protecció i senyalització de l’entorn per evitar riscos i garantir el bon funcionament de l’escola. Així mateix, l’entrada al centre educatiu  per aquesta zona ha quedat anul·lada i els grups que en feien ús  han estat redistribuïts per altres accessos. Actualment es treballa en la fonamentació de l’edifici.

Es preveu que les obres tinguin una durada aproximada de 10 mesos. Des del consistori es treballa amb l’empresa adjudicatària per intentar minimitzar les molèsties que poden ocasionar aquestes obres, tant als veïns i veïnes de la zona com als infants i docents de l’escola. Tot i així, es recorda a la ciutadania que aquests treballs suposaran una important millora per al poble, que podrà disposar d’una nova escola i una nova llar d’infants.

Galeria d'imatges