33° / 18° Clar

S’obre un procés per seleccionar un/a tècnic/a auxiliar de biblioteca

L’equipament s’ha ampliat i reformat per poder formar part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya

DIJOUS 11 AGOST 2022

L’Ajuntament de Vilanova de Bellpuig ha obert un procés de selecció per cobrir una plaça de tècnic/a auxiliar de biblioteca. L’objectiu és poder oferir un millor servei a la ciutadania en un equipament que, en els darrers mesos, s’ha reformat per ampliar-ne l’espai i complir amb els requisits necessaris per a formar part del Sistema de Lectura Pública de Catalunya. Això permetria ampliar gratuïtament el fons bibliogràfic de manera periòdica i accedir a tots els serveis que ofereix aquesta xarxa pública de biblioteques, entre els quals hi ha activitats culturals i formatives destinades a la ciutadania. La incorporació d’un/a tècnic/a auxiliar ha de servir també per oferir un servei de qualitat a les persones usuàries, que ara disposaran d’un espai infantil i un de juvenil, el taulell de préstec, ordinadors, taules de treball i una zona de lectura.

Procés selectiu

El procés de selecció es farà mitjançant el sistema de concurs oposició lliure i inclourà la creació d’una borsa de treball per a cobrir futures vacants, substitucions o altres necessitats puntuals. La persona seleccionada treballarà 25 hores setmanals i haurà de realitzar funcions pròpies del lloc de treball com, entre d’altres, la gestió de l’equipament, l’atenció a les persones usuàries, la classificació dels documents i totes les tasques vinculades al servei de préstec. Tot i així, està previst poder ampliar aquest contracte a jornada complerta per incloure tasques de dinamització cultural.

Pel que fa als requisits per optar a aquest lloc de treball, és necessari tenir la nacionalitat espanyola o la d’altres estats als quals es pugui aplicar la lliure circulació de les persones treballadores; haver complert 18 anys i no superar l’edat establerta per a la jubilació forçosa; i tenir la possibilitat d’incorporar-se de manera immediata. Les persones aspirants han de tenir una titulació de cicle formatiu de grau mitjà, batxillerat o equivalent i disposar, com a mínim, del nivell C1 de coneixement de la llengua catalana. En cas de no disposar de certificat, caldrà efectuar una prova prèvia d’aptitud.

Les sol·licituds s’hauran de presentar mitjançant una instància de manera presencial al Registre General de l’Ajuntament o a través de la Seu electrònica. El termini de presentació és de 20 dies hàbils a partir de la publicació de la convocatòria.

Podeu consultar les bases del procés selectiu en aquest enllaç.