Se celebra el 34è Aplec de la Sardana de Vilanova de Bellpuig

L’esdeveniment va incloure l’estrena d’una sardana dedicada al Jordi Buireu Torrades

DIMECRES 06 OCTUBRE 2021

El passat diumenge, dia 3 d’octubre, es va celebrar el 34è Aplec de la Sardana de Vilanova de Bellpuig, el segon que s’organitza en època COVID. L’esdeveniment, que estava previst inicialment al pati de les escoles, es va haver de traslladar al pavelló poliesportiu a causa de la pluja. 

La jornada va començar amb una gimcana de jocs de cucanyes, a través dels quals una cinquantena de nens i nenes de 2 a 10 anys havien d’aconseguir els instruments de la cobla. Posteriorment, es va organitzar un concurs de dibuix que van guanyar la Lila Valls Artero (categoria infantil), la Núria Llobera Llovera (categoria inicial), la Nerea Pastor Ruiz (categoria mitjans) i l’Ares Llobera Llovera (categoria grans). 

A partir de les 19 hores es va donar inici a la ballada de sardanes. La part musical va anar a càrrec de la Cobla Tàrrega. Durant l’Aplec va haver-hi una exhibició a càrrec de les colles més joves de l’Agrupació Sardanista: la colla Saltem i Ballem - Escola Marinada, la Guineu Saltirona (que va debutar el passat mes de setembre al concurs de Vilanova de Bellpuig), Saltirons i Noves Branques, que van fer gaudir al públic amb un galop de fantasia i una sardana de punts lliures. Sens dubte, un dels moments més emotius va ser l’estrena de la sardana Recordat Jordi, del compositor golmesenc, Òscar Barqué i Farrús, i dedicada al Jordi Buireu Torrades. 

 

Autoria de les fotografies: Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig

Galeria d'imatges