Arriba l’Abril Cultural de Vilanova de Bellpuig

Del 9 d’abril a l’1 de maig, s’han programat tot un seguit de propostes entre les quals hi haurà el 19è Concert de l’Estelada

DIJOUS 07 ABRIL 2022

Aquest cap de setmana arrenca l’Abril Cultural, una iniciativa que promou la celebració d’activitats culturals al poble. Del 9 d’abril al dia 1 de maig, s’han programat tot un seguit de propostes per a públic de totes les edats. La primera arribarà dissabte amb la presentació del projecte de l’arxiu històric ‘Fer poble com a reflex de fer país”, un estudi antropològic sobre les Caramelles realitzat pel Departament de Cultura. Al dia següent es farà la benedicció i la missa de diumenge de rams i, a la tarda, ball.  

De l’11 al 14 d’abril, els infants podran participar en els casals organitzats per l’AMPA de l’escola Marinada i en un taller de construcció de capgrossos realitzat per l’Ajuntament i la Colla Gegantera la Guineu. Fins al moment, s'han inscrit 16 infants al casalet, 20 al casal esportiu de pàdel i 16 més al taller de capgrossos. Dimecres 13 s’oferirà un taller sobre el món del coaching i diumenge 17 un dels principals actes de l’Abril Cultural: la tradicional ballada de Caramelles que organitza l’Associació Sardanista de Vilanova de Bellpuig. La ciutadania tindrà l’oportunitat de gaudir, divendres 22, d’un concert coral a l’església a càrrec de la Coral Stabat Mater.

El gruix de les activitats arribarà el dia 23 d’abril, coincidint amb la celebració de la Diada de Sant Jordi. Hi haurà la tradicional venda de llibres i roses a la plaça l’Anjua, a càrrec de l’escola Marinada, i es farà el regal de roses a la residència de la gent gran i als domicilis particulars de les persones de més de 80 anys. Petits i grans podran gaudir el mateix dia del concert-espectacle ‘Papallones’, amb poemes musicats de Joan Raspall.

A la tarda arribarà al poliesportiu el 19è Concert de l’Estelada, organitzat per La Guineu Jove i l’Ajuntament. En el marc d’aquesta celebració es farà una taula rodona sobre cultura i inclusió i es presentarà el projecte d’escenografia fet per l’escola Marinada en el marc del projecte Viladona.

Altres propostes seran la conferència sobre ‘El paper del català arreu del món’ que oferirà dilluns 25 en Josep Maria Solé i Sabaté, organitzada pel Consell Comarcal del Pla d’Urgell; una altra xerrada de l’Aula d’Extensió Universitària sobre ‘Veure la música: sons que ens expliquen històries’; o el concert de Lleidart Ensemble, que oferiran l’espectacle ‘Bolling & Firends’. Dissabte 30 es faran un taller d’skate i una taula rodona sobre el món de l’esport i, finalment, l’Abril Cultural es tancarà el dia 1 de maig amb la 35a edició de la Festa de la Bicicleta, una xocolatada i un dinar popular.

Des del consistori s'ha habilitat un formulari per a recollir els suggeriments de la ciutadania de cara a la següent edició de l'Abril Cultural. Podeu participar en l'enquesta en aquest enllaç.  

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges