23° / 10° Núvols

Suport dels veïns i les veïnes de Vilanova al poble ucraïnès

La ciutadania va sortir al carrer per manifestar-se en contra del conflicte bèl·lic i ha participat en una campanya de recollida de material

DIJOUS 10 MARÇ 2022

El passat dia 1 de març, els veïns i les veïnes de Vilanova van respondre a la crida feta per diferents entitats municipalistes i es van concentrar per rebutjar el conflicte bèl·lic i mostrar el seu suport al poble ucraïnès i, especialment, a les 18 persones d’origen ucraïnès que actualment estan empadronades al nostre poble. Durant l’acte es va llegir el manifest elaborat per l’Associació Catalana de Municipis (ACM).

Així mateix, l’Ajuntament de Vilanova ha col·laborat en la campanya que van posar en marxa el Consell Comarcal del Pla d’Urgell i Protecció Civil per recollir material humanitari destinat a les famílies ucraïneses que estan patint en aquests moments la guerra provocada per la recent invasió russa del seu territori. Des del consistori s’han cedit les dependències municipals per instal·lar-hi un punt de recollida, s’ha coordinat el voluntariat i s’ha fet difusió d’aquesta iniciativa. Des de divendres dia 4 de març i fins dimecres dia 9, un grup de persones voluntàries ha estat recollint i classificant totes les aportacions dels veïns i veïnes que han respost de manera molt solidària a la crida. Aquest material es farà arribar a la població ucraïnesa a través del Consolat General d’Ucraïna a Barcelona.

Des de l’Ajuntament es vol fer un agraïment al voluntariat per treballar de manera desinteressada en aquesta campanya, així com a tothom qui ha posat el seu granet de sorra per pal·liar les necessitats de les persones afectades per la guerra. Des del consistori es manté el contacte amb les famílies ucraïneses que viuen a Vilanova per rebre informació de primera mà sobre el desenvolupament i les necessitats que està ocasionant aquest conflicte.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges