Torna l’Abril Cultural de Vilanova de Bellpuig

La programació s’allarga fins al 5 de maig i inclou activitats per celebrar la diada de Sant Jordi

DILLUNS 17 ABRIL 2023

Durant tot aquest mes, i fins a principis de maig, el nostre poble ha organitzat un programa de propostes centrades en la difusió d’activitats per a tots els gustos i edats. Amb això, fins al 5 de maig, la ciutadania tindrà l’oportunitat de participar en actes al voltant de Sant Jordi, el ball, la música, la literatura i l’esport, a més de conferències centrades en el benestar de la canalla.

La iniciativa s’ha encetat a mitjan abril amb la inauguració de l’exposició «Dones rurals, dones de Lleida» a la Biblioteca Municipal Glòria Tudela, una caminada organitzada per l’Escola Marinada , una xerrada sobre l’ús del desfibril·lador, una sortida a l’Auditori Enric Granados de Lleida i un curs sobre prevenció i abordatge de l’abús infantil (un col·loqui que es repetirà el dia 21).

Programa d’activitats

Al llarg de les pròximes setmanes, la població podrà participar en una taula rodona sobre la maternitat i la criança, una sessió d’explicació sobre la seguretat a Internet i música, teatre i àpats per a grans i menuts.

La programació inclou els actes de la diada de Sant Jordi, una jornada durant la qual es podran comprar les tradicionals roses i llibres, s’instal·larà una exposició dels poemes, narracions i il·lustracions del concurs del Sol de la Marinada i es repartiran flors a les persones més grans de 80 anys del municipi. També s’organitzarà un vermut musical, un espectacle a càrrec de la companyia Alea Teatre i un ball amb el grup «Caribe».     

Els dies següents, es durà a terme una passejada pel poble dirigida a la mainada de l’Escoleta; la presentació del llibre «El manuscrit de Julieta», amb l’assistència de l’autor, Rossend Renyé i una trobada dedicada al documental «Fer poble com a reflex de fer país». També s’ha preparat un col·loqui a càrrec de la Universitat de Lleida; una conferència sobre la inquisició i la 36a edició de la Festa de la Bicicleta.

El ventall d’actes es duu a terme gràcies a la col·laboració entre l’Ajuntament, la Comissió de Festes i Cultura de Vilanova de Bellpuig, la Biblioteca Municipal Glòria Tudela, les entitats locals i l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges