33° / 18° Clar

Tot a punt per gaudir de la Nit de Sant Joan

L’arribada de la Flama del Canigó i l'encesa de la foguera donaran inici a la celebració

DIMARTS 22 JUNY 2021

El recinte de les escoles municipals acollirà dimecres, 23 de juny, els actes de celebració de la revetlla de Sant Joan. A partir de les 20 hores, en Joan Català oferirà el seu espectacle ‘Pelat’, una barreja de dansa, circ, teatre i performance que buscarà la interacció amb l’espectador. Serà una actuació gratuïta per a totes les edats a la qual es podrà assistir reservant l’entrada a través del correu electrònic culturaifestesvilanova@gmail.com o a les oficines de l'Ajuntament.

Un cop finalitzi l’espectacle, cap a les nou del vespre, es preveu que arribi a Vilanova la Flama del Canigó. L'acte de rebuda inclourà la lectura del manifest institucional i l’encesa de la foguera. A partir de les 22 hores, les persones que hagin adquirit prèviament el tiquet, podran gaudir d’un sopar a preus populars amb música d’ambient i servei de barra. Es prendran totes les mesures de prevenció per evitar contagis i garantir una revetlla segura.

En una nit com la de Sant Joan, es recorda a la ciutadania la importància de minimitzar els riscos, com el que comporta l’ús del material pirotècnic i l’encesa de fogueres, tant per a les persones com per al medi natural. En aquest sentit, és important conèixer que no es poden llençar coets ni petards a menys de 500 metres de zones boscoses. 

Des de Protecció Civil també es fan algunes recomanacions a l’hora de manipular petards com assegurar-se que els productes que s’adquireixen estan homologats, llegir les instruccions de cada article i no guardar-se petards a les butxaques. També s’aconsella no subjectar els petards amb les mans, no apropar-los a la cara ni al cos i utilitzar mitjans segurs per encendre el material pirotècnic com metxes o similars. Si es fa ús de pirotècnia, és important no fer servir gel hidroalcohòlic i no dur mascaretes quirúrgiques que són de paper i polipropilè. Les més adients en aquests casos són les de cotó.

Podeu ampliar aquests consells i recomanacions en aquest enllaç.