38° / 20° Poc tapat

Tot a punt per gaudir de les Caramelles 2024

L’exhibició es durà a terme el pròxim diumenge, 31 de març, al davant de l’església

DIMARTS 26 MARÇ 2024

Vilanova de Bellpuig ho té tot enllestit per acollir la tradicional ballada de les Caramelles, una dansa amb gran implicació per part de la nostra ciutadania i coneguda arreu de tot el territori.

La convocatòria d’enguany es durà a terme al davant de l’Església el pròxim diumenge, 31 de març, a partir de les 11.30 hores. Al llarg de la jornada, prop d’un centenar de dansaires oferiran nou balls tradicionals —com la Muntanyeta, la Cançó d’Amor i de Guerra o el ball de Gitanes—, amb què la població podrà gaudir d’aquesta exhibició pròpia del nostre poble.

La proposta és organitzada per l’Agrupació Sardanista de Vilanova de Bellpuig, i compta amb el suport de l’Ajuntament, de la Generalitat de Catalunya, de la Diputació de Lleida i de l’Institut d’Estudis Ilerdencs.

Una tradició històrica

Les Caramelles tenen el seu origen als anys vint del segle passat i tot i que es van deixar de celebrar durant un temps, el 1977 es van reprendre amb caràcter anual entre totes les franges d’edat.

L’Agrupació Sardanista local, en la seva modalitat d’esbart dansaire, és l'encarregada d'organitzar cada any aquests balls tradicionals, dels quals es pot aprendre més a través d’un reportatge que Territoris.cat va publicar fa uns anys.

Galeria d'imatges