31° / 15° Núvols

Impuls a la història de l’esport local

Es realitzarà una exposició sobre els antecedents esportius de Vilanova, fruit de la col·laboració amb la ciutadania

DIJOUS 06 OCTUBRE 2022

Vilanova de Bellpuig acollirà una mostra dedicada a la història esportiva del nostre municipi, emmarcada en les Jornades del Patrimoni Europeu. Sota el títol «Història de l’esport a Vilanova els segles XX i XXI», aquesta iniciativa cultural pretén recuperar la memòria històrica mitjançant un projecte obert i participatiu.

L’Ajuntament i la comissió de l’Arxiu Històric s’han encarregat d’organitzar aquesta proposta, després de mesos de tasques de recerca, amb la participació del veïnat. La mostra s’instal·larà al recinte de Cal Xai el pròxim 12 d’octubre i també es podrà visitar els dies 15 i 16 d’aquest mes. Durant les jornades del 12 i 15, les portes estaran obertes d’11 a 13:30 hores i de 17 a 20 hores, mentre que el dia 16, l’exposició tancarà a les 19 hores. Durant aquesta darrera jornada, a les 12 hores, es preveu la celebració de la conferència «Tradició i cultura dels cossos de la cordera: l’atletisme en blanc i negre». Per altra banda, els dies 12 i 15 es preveu una sessió de visita guiada a les 17:30 hores dirigida a infants fins a dotze anys.

L’organització també posa a disposició del públic visites guiades de 45 minuts per a grups reduïts de 15 persones; per participar-hi, cal que cada assistent ompli aquest formulari. Aquesta proposta és finançada per l’Ajuntament, la Diputació de Lleida, la Generalitat de Catalunya i els Fons Next Generation.

Tots els detalls de l’exposició es poden consultar al document adjunt.

Fitxers adjunts

Galeria d'imatges